Skorstensgaard i Kontant

Kontant underholder seerne på tvivlsomt grundlag

Pressenævnet kritiserer DR Kontant Udsendelse. Læs mere her

Høj kundetilfredshed er afgørende for Skorstengaard. For det er grundlaget for, at kunderne vælger os igen og igen. Hver dag gør vi det bedste, vi kan for at servicere og reparere bilerne ordentligt og give vores kunder en god oplevelse.

Kan vi begå fejl? Ja, det kan vi. Det står vi 100% ved, og samtidig gør vi en stor indsats for at udbedre fejl, når de sker.

Alligevel er vi rigtigt ærgerlige over at være en del af denne uges Kontant på DR1. Specielt fordi programmet indeholdte flere misforståelser om Skorstensgaard. For at give bilejerne klar besked og undgå yderligere forvirring har vi derfor samlet vores dokumentation her på siden. Så kan du selv se, hvorfor vi mener, at Kontant-udsendelsen ikke giver det sande billede.

Find dokumentation her på siden for:

Alt dette har vi også lagt frem for Kontant. Desværre fylder vores svar og dokumentationen ikke så meget i programmet.

Her på siden har du mulighed for selv at se materialet, så kan du selv træffe dine konklusioner. På et oplyst grundlag.

Savner du svar på noget, så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt

Ejerleder

Anders Skorstensgaard

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Vestre Landsret fastslår: Kvaliteten hos Skorstensgaard er lige så god som på mærkeværkstederne

Uddrag fra dommen hos Vestre Landsret

Udsagn 11)

Spørgsmålet for landsretten vedrørende dette udsagn angår alene, om Skorstensgaard fremadrettet skal forbydes at gøre markedsføringsmæssig brug af udsagnet

”Vi leverer samme høje kvalitet som mærkeværkstederne”.

Der er tale om sammenlignende reklame, og Skorstensgaard skal derfor for at være berettiget til at gøre brug af udsagnet dokumentere påstanden.

Efter resultaterne af de for landsretten fremlagte kvalitetskontroller fra Skorstensgaard og mærkeværkstederne finder landsretten, at udsagnet i tilstrækkelig grad er dokumenteret, hvorfor der ikke er grundlag for at forbyde Skorstensgaard at gøre markedsføringsmæssig brug af udsagnet.

Læs hele afgørelsen her

Teknologisk Institut udtalelse
 

Skorstensgaards PrisPres koncepter er IKKE vildledende

Uddrag fra dommen hos Vestre Landsret

Påstand 2. Af de grunde, der er anført af Sø- og Handelsretten, og da det, der er fremkommet for landsretten, ikke kan føre til et andet resultat, tiltræder landsretten, at markedsføringen af prismatchkonceptet ”20 % prispres” ikke er vildledende eller i strid med god markedsføringsskik. Prismatchkonceptet ”40 % prispres” markedsføres under tilsvarende vilkår, hvorfor Skorstensgaard i det hele frifindes for påstand 2. 

20% PrisPres – gælder alle biler.

Kom med et tilbud fra et mærkeværksted, så garanterer vi at gå 20 % under prisen, uanset bilens alder eller mærke. Læs mere her

40% PrisPres – gælder nye biler.

Er din bil under to år gammel, hugger vi 40 % af tilbuddet fra et mærkeværksted. Læs mere her

Læs hele dommen her

40 procent PrisPres hos Skorstensgaard
 
Skorstensgaard matcher Tyske Værkstedspriser
 

Vestre Landsret: "Tyske Værkstedspriser" er berettiget

Uddrag fra dommen hos Vestre Landsret

Udsagn 7b)

...herefter, og da anvendelsen af udsagnet ”Tyske værkstedspriser” må ses i sammenhæng med anvendelsen af udsagnet ”Vi matcher tyske værkstedspriser”, som ikke er uberettiget, jf. om udsagn 7c) nedenfor, finder landsretten, at det ikke er uberettiget at anvende dette udsagn.

Udsagn 7c)

Det fremgår af Skorstensgaards annoncer i relation til ”Vi matcher tyske værkstedspriser”, at Skorstensgaard matcher priserne hos mærkeværksteder i Tyskland, og at Skorstensgaard benytter reservedele fra bl.a. Bosch, ligesom der er en henvisning til hjemmesiden, hvor de nærmere angivne betingelser er anført, herunder at det er en betingelse, at der er indhentet et skriftligt tilbud fra et tysk mærkeværksted.

Landsretten finder på denne baggrund, at Skorstensgaards markedsføring af prismatchkonceptet ikke kan betragtes som vildledende eller i strid med god markedsføringsskik eller god erhvervsskik, og det er derfor ikke uberettiget at anvende dette udsagn.

Læs hele dommen her

 

'Syn for Sagen' er din garanti for vores arbejde

Som bilejer kan det være frustrerende, at man ikke altid selv kan se bilens fejl og mangler. Eller hvis man mener, at en reparation er ubegrundet. Derfor benytter vi Syn for Sagen, hvor vi på fotos og video helt tydeligt viser dig, hvor fejlen på bilen er, og hvad problemet er.

Fotodokumentation hjælper til at undgå tvivl og misforståelser. Den er kundens bevis for, at vi har identificeret bilens fejl og mangler og videregivet denne information til kunden.

Syn for Sagen forhindrer, at der sker unødvendig udskiftning af dele. Det virker dermed både som en intern kontrol samt som fyldestgørende dokumentation overfor vores kunder.

Kundeudtalelse

"Det giver tillid til værkstedet, så de ikke bare siger, at noget skal fikses, uden at det faktisk fejlede noget" K. Madsen, kunde hos Skorstensgaard Holstebro

Mekaniker gennemgår bil med kunde på værksted
 

Sandheden om de seks biler i udsendelsen

Vi kan godt forstå, at det er utilfredsstillende som kunde, hvis vi laver fejl på værkstedet. Det er vi de første til at beklage, for hver fejl irriterer os. I et par af bilerne i udsendelsen begår vi fejl, hvilket naturligvis ikke er godt nok, og det tager vi 100% ansvaret for.

Men der er stor forskel på ikke at være fejlfri og bevidst at snyde. Det sidste finder du ikke hos Skorstensgaard.

I Tv-udsendelsen indgår seks biler, der har været forbi vores værksteder. Her på siden lægger vi al tilgængelig dokumentation frem for hver af de seks biler – også det, som programmet valgte ikke at vise. Vi har nemlig intet at skjule.

Blandt andet kan du se, at Teknologisk Institut er enige med os, og at FDM advarer bilisterne mod præcis de fejl, vi finder. Selv om nogle af kundesagerne er næsten tre år gamle, har vi gjort alt, hvad vi kan for at finde og fremlægge sagens dokumenter.

Læs alt om de seks biler her

Blev tilbudt penge for at lyve i Kontant

I løbet af det seneste år er Skorstensgaard blevet kontaktet af flere tidligere kolleger, som har haft opsigtsvækkende oplevelser i forbindelse med tilblivelsen af Kontant-udsendelsen. En er efter eget udsagn blevet tilbudt penge af en tidligere medarbejder for at lyve om Skorstensgaard i udsendelsen og fremsætte urigtige, skadelige oplysninger. En anden tidligere Skorstensgaard-medarbejder oplevede, at Kontant var helt uinteresseret i at tale med ham, da han ikke havde noget dårligt at sige om virksomheden.

Eksempler som disse har vi naturligvis gjort redaktionen og ansvarlige ledere i DR opmærksom på. Men Kontant har ikke ønsket at undersøge baggrunden for, at potentielle kilder i udsendelsen er blevet tilbudt penge for at lyve eller oplyse os om, hvorfor de ikke har villet inddrage kilder, der taler positivt om Skorstensgaard. Begge dele rejser tvivl om, hvorvidt Kontant har ønsket at bringe det fulde billede.

Se den anonyme korrespondance med tidligere medarbejder her

Dr kontant
Høj kundetilfredshed
 

Høj kundetilfredshed belønnes hos Skorstensgaard

Hos Skorstensgaard er mekanikerne ikke provisionslønnede. Vi synes nemlig ikke, at de skal stresse over forskellige lønmål men i stedet koncentrere sig om kundernes biler. En mindre del af vores 26 afdelingslederes løn er imidlertid fleksibel og baseret på værkstedets samlede performance.

I vores afdelingslederes variable løndel indgår ingen salgsmål. Afdelingslederne belønnes altså ikke for mersalg. I stedet er det kundetilfredshed, som er afgørende. At gøre mere end forventet for kunderne og opnå høj kundetilfredshed er en kerneværdi hos Skorstensgaard.

Kundetilfredshed sammen med god ledelse, planlægning, omkostningsstyring og motiverede medarbejdere, som giver højere effektivitet, bidrager til en lønsom afdeling. For at få sin fulde bonus skal afdelingschefens værksted opnå en kundetilfredshed på over 8.5 af 10 mulige. Ligger kundetilfredsheden under 8 udbetales ingen bonus.

Ifølge Dansk Erhverv er det i øvrigt helt almindeligt med bonusordning og resultatløn til chef-ansatte.

Whistelblower ordning hos Skorstensgaard
 

Intern ordning skal forhindre dårlig kundeservice

På Skorstensgaards intranet finder medarbejderne en whistleblower-ordning. Den er skabt for at sikre alle mulighed for at henvende sig anonymt. Her kan alle medarbejdere frit indberette evt. uhensigtsmæssige hændelser i virksomheden, så vi har mulighed for at tage hånd om situationen, hvis den skulle opstå.

Vi har endnu ikke oplevet, at ordningen er blevet anvendt. Men skulle der opstå en anledning, er det altså her, at man som medarbejder frit og anonymt kan anmelde bevidst vildledning eller dårlig behandling af kunder. Skorstensgaard beskæftiger i 3. kvartal af 2021 ca. 350 ansatte.

 

 

Vi har masser af erfaring og ekspertise - hver 2. mekaniker kommer fra et mærkeværksted

Hvordan kan vi sikre høj kvalitet på tværs af bilmærker? Det kan vi, fordi vi som landsdækkende værkstedskæde har samlet flere end 150 mekanikere, der deler deres viden og erfaring mellem teams og afdelinger. Derfor er din bil i trygge og erfarne hænder hos kompetente fagfolk.

Faktisk ved vi, at hver anden Skorstensgaard-mekaniker tidligere har arbejdet på et autoriseret mærkeværksted. De søger til Skorstensgaard, fordi de er motiveret af den faglige udvikling, de får i et værkstedsteam med lang erfaring og stor viden om et væld af bilmærker. Alt sammen samlet på ét sted.

Vores mekanikere har en høj faglig stolthed og ønsker ikke at skifte noget, der ikke er defekt. Forlangte vi som virksomhed dét af vores mekanikere, havde vi ganske enkelt ingen tilbage, og ingen ville søge arbejde hos os. Vi oplever tværtimod stor interesse for mekanikerjobs hos Skorstensgaard.

Mekaniker tjekker undervogn på bil
 

Tilbud, ordrebekræftelse og faktura - Sådan undgår vi misforståelser

En del af vores kvalitetssikring er at opnå høj gennemsigtighed og tillid. Det gør vi blandt andet via skriftlige tilbud og ordrebekræftelser, som forhindrer misforståelser.

Når bilen er på liften, vil værkføreren altid kontakte kunden, såfremt mekanikeren ved gennemgang finder ekstra ting på bilen, der bør udbedres. Kunden har så mulighed for at stille spørgsmål og få vejledning i, om reparationen bør foretages. I sidste ende er det altid kundens valg, om ekstraarbejdet skal udføres.

Når bilen bliver afhentet, gennemgår vi fakturaen med kunden, så bilejeren er helt opdateret på bilens behandling.

Værkfører gennemgår faktura med kunde i venterum
 
Skorstensgaard Academy
 

Fokus på uddannelse og oplæring - Skorstensgaard Academy

Skorstensgaard Academy er din garant for et højt fagligt niveau og ensartethed på tværs af Skorstensgaard. I bestræbelserne på at blive Danmarks stærkeste værkstedsaktør og for at sikre ensartede kundeoplevelser, effektivitet og kvalitet har vi udviklet et unikt uddannelsessystem, som alle medarbejdere skal gennemføre.

Skorstensgaard Academy er et uddannelsessystem baseret på E-learning. Her skal medarbejderne som en del af onboarding og løbende træning bestå en række flows på Skorstensgaards intranet.

Alle flows består af videobaseret undervisningsmateriale efterfulgt af tests, som skal besvares 100% korrekt, før testen er gennemført.

Læs mere om de enkelte flows her