Skorstensgaard er dit autoværksted til service & bilreparation

Skorstensgaard vinder stort over De Danske Bilimportører

Bilimportørene skal betale 250.000kr i erstatning til Skorstensgaard! 

Skorstensgaard får idag rettens medhold i:

 • Skorstensgaard leverer samme høje kvalitet som mærkeværkstederne
 • Skorstensgaards priskoncepter er fuldt lovlige
 • Skorstensgaard fuldt ud lever op til at sikre sine kunder Tyske Værkstedspriser
 • Bilejerne bevarer fabriksgarantien ved service og reparation hos Skorstensgaard
 • Skorstensgaards stempel i servicebogen er lige så godt som et stempel fra mærkeværkstederne
 • Skorstensgaard beholder retten til at anvende varemærker i sin online-markedsføring
I en på mange måder principiel dom har Vestre Landsret torsdag givet værkstedskæden Skorstensgaard rettens ord for, at Skorstensgaard leverer samme høje kvalitet som mærkeværkstederne, og at kædens priskoncepter er fuldt lovlige. Retten fastslår ligeledes, at Skorstensgaard fuldt ud lever op til at sikre sine kunder Tyske Værkstedspriser, som kæden er blevet landskendt for.
 
Samtidig fremgår det af dommen, at bilejerne bevarer fabriksgarantien ved service og reparation hos Skorstensgaard, hvis stempel i servicebogen er lige så godt som et stempel fra mærkeværkstederne. Derudover har kæden – og dermed hele den frie værkstedsbranche – bevaret retten til at anvende varemærker i sin online-markedsføring.

Find gennemgang her på siden af:

 • hvordan Teknologisk Institut måler tårnhøj kvalitet hos Skorstensgaard
 • hvorfor der ingen forskel er på kvaliteten af originale og uoriginale reservedele
 • hvordan vi matcher Tyske Værkstedspriser
 • hvorfor vores PrisPreskoncepter presser priserne i hele markedet
 • hvorfor du får gyldigt stempel i servicebogen og bevarer fabriksgarantien hos os
 • hvorfor online-markedsføring er vigtigt for dig som bilejer
 • hvordan "Syn for Sagen" giver dig tryghed og garanti for udført arbejde
 • hvad Skorstensgaards kunder er så tilfredse med

På gensyn hos Skorstensgaard - vi matcher tyske værkstedspriser

Savner du svar på noget, så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt

Ejerleder

Anders Skorstensgaard

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 
 

Kvalitet i top hos Skorstensgaard i uvildige målinger

Teknologisk Institut gennemfører hvert år stikprøver på de danske værksteder. Endda i særlig grad hos Skorstensgaard. Vi har nemlig bedt Teknologisk Institut om at kigge os ekstra godt efter i sømmene, så vi kontinuerligt bliver gennemtjekket af eksperterne fra Teknologisk Institut.

Rapporterne fra Teknologisk Institut fortæller at Skorstensgaard og mærkeværkstederne er på samme niveau i forhold til andele fejlfrie kvalitetskontroller. Endvidere kan vi se at Skorstensgaard har 14% færre fejl i gennemsnit pr. kvalitetskontrolbesøg samt hele 39% færre alvorlige fejl end mærkeværkstederne.

Sammenligningen er foretaget på baggrund af 341 kvalitetskontroller hos Skorstensgaard og 362 stk. hos mærkeværkstederne. Der måles ud fra følgende forhold:

 1. Antal fejlfri kvalitetskontroller i %
 2. Antal fejl i gennemsnit pr. kvalitetskontrol
 3. Antal alvorlige fejl i gennemsnit pr. kvalitetskontrol

Figuren her ved siden af viser sammenligningen af kvalitetskontrollerne.

Reservedelskvalitet som på mærkeværkstederne

Original eller uoriginal - der er ingen kvalitetsforskel

Der er ikke mange der ved, at flere originalreservedele til bilfabrikkerne og mærkeværkstederne bliver produceret af de selvsamme producenter som leverer reservedele til Skorstensgaard gennem FTZ.

På billedet til højre ser du 2 styretøjsdele, en original del med AUDI logo og en uoriginal del uden logo - den eneste forskel på de 2 produkter er at den ene del har fået fræset AUDI mærket væk og sælges dermed som uoriginal. Begge produkter kommer fra firmaet Lemförder.

Læs mere og se flere eksempler her

 
 

Vi matcher selvfølgelig stadig Tyske Værkstedspriser

Vestre Landsret har igen, og på trods af bilimportørenes anke mod markedsføringsudsagnet, afgjort at "Matcher Tyske Værkstedspriser" er fuldt lovlig og følger principperne for god markedsføringsskik.

"Matcher Tyske Værkstedspriser" betyder at du som bilejer kan få fuld prismatch på dit tilbud fra et værksted i Tyskland. Det kan for eksempel foregå således:

Inden du booker en tid, indhenter du et skriftligt tilbud fra et tysk værksted. Det kan være på et service eller en reparation til eksempelvis 2000 kroner. Du viser os deres skriftlige tilbud og vi giver dig samme service eller reparation til den samme pris, altså 2000 kroner. Såfremt tilbuddet er med originale dele, vil prismatchet fra os også baseres på originale dele.

Skorstensgaard presser prisen - klart og gennemskueligt

Hos Skorstensgaard har vi forsøgt at gøre priskoncepterne så enkle som muligt, så bilejerne kan stole på, at besparelserne kører lige ud ad landevejen - og Vestre Landsret er helt enige. Det blev afgjort under ankesagen at bilimportørernes anklager mod vores prispres koncepter ikke holder vand. Retten fastslog at både 20 og 40% PrisPres følger markedsføringsloven med sine klare budskaber og kundehensyn.

20% PrisPres – gælder alle biler.

Kom med et tilbud fra et mærkeværksted, så garanterer vi at gå 20 % under prisen, uanset bilens alder eller mærke. Læs mere her

40% PrisPres – gælder nye biler.

Er din bil under to år gammel, hugger vi 40 % af tilbuddet fra et mærkeværksted. Læs mere her

 

100% Fabriksgaranti og gyldigt stempel i servicebogen

Det skal ikke bare være billigt. Det skal også være i orden. Hos Skorstensgaard arbejder vi derfor efter bilfabrikkernes forskrifter for diagnosticering, reparation og omprogrammering og bruger alene professionelt udstyr og den nyeste teknologi.

På den baggrund har Vestre Landsret stadfæstet, at du som bilejer bevarer fabriksgarantien, uanset om du besøger et autoriseret mærkeværksted eller Skorstensgaard. Og at Skorstensgaards stempel i servicebogen er lige så godt som et stempel fra mærkeværkstederne.

Dommen slår dermed fast, at forbrugerne har et reelt alternativ til mærkeværkstederne. Ligesom at Forbrugerombudsmanden tidligere har afgjort, at fabriksgarantien bevares, uanset om man benytter et mærkeværksted eller et frit værksted, så længe fabrikkens forskrifter overholdes.
Det er godt, for det er nemlig afgørende for de danske bilejere og for den frie konkurrence mellem værkstederne i Danmark.

Læs mere her

 

Reglerne for online-markedsføring er afgørende for dig som bilejer

Brug af varemærker, søgemaskineoptimering, metadata og back end url’er.
Det lyder ret teknisk og lidt tørt. Men faktisk er reglerne for online markedsføring indenfor værkstedsbranchen meget vigtige for dig som bilejer.

Som forbruger søger man nemlig meget specifikt, når man leder efter værkstedsydelser. Både med bilmærke og lokalitet, eksempelvis ”Skoda Aalborg værksted”.

En væsentlig del af sagen i Vestre Landsret har omhandlet online markedsføring, og i hvilket omfang de frie værksteder må bruge varemærker på linje med mærkestederne. For Skorstensgaard har det været særdeles vigtigt at forsvare alle frie værksteders ret til at kunne indgå i søgninger på nettet med samme relevans som mærkeværkstederne.

Begrænsninger i mulighederne for at annoncere ville efter vores mening give bilimportørerne og mærkeværkstederne et reelt monopol på at dukke op i søgninger efter værksteder på nettet. Og det vil stille almindelige bilejere dårligere end i dag, da det fjerner grundlaget for sund og fair konkurrence.

 
 

'Syn for Sagen' er din garanti for vores arbejde

Som bilejer kan det være frustrerende, at man ikke altid selv kan se bilens fejl og mangler. Eller hvis man mener, at en reparation er ubegrundet. Derfor benytter vi Syn for Sagen , hvor vi på fotos og video helt tydeligt viser dig, hvor fejlen på bilen er, og hvad problemet er.

Fotodokumentation hjælper til at undgå tvivl og misforståelser. Den er kundens bevis for, at vi har identificeret bilens fejl og mangler og videregivet denne information til kunden.

Syn for Sagen forhindrer, at der sker unødvendig udskiftning af dele. Det virker dermed både som en intern kontrol samt som fyldestgørende dokumentation overfor vores kunder.

Kundeudtalelse

"Det giver tillid til værkstedet, så de ikke bare siger, at noget skal fikses, uden at det faktisk fejlede noget" K. Madsen, kunde hos Skorstensgaard Holstebro

Kundetilfredshed i førersædet

Som bilejer er kvalitet og sikkerhed mindst ligeså afgørende som prisen. Og derfor er det også afgørende for os. Det er vigtigt for os, at bilejerne har en god oplevelse af deres værkstedsbesøg – både før, under og efter at bilen er på liften. Sammen med løbende kvalitetsmålinger fra Teknologisk Institut bruger vi derfor målinger af kundetilfredsheden til at styre efter. For vi tror på, at kundernes oplevelser giver et retvisende billede af kvaliteten og totaloplevelsen hos Skorstensgaard.

Efter hvert værkstedsbesøg spørger vi vores kunder, om de er tilfredse, og over 1000 besvarelser om måneden giver os et godt billede af, om kvaliteten ifølge bilejerne er i orden. 9 ud af 10 på tilfredshedsskalaen** viser, at det er den.

På Trustpilot har flere end 8500 bilejere anmeldt Skorstensgaard til en samlet vurdering som ”Fremragende” med et gennemsnit på 4,3 ud af 5*.

**Kilde: Relation Monitor/+ 35.158 besvarelser
*Trustpilot

 
 

Tilbud, ordrebekræftelse og faktura

Med høj gennemsigtighed og kommunikation undgår vi misforståelser

En del af vores kvalitetssikring er at opnå høj gennemsigtighed og tillid - det gør vi blandt andet via vores tilbud og ordre bekræftelser som skal sikre bilejeren at der sker et minimum af misforståelser.

Når bilen er på liften vil værkføreren altid kontakte kunde såfremt mekanikeren ved gennemgang finder ekstra ting på bilen der bør udbedres. Kunden har her mulighed for, at stille spørgsmål og få vejledning i, om reparationen bør foretages. Det er altid kundens eget valg, om ekstra reparationen skal udføres.

Faktura gennemgås med kunden når bilen afhentes, således er bilejeren helt opdateret på bilens behandling.

Skorstensgaard Academy

I bestræbelsen på at blive Danmarks stærkeste værkstedsaktør i branchen, og for at sikre ensartede kundeoplevelser, effektivitet og kvalitet, har vi udviklet et unik uddannelsessystem som alle medarbejdere skal gennemføre.

Skorstensgaard Academy er et uddannelsessystem baseret på E-learning. Her skal medarbejderne som en del af onboarding forløbet bestå en række flows på Skorstensgaards intranet.

Alle flows (test) består af en video efterfulgt af spørgsmål som skal besvares 100% korrekt før testen er gennemført.

Læs mere om de enkelte flows her