Professionel rensning af partikelfilter 

Siden 2011 har det været obligatorisk med partikelfilter for dieseldrevne personbiler. Filterets formål er at mindske udledningen af skadelige partikler i udstødningsgassen. Rent teknisk virker partikelfilteret ved hjælp af et additiv kaldet eolys, som automatisk bliver blandet med dieselen i brændstoftanken på din bil.

Vedligeholdelsen af din bils partikelfilter består derfor af to dele:

  • Udskiftning af partikelfilteret
  • Påfyldning af eolysevæske

Hos Skorstensgaard tilbyder vi professionel rensning af partikelfilter på biler i vores landsdækkende afdelinger

Hvornår skal jeg skifte partikelfilter?

Du skal få partikelfilteret skiftet efter et bestemt antal kilometers kørsel, som varierer fra bil til bil. Du kan se, hvornår bilen skal have en ny ved at tjekke bilens instruktionsbog.

Kontakt Skorstensgaard for råd og vejledning

Lige så smart partikelfilteret er, lige så kedelig kan det være, når det trænger til rensning. Heldigvis gør vi det gerne for dig hos Skorstensgaard. På alle vores værksteder tilbyder vi nemlig professionel vejledning og rensning af dit partikelfilter.

Ønsker du at få udskiftet filtret helt, så tilbyder vi naturligvis også det. Ring i dag, og få et godt tilbud, eller book en tid til her på siden.

Derfor bliver dit partikelfilter tilstoppet

Er du ejer af en dieselbil? Så er du sikkert klar over, at den er monteret med et dieselpartikelfilter. Formålet er, at det filtrerer udstødningsgasserne for sod og kvælstoffer fra motoren. Dette bliver også kaldt for regenerering. Gasserne kan både være skadelige for miljøet og hos mennesker. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke kører rundt med et defekt eller et tilstoppet partikelfilter.

Efter hver eneste regenerering er der dog en lille smule aske tilbage, der ikke kan brænde. Bliver asken ikke løbende brændt af, vil der til sidst være så meget, at dit partikelfilter bliver tilstoppet. Her risikerer du, at bilen trækker dårligere, eller at du må tanke oftere, end du plejer. I de fleste tilfælde vil en DPF-lampe lyse i instrumentbrættet. Sker dette, skal du enten skifte dit partikelfilter eller rense det.

Partikelfiltre til dieselbiler er især nødvendige for dig, der kører meget bykørsel med korte strækninger. Det skyldes, at filteret ikke når en tilstrækkelig varm temperatur til at kunne brænde det meste af asken af. Kører du primært lange ture, vil filteret i din bil typisk holde længere. Du kan altså forlænge levetiden på dit partikelfilter ved jævnligt at køre en længere tur, så bilens motor bliver helt varm.

Skorstensgaard sikrer effektiv rensning af partikelfiltre

Alt efter hvilken køretøj du har, og hvor ofte du kører, vil du med tiden være nødt til at få renset filteret. Hos Skorstensgaard har vi heldigvis stor erfaring med rensning af diesel partikelfilter til biler. Faktisk servicerer vi mere end 100.000 biler årligt. 

Samtidig består vi af faguddannede mekanikere, der konstant bliver opdateret med den nyeste, relevante viden. Hvis du derfor mistænker at bilen har nedsat ydeevne, så kan du trygt lade os tjekke partikelfilteret. Som regel vil det være nok, at vi renser det, men vi klarer også behovet for at montere et helt nyt partikelfilter.

Hver måned kan du desuden få gode tilbud og kampagner direkte fra dit Skorstensgaard-værksted. Det sikrer du så simpelt ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Her får du også gode tips og tricks til din bil. Ligeledes fortæller vi om seneste nyheder om biler og trafik, rejser, regler og meget mere. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Få en god pris på udskiftning af partikelfilter

Prisen på rensning af partikelfilter behøver hverken være dyrt eller betyde gå på kompromis af kvaliteten. Siden vores start i 2009 har vi nemlig haft et ønske om at være Danmarks bedste, attraktive værkstedskæde. Det betyder også lave priser og høj service. Uanset om du taler med vores indskrivere, mekanikere eller lagerfolk.

Faktisk er vi ikke bange for at matche ethvert tilbud på reparation eller service, som du måtte have fået fra et tysk værksted. Vi ønsker nemlig oprigtigt at hjælpe bilejere til en lavere værkstedsregning end den, de får på et mærkeværksted. Samtidig har vi masser af fordele, der blandt andet indebærer 100 procent fabriksgaranti, vejhjælp og servicekort. For dig betyder det en professionel tilgang til dit behov. 

Har du spørgsmål til dine fordele, så kontakt os endelig på telefon eller mail. Læs også om muligheden for at samle alle serviceopgaver og reparationer af erhvervsbiler hos os.