Mekaniker reparerer mercedes bil på værksted

Mercedes ML: Der er forskel på Service og Syn

BEMÆRK: Kunden booker bilen ind til "serviceeftersyn ifølge fabrikkens forskrifter" og ikke "klargøring til syn". Bilen har kørt mere end 300.000 km. Sagen er fra 2018

Kontant kritiserer i dette tilfælde Skorstensgaard for at sælge reparationer, der ikke er nødvendige for et syn. Det er derimod ikke "syn", bilen er booket ind til. Den er, af kunden, booket ind til et "serviceeftersyn". Det er normal procedure ved et serviceeftersyn, at der gives tilbud på de fejl, der kan opstå inden næste service. Ved klargøring til syn tager man kun højde for bilens 'her og nu' tilstand. De fejl, der findes ved et serviceeftersyn, skal afrapporteres – ellers er kunden ikke informeret korrekt om bilens sikkerhed frem til næste service.

Under serviceeftersynet finder vores værksted følgende fejl:

  1. Tandstang er utæt. Skal altid skiftes ved utætheder.
  2. Trækakselmanchetter er mørnede
  3. Støj fra trækaksler, når der drejes. Gælder begge sider.

Vi nævner for kunden, at den utætte tandstang bør skiftes nu og giver et tilbud på det. Kunden modtager også et overslag over de to andre reparationer. Overslaget baseres på originale dele. Havde vi baseret det på brugte dele ville prisen sandsynligvis være lavere. Dette har vi taget til efterretning ift. vores tilbudsgivning.

Efter serviceeftersynet på vores værksted kører bilen mange kilometer inden syn. Vi kan se på synssedlen, at der er lagt knap 1000 km mere på kilometertælleren mellem besøget hos os og besøget hos et andet værksted i Christiansfeldt. Dette harmonerer meget dårligt med Kontants påstand om, at kunden ikke tør køre i bilen, og at den derfor er bugseret direkte til andet værksted. 

Se bilag her:

Faktura fra Skorstensgaard

Serviceeftersyn efter fabrikkens forskrifter

Grundig gennemgang af bilen med skift af de filtre, som fabrikken anviser. Det er værkstedets opgave at finde og påpege de fejl, bilen har samt gøre ejeren opmærksom på, hvad der er her og nu-reparationer, og hvad der er fremtidige reparationer. Ved et serviceeftersyn skal værkstedet sikre, at bilen kan køre sikkert til næste serviceeftersyn, typisk 30.000 km.

Klargøring til syn

Klargøring til syn er et her og nu-billede af bilens stand. Her tages ikke højde for fremtidige reparationer, da der udelukkende gives et øjebliksbillede. 

Skoda Superb: Støj fra svinghjul, ikke kobling!

BEMÆRK: Bilen skrives af kunden (DR) ind til en gennemgang inden et eventuelt salg. Teknologisk institut er i deres rapport enige med Skorstensgaard i, at der er støj fra svinghjulet. 

Resultat af gennemgang:

  1. Vi oplyser kunden om, at der er lidt støj og rystelser fra svinghjulet. Dette er et kendt problem. Se artikel fra FDM om svinghjul generelt her
  2. Da kunden oplyser, at bilen skal sælges, laver vi et overslag på, hvad det vil koste at lave svinghjulet, så dette kan tages med i salgsvurderingen.

Kontant kritiserer Skorstensgaards vurdering af svinghjulet og blander svinghjul sammen med kobling.

Derfor har vi bedt Teknologisk Institut om at gennemgå bilen for at få deres vurdering af sagen. Teknologisk Institut bekræfter vores vurdering i rapporten herunder.

Se den fulde rapport fra Teknologisk Institut her

Se bookingbekræftelse med gennemgang til salg

Pressenævnet kritiserer DR Kontant udsendelse, læs mere her

Opdag defekt svinghjul i tide
Bremseskive

Peugeot 208: Kunden fik 1.400 kr. for sin reklamation i 2018

BEMÆRK: Det handler om en ældre reparation fra november 2018

Vi anerkender ikke Kontants påstand om, at der er skiftet bremser, før det var nødvendigt. Vi kunne derimod have tilbudt en billigere løsning som at afdreje bremseskiverne fri for rust. Derfor modtog kunden allerede i 2018 en tilbagebetaling på i alt 1400 kr. fordi vi burde have givet kunden et klarere valg mellem udskiftning eller afdrejning af bremser.

Problemet med bagbremser, især på mindre biler er, at de ikke bremser ret meget. Det gør, at der over tid dannes rust på bremseskiven, misfarvninger og riller på skiven, da bremseskiven ikke varmes tilstrækkeligt op.

Der er flere artikler, der bekræfter dette, bla. i denne artikel fra FDM her, som vi også har sendt videre til Kontant. FDM skriver heri: ”Har du en bil, der ikke kører så meget vil du opleve, at dine bremser ruster op, før de er slidt op”.

Se øvrige artikler, der bekræfter problemet med bagbremser:

Se artikel fra NAF her

Se artikel fra Ekstrabladet her

Renault Clio: Manchet sidder ikke ordentligt

Vi beklager, at vi i denne sag ikke har monteret manchetten korrekt på den pågældende bil. Det tager vi fuldt ansvar for. Det er ikke farligt at køre med, men det er rigtigt, at det i værste fald kan betyde følgeskader på støddæmperen.

Hvis der opstår følgeskader på grund af denne fejl, så dækker vi naturligvis de værkstedsomkostninger, der er forbundet hermed.

Vi har udbedret fejlen på bilen, naturligvis uden beregning for kunden. Det blev gjort kort tid efter, at vi blev gjort opmærksom på problemet.

Mekaniker tjekker hjul på bil
Mekaniker tjekker bil på værksted

Toyota Aygo: Fejlmåling og lygteskift

Det er beklageligt og meget uheldigt, at vores værksted begår to fejl på samme bil. Vi anerkender fejlene og modtager den kritik, der kommer til os på baggrund af sagen.

1) Vi måler simpelthen forkert på bilens CO-tal. Alt tyder på, at vi ikke har kørt en tilstrækkelig lang tur i bilen til, at katalysatoren har nået driftsvarme, de da vi måler værdien. Når katalysatoren ikke er driftsvarm, sker der ikke den kemiske reaktion, der skal til for at nedbringe CO-tallet. På baggrund af den forkerte måling giver vi et tilbud på at rense udstødningen med en indsugningsrens til ca. 1000 kr., hvilket ikke er nødvendigt.

2) Samtidig skifter vi en baglygte og genbruger fatningen, hvilket er normal praksis, men pæren springer lige inden syn. Den har vi naturligvis skiftet efterfølgende uden beregning for kunden.

Mazda CRX: Vurdering af bærearme støttes af Teknologisk Institut

Bilen indskrives til almindeligt serviceeftersyn. Ved eftersynet bemærker vores værksted følgende punkter, som kunden gøres opmærksom på:

  1. Bagbremserne er slidte og bør skiftes. Dette bekræfter mærkeværkstedet
  2. Bærearme/bøsninger har sluppet i gummi. Konstateret ved belastning med koben.

Kontant kritiserer Skorstensgaards vurdering af bærearmen/bøsningerne. Vi mener ikke, at der må være konkrete revner i bøsningerne, men der er altid tale om en vurdering, som ikke er ens på tværs af branchen, da der er et menneske bag vurderingen.

Vi har efterfølgende rådført os med Teknologisk Institut, som har vurderet fotodokumentationen på bøsningerne og givet os medhold i, at en udskiftning er berettiget. Dette er Kontant oplyst om.

Eksempel på skade