100% fabriksgaranti og gyldigt stempel i servicebogen

Skorstensgaard er dit autoværksted til service & bilreparation

Service af el- og hybridbiler

Skorstensgaard kan også hjælpe dig med service og reparation af din hybridbil eller elbil. Vores mekanikere er løbende på videreuddannelse i hybrid- og elbils teknologien, da det er et område der hele tiden kommer ny viden til. Vi har det rigtige kvalitetsudstyr til at servicere og reparere din el- eller hybridbil.

Hvad serviceres ved el- og hybridbiler?

Et service på el- og hybridbiler omfatter følgende:

  • Service efter bilfabrikkens forskrifter som beskrevet i servicebogen
  • Der benyttes kun godkendte reservedele
  • Mobilitetsservice (gratis vejhjælp i hele Danmark)
  • 100% fabriksgaranti

Hvor tit skal en elbil serviceres?

Din elbil har brug for service i nogenlunde samme intervaller som en brændstofbil. Det skyldes at der ofte er et øget behov for service af bremserne.

Bremserne bruges nemlig mindre på en elbil, da bilen i højere grad motorbremser. Derfor er der større risiko for at bremserne samler rust og skidt, hvorved bremseevnen nedsættes. Ligeledes skal batteripakken i bilen testes og vedligeholdes. 

De fleste elbiler kører ca. 30.000 km. mellem service eller 1-2 år afhængig af model og mærke. Du kan altid finde bilens serviceinterval i servicebogen.

Det er værd at bemærke at omfanget af serviceeftersynet på din elbil er væsentlig mindre end på en tilsvarende brændstofbil.

Hvor tit skal en Hybridbil eller plug-in hybrid serviceres?

Langt de fleste hybridbiler har samme serviceinterval, som deres tilsvarende brændstofmodel. Dette skyldes at brændstofmotoren på en hybridbil, stadig har olie og ligner en almindelig motor. 

Ligesom på en elbil, kan din hybridbil eller plug-in hybrid have et større behov for at få efterset bremser, da hybriderne også motorbremser mere end deres søskende på rent brændstof.

Du kan altid finde bilens serviceinterval i servicebogen, eller kontakt os hvis du er i tvivl.

Er garantien på elbiler og hybridbiler den samme som almindelige biler?

For hybridbilerne er der generelt ikke anderledes garantibestemmelser end der er for andre biler, der kan dog være særlige garantiperioder for batteripakken og hybriddele.

For elbiler er der ofte en mere opdelt garantibestemmelse, som betyder at garantien for batteriet er længere end for resten af bilen. Men det hele står beskrevet i bilens papirer. 

Batteripakken – test og garanti

På de fleste el og hybridbiler gives der op til 8 års garanti på batteripakken.

Dette kræver dog at batteriet bliver testet eller udmålt på det autoriserede værksted, lige så vel som karosserikontrollen skal overholdes på det autoriserede mærkeværksted for at lakgarantien er gyldig.

Det er derfor vigtigt at du, selvom du overholder service i forhold til fabrikkens anvisninger hos Skorstensgaard, får testet batteripakken og karosseriet hos det autoriserede værksted en gang om året.