Blot 25% af en færdig bil produceres på fabrikken - resten af delene købes hos underleverandører


Vi har samlet 4 konkrete eksempler på reservedele fra producenter der producerer både til bilfabrikker, mærkeværksteder og til FTZ - som er Danmarks største leverandør af reservedele til den uautoriserede del af branchen. Helt konkret ser man her at den nøjagtig samme del sælges under forskellige brands - det sker åbenlyst og i stort omfang.

Vi har udarbejdet en rapport som dokumenterer at det finder sted. Læs hele rapporten om originale/originale dele her.

De originale dele sælges ofte til en højre pris og med blot 1-2 års garanti. Hos Skorstensgaard giver vi 3 års garanti på alle reservedele samtidig med at du i gennemsnit sparer 30% på de "uoriginale" dele i forhold til mærkeværkstedernes "originale" dele. Læs mere om besparelsen her

Martin og Anders
Skorstensgaard er kåret til Årets Værksted for 3. år i træk
Original generator vs Uoriginal generator

Samme generator - forskellige klistermærker

De 2 generatorer på billedet er fuldstændig ens, og de er produceret af den samme producent Denso. Den eneste forskel på billedet er klistermærkerne.

Generatoren med hvidt no-name klistermærke sælges via FTZ som uoriginal del og generatoren med Toyota klistermærke sælges via Toyota forhandlerværksted som original del.

Oliefilteret er også det samme, uoriginalt som originalt

FRAM er en af verdens største producent af filtre til biler. De producerer bl.a. oliefilter, pollenfilter, luftfilter og brændstoffilter. Filtrene sælges både til mærkeværksteder og til FTZ.

I kufferten på billedet ser man nederst de “originale” filtre som sælges til mærkeværkstederne og øverst de “uoriginale” filtre som bl.a. sælges via FTZ. Filtrene er iøvrigt fuldstændig ens.

Original oliefilter vs Uoriginal oliefilter
Original tandrem vs Uoriginal tandrem

Tandrem leveres fra samme fabrik som autoriserede værksteder

Det er producenten Gates, der producerer tandremme til mange biler, vi her ser 2 tandremme fra. Tandremmene er nøjagtig ens men tekst printet er forskelligt.

Det ene print bærer brands som VW og AUDI og sælges naturligvis som original del til mærkeværksteder. Det andet print bærer no-name “Powergrip” til den uautoriserede del af branchen.

Bærearm til Audi og FTZ - Audi delen er 30% dyrere

2 stk bærearme fra samme producent, Lemförder. Det er tydeligt at se at logoet er slebet væk på den ene bærearm. Produktet er synligt produceret i samme støbeform og materiale. Lemförder er en af de største internationale leverandører af styretøjsdele til automobil industrien.

Den "originale" bærearm med logo på koster 30% mere i pris end den "uoriginale" bærearm uden logo, selvom produkterne er ens.

Desuden fører Audi 2 års garanti på den "originale" bærearm hvor Skorstensgaard giver 3 års garanti på det "uoriginale" bærearm

Original bærearm vs Uoriginal bærearm

Garanti for kvalitets reservedele fra FTZ

”Som administrerende direktør for Danmarks største grossist af reservedele til værkstedssektoren bekræfter jeg hermed, at FTZ Autodele & Værktøj A/S er hovedleverandør af reservedele til Skorstensgaard A/S, samt at FTZ leverer OE-reservedele i original kvalitet til Skorstensgaard.

FTZ i Danmark er en del af Mekonomen Group, Nordeuropas førende reservedelsgrossist, som via egne kvalitetskontrollanter løbende kontrollerer og verificerer kvaliteten af de indkøbte reservedele.”

Sven Kristensen, Adm. direktør / CEO, FTZ Autodele & Værktøj A/S