Skorstensgaard er dit autoværksted til service & bilreparation

Mercedes ML: Forskel på Service og Syn

BEMÆRK: Bilen, der er en ældre bil med mange km. bag sig, bookes af kunden ind til serviceeftersyn ifølge fabrikkens forskrifter og ikke klargøring til syn

Det er normal procedure ved et serviceeftersyn, at der gives tilbud på de fejl, der bør udbedres på bilen fremadrettet. Ved klargøring til syn tager man kun højde for bilens her og nu-tilstand.

Under serviceeftersynet finder vores værksted følgende fejl:

  1. Tandstang er utæt. Skal altid skiftes ved utætheder.
  2. Trækakselmanchetter er mørnede
  3. Støj fra trækaksler, når der drejes. Gælder begge sider.

Vi nævner for kunden, at den utætte tandstang bør skiftes nu og giver et tilbud på det. Kunden modtager også et overslag over de to andre reparationer.

Efter serviceeftersyn på vores værksted løber mange km. på bilen inden syn. Vi kan se på fakturaen, at der er lagt knap 1000 km til på kilometertælleren mellem besøget hos os og besøget hos et andet værksted i Christiansfeldt. Dette harmonerer meget dårligt med Kontants påstand om, at kunden ikke tør køre i bilen, og at den derfor er bugseret direkte til andet værksted. 

Kontant kritiserer Skorstensgaard for, at sælge reparationer der ikke er nødvendige for et syn. Bilen er imidlertid ikke bestilt til klargøring til syn, men derimod til et serviceeftersyn efter fabrikkens forskrifter. De fejl der findes ved et serviceeftersyn skal afrapporteres – ellers er kunden ikke informeret korrekt om bilens tilstand og de forventede fremtidige omkostninger (Tilbuddet blev baseret på nye originale dele).

Se bilag her:

Faktura fra Skorstensgaard

Faktura fra værksted i Christiansfeldt

Serviceeftersyn efter fabrikkens forskrifter

Grundig gennemgang af bilen med skift af de filtre, som fabrikken anviser. Det er værkstedets opgave, at finde og påpege de fejl, bilen har samt gøre ejeren opmærksom på, hvad der er her og nu-reparationer, og hvad der er fremtidige reparationer. Ved et serviceeftersyn skal værkstedet sikre, at bilen kan køre sikkert til næste serviceeftersyn, typisk 30.000 km.

Klargøring til syn

Klargøring til syn er et her og nu-billede af bilens stand. Her tages ikke højde for fremtidige reparationer, da der udelukkende gives et øjebliksbillede. 

Skoda Superb: Pas på meget dyre følgeskader

BEMÆRK: Teknologisk institut er i deres rapport enige med Skorstensgaard i, at der kommer støj fra svinghjulet. Vi skriver netop ikke på tilbuddet, at svinghjulet er defekt eller skal skiftes, men at det har ”lidt støj og rystelser”.

Bilen skrives af kunden (DR) ind til en gennemgang inden et eventuelt salg.

Resultat af gennemgang:

  1. Vi oplyser kunden om, at der er lidt støj og rystelser fra svinghjulet. Dette er et kendt problem. Se artiklen fra FDM her
  2. Vi giver kunden et tilbud på, hvad det vil koste at lave bilen - dette er vigtigt for kunden at vide, da bilen eventuelt skal sælges.

Kontant kritiserer Skorstensgaards vurdering af svinghjulet. Derfor har vi bedt Teknologisk Institut om at gennemgå bilen for at få deres vurdering af sagen. De bekræfter vores vurdering i rapporten herunder.

Se den fulde rapport fra Teknologisk Institut her

Hos Skorstensgaard står vi ved vores vurdering af svinghjulet. Konsekvensen ved ikke at gøre noget kan blive dyr for kunden. Det er vigtig at italesætte fejlen, så kunden kan holde øje med, om støjen udvikler sig.

Peugeot 208 – små biler bremser for lidt

BEMÆRK: Det handler om en ældre værkstedsreparation fra 13. november 2018

Problemet med bagbremser, især på mindre biler er, at de ikke bremser ret meget. Det gør, at der over tid dannes rust på bremseskiven, misfarvninger og riller på skiven, da bremseskiven ikke varmes tilstrækkeligt op.

Der er flere artikler, der bekræfter dette, bla. i denne artikel fra FDM her, som vi også har sendt videre til Kontant. FDM skriver heri: ”Har du en bil, der ikke kører så meget vil du opleve, at dine bremser ruster op, før de er slidt op”.

Vi anerkender ikke Kontants påstand om, at der er skiftet bremser, før det var nødvendigt.

Vi kunne derimod have tilbudt en billigere - men langt fra lige så god - løsning som at afdreje bremseskiverne. Derfor modtog kunden allerede i 2018 en tilbagebetaling på i alt 1400 kr. fordi vi burde have givet kunden et klarere valg mellem de to løsninger.

Se øvrige artikler, der bekræfter problemet med bagbremser:

Se artikel fra NAF her

Se artikel fra Ekstrabladet her

Renault Clio: Manchet sidder ikke ordentligt

Vi beklager, at vi i denne sag ikke har monteret manchetten korrekt på den pågældende bil. Det tager vi fuldt ansvar for. Det er ikke farligt at køre med, men det er rigtigt, at det i værste fald kan betyde følgeskader på støddæmperen.

Hvis der opstår følgeskader på grund af denne fejl, så dækker vi naturligvis de værkstedsomkostninger, der er forbundet hermed.

Vi har udbedret fejlen på bilen, naturligvis uden beregning for kunden. Det blev gjort kort tid efter, at vi blev gjort opmærksom på problemet.

Toyota Aygo: Fejlmåling og lygteskift

Det er beklageligt og meget uheldigt, at vores værksted begår to fejl på samme bil. Vi anerkender fejlene og modtager den kritik, der kommer til os på baggrund af sagen.

Vi måler simpelthen forkert på bilens CO2-tal. Alt tyder på, at vi ikke har kørt en tilstrækkelig lang tur i bilen, så katalysatoren ikke når driftsvarme, de da vi måler værdien. Når katalysatoren ikke er driftsvarm, sker der ikke den kemiske reaktion, der skal til for at nedbringe CO2-tallet.

På baggrund af den forkerte måling giver vi et tilbud på at rense udstødningen med en indsugningsrens til ca. 1000 kr., hvilket ikke er nødvendigt. Samtidig skifter vi en baglygte og genbruger fatningen, hvilket er normal praksis, men pæren springer lige inden syn. Den har vi naturligvis skiftet efterfølgende uden beregning for kunden.

Mazda CRX: Teknologisk Institut giver Skorstensgaard medhold

Bilen indskrives til almindeligt serviceeftersyn. Ved eftersynet bemærker vores værksted følgende punkter, som kunden gøres opmærksom på:

  1. Bagbremserne er slidte og bør skiftes. Dette bekræfter mærkeværkstedet
  2. Bærearme/bøsninger har sluppet i gummi. Konstateret ved belastning med koben.

Kontant kritiserer Skorstensgaards vurdering af bærearmen/bøsningerne.

Vi har efterfølgende rådført os med Teknologisk Institut, som har vurderet fotodokumentationen på bøsningerne og har givet os medhold i, at en udskiftning er berrettiget.