Få komplet aircondition-service til din bil  

Oplev fornyet køreglæde og længere levetid på bilen med et velfungerende aircondition.

Hos Skorstensgaard udfører vi aircondition-service hurtigt og professionelt i alle vores afdelinger.

Komplet A/C Service 1095,-

Komplet A/C Service med kølemiddel R1234YF 1395,-

A/C Rens 299,-

 

Når vi udfører aircondition-service, tester vi systemet for utætheder med vores Bosch A/C-tester. Derudover fylder vi selvfølgelig din bil med nyt kølemiddel og sporemiddel samt olie til kompressoren. 

 

Hvorfor få udført aircondition-service?

Aircondition-service er ikke en del af det normale eftersyn. Alligevel er der flere gode grunde til bestille tid til service af aircondition:

 1. Et almindeligt airconditionsystem taber cirka 10% af sit kølemiddel hvert år, og manglen på kølemiddel kan have følger for virkningen af systemet.
 2. Sammen med kølemidlet cirkulerer et oliemiddel, der smører pakninger og kompressor. Hvis ikke kompressoren bliver smurt, kan den i sidste ende gå i stykker og resultere i en dyrere reparation.
 3. Et godt airconditionsystem giver bilen et godt indeklima og bidrager til en god brændstoføkonomi.

Vi anbefaler at få tjekket dit airconditionsystem hvert andet år. Det giver systemet de bedste forudsætninger for at holde så længe som muligt.

Derfor er eftersyn af bilens aircondition vigtigt

Er dit A/C anlæg defekt? De fleste faktorer, der forårsager et defekt aircondition eller klimaanlæg kan udvikle sig over tid. Hvis du har mistanke om problemer eller er i tvivl, så er du velkommen til at besøge os nær dig. Uanset hvad problemet skyldes, så er det vigtigt, at du får undersøgt anlægget med det samme.

Det er der nemlig flere gode grunde til. For det første taber et almindeligt airconditionsystem 10% af sit kølemiddel hvert år. Det er helt normalt, men hvis du ikke fylder det op, kan du på længere sigt opleve skade på kompressoren og en ringere køleeffekt. Derudover kan en dårlig aircondition eller klimaanlæg danne mug og skimmelsvamp, ligesom du får et usundt indeklima på køreturen.

Skaderne kan ende med at koste dig flere penge, end hvis du blot forebygger. Undgå derfor dyre reparationer med et regelmæssigt serviceeftersyn. På den måde forlænger du også klimaanlæggets levetid. Samtidig kan et nyt pollenfilter giver bedre indeklima. Pollenfilteret sørger for, at den luft, der kommer ind i bilen, er ren og frisk. Fri for støv, pollen, mikropartikler og meget andet.

Sådan kan du passe på din aircondition

Ønsker du at vedligeholde dit airconditionanlæg? Så er der flere gode måder, du kan gøre det på.

Det er for eksempel en god idé at bruge anlægget om vinteren. Olien i kølemidlet er med til at smøre systemet, pakningerne og sikre, at systemet fortsat holder tæt. Hvis ikke bilens aircondition er i gang om vinteren, vil olien ikke køre rundt, og derfor bliver systemet ikke smurt. Vi anbefaler derfor at tænde din aircondition mindst to-tre gange om ugen i 15 minutter.

Følg anvisningerne i instruktionsbogen. Hvis du mærker en svag køling eller mangel på samme fra systemet, så er det på høje tid til med et aircondition-service. Det er normalt at efterfylde med kølemiddel hvert andet til fjerde år, alt efter bilens alder. Kontakt os via telefon, mail eller book en tid her på siden - så klarer vores værksted både reparationer, A/C-service og eftersyn for dig.

Må jeg selv fylde kølemiddel i anlægget?

Når det er tid til ny påfyldning af kølemiddel, så må du ikke selv fylde på bilens aircondition eller klimaanlæg. Det gælder især, hvis din bil bruger kølemidlet R134A. Væsken indeholder en nemlig F-gas, hvorfor en uddannet mekaniker skal klare det for dig. Find dit lokale Skorstensgaard-autoværksted, der er KMO godkendt. Her får du altid grundig serviceeftersyn på aircondition af fagfolk.

Ud fra en klimamæssig vurdering er det desuden ikke længere lovligt for bilmodeller fra efter 2017 at bruge dette. I nyere biler skal du i stedet bruge kølemidlet R1234yf, der er bedre for klimaet. Hos Skorstensgaard udfører vi professionelt aircondition-service, så din bils aircondition og klimaanlæg får det rette kølemiddel. 

Med det korrekte eftersyn af klima- eller aircondition anlæg hos Skorstensgaard behøver du hverken bekymre dig om kølemiddel, skimmeldannelse eller et defekt A/C anlæg. Kvalitet og effektivitet er nemlig nøgleord for os. Vores udstyr og arbejde bliver desuden kontrolleret af Teknologisk Institut. Det er din sikkerhed for pålidelig aircondition-service og andre behov til din bil.

Vidste du i øvrigt, at alle vores værksteder er miljøcertificeret? Læs mere om, hvordan vi passer på miljøet og vores konkrete tiltag.

Vi tester følgende:

 • Vi tester systemet for utætheder med Bosch A/C-tester
 • Vi tester køleevne før og efter service
 • Vi kontrollerer rør, tilslutninger, samlinger, blæser og multirem
 • Vi foretager kontrol af kompressor og tilsætter olie
 • Vi påfylder ekstra kølemiddel ubegrænset (typisk 400-1000 gram)
 • Vi påfylder sporemiddel
 • Ved utæthed inden for 1 måned efter service, genopfyldes kølemiddel U/B
 • Professionelle mekanikere og rådgivning

Book aircon-service hos Skorstensgaard

Med en professionel aircon-service hos Skorstensgaard tjekker vi helt automatisk for utætheder i klimaanlægget. Samtidig fylder vi naturligvis også på med det tilladte kølemiddel og olie. Her kan du passende også få et grundigt serviceeftersyn. Så er din bil helt klar, inden du kører på ferie og vil have det dejligt køligt undervejs. 

Har du spørgsmål til vores service eller tilbud? Tøv ikke med at kontakte os. Find din nærmeste Skorstensgaard afdeling her.