100% fabriksgaranti og gyldigt stempel i servicebogen

Skorstensgaard er dit autoværksted til service & bilreparation

Viskerblade og viskermotor

Det er helt afgørende for din og dine medtrafikanters sikkerhed, at du kan se ud af ruderne, især forruden. Og det kan være svært, hvis viskersystemet ikke virker ordentligt, eller viskerbladene ikke kan fjerne vand eller skidt fra ruden.

Derfor er det vigtigt at have viskerblade, der ikke er slidte, og at både vaskesystem og viskermotor fungerer som det skal.

Vi kan hjælpe med at udskifte dine nedslidte viskerblade og kontrollere din sprinklertank om nødvendigt. 

Hvordan virker vinduesvisker-systemet?

Bilens vinduesviskere styres af en viskermotor, som kan blive slidt. Denne holder dog som udgangspunkt i lang tid, og bør ikke udskiftes, medmindre der opleves problemer.

Viskermotoren driver et viskertræk, som får viskerbladene til at bevæge sig over ruden. Viskerbladene fjerner vand og skidt fra forruden, men gør ikke ruden ren alene, der skal også sprinklervæske til. Sprinklervæsken har sit helt eget system med dyser, sprinklertank m.m.

Få tilbud på reparation af viskersystem

Du kan nemt og enkelt bestille et tilbud eller booke en tid til udskiftning og reparation af viskersystemet her på siden, og skal du blot have udskiftet viskerbladene, så klarer vi også det.

Har du brug for hjælp eller råd, så står vores dygtige medarbejdere klar til at hjælpe.

Viskerblade er en undervurderet sikkerhedsfaktor

Slidte viskerblade kan ridse forruden, påvirke udsynet og være årsag til, at bilen ikke går igennem syn. Når dine viskerblade er slidte eller er blevet hårde i gummiet, begynder de at ridse og slide på din forrude. Det kan i sidste ende betyde, at forrudens modstandskraft overfor f.eks. stenslag bliver forringet.

Viskerblade slides af vejr og vind

Fra den dag viskerbladene monteres, bliver de påvirket af vejret, temperaturen og små objekter på forruden, f.eks. insekter, bremsestøv m.m. Viskerbladenes viskergummi vil derfor efterhånden blive hårdt og begynde at smuldre, hvilket du ser ved, at viskerne vibrerer, hyler eller trækker striber, når de kører over ruden.

Derfor anbefaler Skorstensgaard, at viskerbladene tjekkes mindst én gang om året, evt. i forbindelse med service på bilen. 

Vinduesviskere af god kvalitet

Det bør være åbenlyst for alle, at vinduesviskere af god kvalitet klarer frost og kulde bedre end billige vinduesviskere.

FDM har flere gange udført test af vinduesviskere til biler. Desværre viser disse tests ofte, at de billige viskerblade ikke kan klare frosten og bliver hårde. Det kan derfor godt betale sig at købe nogle vinduesviskere af god kvalitet, som er lidt dyrere, men også holder længere.

Forlæng levetiden på dine viskerblade

Hos Skorstensgaard gør vi alt, hvad vi kan for, at din bil holder så længe som muligt.

Enkel vedligeholdelse af viskerbladene kan ligeledes forlænge deres levetid, og det er faktisk både nemt og hurtigt at forlænge levetiden på dine viskerblade.

  • Tør bladene af, når bilen er blevet vasket. På den måde fjerner du støv og snavs, der samler sig i og omkring bladene.

  • En gang om året, gerne inden frosten kommer, bør du tørre viskerne af i lidt hvid eddike og tørre efter med en fnugfri klud med en lille smule silikonegummibehandling.

  • Skift viskerbladene i tide. Er dine viskerblade misfarvet, krakeleret eller lignende, så få dem skiftet.