Blot 25% af en færdig bil produceres på fabrikken - resten af delene købes hos underleverandører

Her på siden kan du se 4 konkrete eksempler på reservedele der produceres og leveres til både bilfabrikker, autoriserede værksteder og uautoriserede værksteder. Helt konkret ser man her at den nøjagtig samme reservedel sælges både som OEM-kvalitet (originale reservedel) og som OE-kvalitet (uoriginal reservedel) - det sker åbenlyst og i stort omfang.

Se mere dokumentation her i rapporten: Læs hele rapporten om originale/uoriginale dele her.

Uoriginale OE-dele er i gennemsnit 30% billigere end originale OEM-reservedele, og garantiperioden er ofte længere på uoriginale dele end originale dele. Læs mere om besparelsen her

Garanti for kvalitets reservedele fra FTZ

FTZ Autodele & Værktøj A/S er Danmarks største grossist af reservedele til værksteder og hovedleverandør af bl.a. OE-godkendte uoriginale kvalitetsreservedele til Skorstensgaard.

FTZ i Danmark er en del af Mekonomen Group, Nordeuropas førende reservedelsgrossist, som via egne kvalitetskontrollanter løbende kontrollerer og verificerer kvaliteten af de indkøbte reservedele.

 

Reservedele
 
 

Bærearm til Audi og FTZ - Audi delen er 30% dyrere.

2 stk bærearme fra samme producent, Lemförder. Her ses tydeligt at logoet er slebet væk på den ene bærearm. Produktet er produceret i samme støbeform, materiale og vægt. Lemförder er en af de største internationale leverandører af styretøjsdele til automobilindustrien.

Den "originale" bærearm med logo på koster 30% mere i pris end den "uoriginale" bærearm uden logo, selvom produkterne er ens.

Desuden fører Audi 2 års garanti på den "originale" bærearm hvor Skorstensgaard giver 3 års garanti på det "uoriginale" bærearm.

 

Samme generator - forskellige klistermærker

De 2 generatorer på billedet er fuldstændig ens, og de er produceret af den samme producent Denso. Den eneste forskel er klistermærkerne.

Denso leverer generatorerne som med hvidt no-name klistermærke til FTZ som sælger den som OE-godkendt uoriginal del. Denso leverer også den selvsamme generator til Toyota med grønt klistermærke som sælger dens om OEM original reservedel via deres forhandlerværksted.

 

Uoriginal generator vs Original generator
 
 

Oliefilteret er også det samme, uoriginalt som originalt

FRAM er en af verdens største producent af filtre til biler. De producerer bl.a. oliefilter, pollenfilter, luftfilter og brændstoffilter. Filtrene sælges både til mærkeværksteder og til FTZ.

På billedet ser man til højre de "originale" filtre som sælges til autoriserede værksteder og til venstre de "uoriginale" filtre som bl.a. sælges via FTZ til uautoriserede værksteder. Filtrene er iøvrigt fuldstændig ens.

Tandrem - leveres fra samme fabrik til autoriserede som uautoriserede værksteder

Det er producenten Gates, der producerer tandremme til mange biler, vi her ser 2 tandremme fra. Tandremmene er nøjagtig ens men printet tekst er forskellig.
 
Det ene print bærer brands som VW og AUDI og sælges naturligvis som original del til autoriserede værksteder. Det andet print bærer private-label "Powergrip" til den uautoriserede del af branchen.
Uoriginal tandrem vs Original tandrem