Få korrekt sporing af bil

Trækker din bil til højre? Eller svinger rattet ikke tilbage efter sving? Så kan det være et tegn på, at du kører med en forkert sporing. Ikke alene forringer det din sikkerhed i trafikken. En forkert sporing koster også på pengepungen, fordi dækket slides forkert og for hurtigt.

Hos Skorstensgaard får du kontrol og justering af din bils styretøj til en stærk pris – uden at gå på kompromis med kvaliteten af arbejdet. Vi bruger blandt andet det nyeste udstyr til udmåling og justering af styretøjet, så vinklerne stemmer og er symmetriske i forhold til bilproducentens specifikationer.

Fordelene for dig er bedre køreegenskaber og retningsstabilitet. Desuden får dækkene en længere levetid, fordi de ikke bliver udsat for forkert slitage. Hvis dit styretøj er skævt, bliver bilens dæk hurtigere slidt ned, og brændstoføkonomien bliver påvirket. En korrekt sporing af bilens dæk er altså både en god investering for din sikkerhed, din pengepung og for miljøet. Derfor anbefaler vi, at du får booket en tid til 4-hjulsudmåling.

Book tid til styretøjsudmåling her 

Book tid   


Derfor er 4-hjuls udmåling essentiel

 

Hvorfor er sporing af bilen nødvendigt? Det er der en god grund til. Din bils sporing kan blive defekt, hvis du for eksempel kører for hurtigt over en høj kantsten eller rammer et større hul i vejen. Hvis det bagefter føles, som om bilen trækker til siden af sig selv eller slingrer, så er skaden sket.

Når bilens styretøj ikke arbejder optimalt eller stabilt, så giver det en større usikkerhed i trafikken. Samtidig skal du også bruge ekstra penge på benzin. Det skyldes, at din bil bliver udsat for mere rullemodstand end nødvendigt, og du bør derfor ikke vente med at udbedre bilens skævhed.

Hos Skorstensgaard står alle værksteder klar til at undersøge din bils hjul for, om de er sporet korrekt. Det foregår ved en styretøjsudmåling, der kan bestå af både sporing og 4-hjulsudmåling. Her vil mekanikeren måle hjulenes position og vurdere, om de er sporet korrekt og kører symmetrisk.


 

Få attraktiv pris på sporing af bil

 

De fleste af vores 4-hjulsudmålinger kan blive lavet på cirka en time, du kan få et tilbud hurtigt og nemt her på siden. 

Når du booker en tid til styretøjsudmåling inkl. sporing, kontrollerer vi alle hjul for, om de er sporet ordentligt i forhold til bilens styretøj. Bagefter justeres hjulene ifølge fabrikkens forskrifter, så alle fire hjul står rigtigt mod underlaget. I de tilfælde, hvor vi skal lave mange justeringer eller nye reservedele er nødvendige, så skal du påregne lidt ekstra tid. Når dækkene er indstillet korrekt, får de igen et godt greb i vejen. 

Vær opmærksom på, at en 4-hjulsudmåling ikke er det samme som afbalancering. Sidstnævnte indebærer nemlig balancering af hjulene, så rystelser og vibrationer bliver fjernet. Du kan læse mere om afbalancering af dæk her.


 

5 tegn på forkert sporing af din bil

Før du booker en tid hos en af vores værksteder, så kan du selv tjekke om din bil har brug for en styretøjsudmåling. Kig efter disse tegn:

  • Rattet står skævt, når du kører ligeud
  • Bilen trækker til højre eller venstre, når du slipper rattet på en lige strækning
  • Dækkene er slidt uens på henholdsvis yder- og indersiden
  • Rattet ryster under kørsel
  • Der er problemer med styring under kørsel

Oplever du en eller flere af ovenstående faresignaler? Så bør du få tjekket alle fire hjul til en 4-hjulsudmåling. Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte dit lokale Skorstensgaard-værksted.