Tandremsskift

Hos Skorstensgaard kan du få et uforpligtende tilbud på tandremsskift - inklusiv vandpumpe og kilerem til en skarp pris. 

Vi har nemlig en ambition om at være billigere end værksteder med fokus på enkelte bilmærker, uden at du får dårligere service. Samtidig klarer vi reparationer for alle bilmærker og årgange rundt om i landet. 

Få tandremmen skiftet af professionel værksted

Vi udfører udskiftningen af din bils tandrem med faglighed og professionalisme for øje. Derfor står vi også inde for, at vores reparationer bliver foretaget korrekt og overholder alle anvisninger. På den måde sikrer vi, at du får en kompetent behandling til en god pris.

Book nemt en tid til skift af tandrem på din bil.

Generelt om tandremsskift - Hvornår skal jeg skifte bilens tandrem?

Det kan variere meget, hvornår din bil har brug for et tandremsskift. Det afhænger ofte af bilens mærke, og hvor mange kilometer bilen kører mellem hvert skift. 

Da tandremmen er lavet af gummi, så vil du ofte skulle skifte din tandrem med 4-6 års mellemrum. Uanset om du kører meget lidt eller ofte.

Hold øje med din bils servicebog

I bilens servicebog kan du se det anbefalede tidspunkt for udskiftning af tandrem til netop din bil. Dog ændrer bilfabrikanten af og til tidspunktet, så udskiftningen eksempelvis skal ske tidligere, end hvad der står i servicebogen.

Hos Skorstensgaard er vi naturligvis altid opdaterede på de aktuelle anbefalinger omkring udskiftning af tandrem. Er du dermed i tvivl, så er du velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Er din bil udstyret med en taktkæde, kan vi naturligvis også udskifte denne, hvis den er blevet strukket eller knækket.

Derfor bør du få skiftet tandrem

En tandrem er en rem lavet af kraftig, syntetisk gummi. Den sørger for, at motoren kører i samme takt som akslen i toppen af motoren. Andre biler kører med en kæde i stedet. Begge slags er en vigtig funktion, fordi du undgår, at stempler og ventiler banker ind i hinanden og dermed bliver ødelagte. For dig betyder det også, at motoren forbliver intakt, at motorgangen er jævn, og at bilen har en god brændstoføkonomi. 

Går remmen i stykker, kan den forårsage alvorlige skader på motoren. Hvis du for eksempel kører i bilen, og tandremmen knækker eller sprænger, så går det ud over motorens ventiler og stempler. Sker det, så skal du i værste fald udskifte hele motoren – og det er en markant dyrere reparation, end hvis en professionel mekaniker havde udskiftet tandremmen i tide. 

Derfor anbefaler vi altid, at du holder øje med tandremmen på din bil. Det er især vigtigt, hvis du har købt en brugt bil og ikke ved, hvornår der sidst blev lavet et tandremsskift på den. 

Læs mere om, hvorfor tandremmen er så vigtig for din bil, og få et godt tilbud på din bils reparation.

Skift tandrem og vandpumpe samtidigt

At få skiftet tandremmen er en tidskrævende og avanceret opgave. Det kan derfor være en stor fordel for dig at både skifte tandremmen og vandpumpen på samme tid. 

Bilens vandpumpe holder motoren nedkølet ved at pumpe koldt vand og kølevæske i motorblokken og hoved, når bilen kører. Samtidig sidder en vandpumpe inde bag ved tandremmen, så mekanikeren skal alligevel afmontere den, før han eller hun kan komme til tandremmen.

Begge er altså vigtige dele i din bil, der hurtigt bliver slidte. En vandpumpe har også kun sjældent en længere levetid end det interval, som tandremmen har. Du kan derfor fint få skiftet begge to, så du ikke skal bestille en ny tid et par måneder senere for at få skiftet vandpumpen.

Er det tid til en reparation eller et tjek? Så besøg din nærmeste Skorstensgaard-afdeling i Danmark, hvor vi kan hjælpe dig – uanset bilmodel og bilmærke.