Skorstensgaard er dit autoværksted til service & bilreparation

 

Hvornår bliver en bil veteran? Kan det altid betale sig at indregistrere en gammel bil som veteranbil? Hvilke regler gælder for veteranbiler og kørsel i veteranbiler? Kan der spares penge i afgift og hvordan er det lige med syn af veteranbiler?

Flere og flere bilister vælger at have et dashcam i bilen, for at kunne dokumentere eventuelle hændelser eller ulykker. Men hvordan fungerer det, hvilken type skal du vælge… Og hvad er egentlig reglerne på området?

Hvornår må man flytte børnene fra autostolen over på en selepude, og hvornår må børnene sidde uden selepude? Hvilken selepude skal du vælge, både i forhold til lovkrav, sikkerhed og behagelighed? Alt det får du et overblik over her.

Hvordan kan du bedst muligt sikre dine børn, når de kører med i bilen? Lade dem blive hjemme er sjældent en mulighed, selvom det nok vil give en lidt mere stille køretur… Men også knap så sjovt, ikke? Få overblikket over regler og autostole.

Begynder din bil at være knap så samarbejdsvillig når du vil starte den om morgenen? Eller måske blinker advarselslampen for bilens batteri kortvarig og forsvinder igen – mens du fortæller dig selv, at det nok bare var en tilfældighed?

Hvis du oplever, at din bil føles eller reagerer anderledes, når du træder på bremsen, så kan det være et tegn på bremseproblemer.

Det kan være en virkelig kold fornøjelse at skulle køre i bil, hvis der ikke er varme i bilen, og parkacoat og Faster Annes strikkede luffer og tophue er ikke en optimal løsning i længden.

Det kan ikke undgås, at der ligger sten på vejen. Hvis en sten kommer op i mønsteret på bilens hjul kan fart og rotation slynge stenen langt bagud, til stor risiko for eventuelt bagvedkørende.

Ordet i sig selv – ”kørekort” – smager jo lidt af et carte blanche til at sætte sig bag rattet og bare suse derudaf. Den ultimative frihed – bare det har hjul og kan køre.

Går du og overvejer, om din næste bil skal være en elbil, så giver denne artikel dig et overblik over forskellene i forhold til konventionelle biler.