2024 står der i tændingen på en bil

Bilen giver os komfort og frihed, og får os fra A til B på hurtigste vis. Men der er også en del udgifter forbundet til det at have en bil til sin rådighed, og nogle af de udgifter ændrer sig fra år til år. Vi har samlet 8 nye punkter om blandt andet udgifter, afgifter, fradrag og regler, du som bilejer bør vide i 2024.

Per står i jagttøj sammen med sin ældste søn ude i skoven.

Det kan pible frem med guldkorn, når først man spørger sine medarbejdere, hvad de laver, når de ikke er på arbejde. Vi har spurgt Per Gandrup Christiansen, som er afdelingschef i Skorstensgaard Herning, og dét er der kommet flere, interessante historier ud af – blandt andet at han er en stor jagtentusiast. Læs portrættet af afdelingschefen, der ynder at blive ét med det danske naturlandskab.

Leasing

Privatlease eller ej – det er spørgsmålet… Og der er sikkert mange af jer, der har tænkt tanken. For kan det betale sig for lige præcis dig at privatlease en bil fremfor at købe? Jeg kan ikke give dig et konkret svar, for der er mange faktorer, der spiller ind. I denne artikel kommer vi omkring de gængse emner, der er værd at vide, inden du begiver dig ud på leasingeventyret.

En hånd der er ved at sætte et opladningskabel til en elbil

Tanken om at stoppe ved benzintanken, swipe dankortet og hurtigt fylde tanken op, har længe været en velkendt rutine for os bilejere. Men når vi skifter til elbil, åbner der pludselig sig en ny verden af vaner, der kræver tilvænning. I denne artikel vil vi tage dig i hånden og guide dig, så du bliver fortrolig med opladning af elbiler ved offentlige ladestandere. 

Fronten på en sort Toyota Aygo.

Hvilken bilmodel ser du flest af i gadebilledet, når logoet er Toyota? Hvis vi skal svare ud fra vores værkstedsbillede, er det Toyota Aygo, som er et populært valg blandt danskere, der foretrækker at køre i mikrobiler. Men hvilke udfordringer kan Aygo-ejere stå over for, når det kommer til reparation og vedligeholdelse? I denne artikel dykker vi ned i behovet for service på Toyota Aygo – en robust, japansk mikrobil, der siden det første år, den kom på markedet, har erobret de danske veje og hjerter.

Elbil oplader i carport

Skiftet til elbilens fremtid er som at træde ind i en ny æra for danske bilejere. Tanken om en lydløs og miljøvenlig køreoplevelse er lokkende, men spørgsmålene om opladning både derhjemme og på farten, kan få enhver til at sidde fast ved beslutningen om, hvorvidt det er nu, man vil investere i en elbil. Derfor har vi lavet en overkommelig guide, som kan hjælpe dig med at få svar på de indledende spørgsmål om opladning, der kan komme.

Teksten "Året der gik 2023" sat op i et nytårstema.

Endnu et år er gået på hæld, og vi nærmer os 2024 med hastige skridt. Mens vi gør det, kan vi ikke lade være med at reflektere over alle de milepæle, vi, som koncern, har oplevet i løbet af året. Og hvor har vi oplevet – og skabt – mange positive ting både for os selv og for branchen! I denne artikel finder du en opsummering af årets højdepunkter for Skorstensgaard.

Når din bil skal til syn, er der flere vigtige aspekter, du bør have styr på. Det primære fokus er naturligvis, om bilen består synet, og hvad synsrapporten indikerer. Derudover er det også vigtigt at have styr på datoer og tidsfrister. Denne artikel vil guide dig gennem alle de nødvendige oplysninger om syn af bil.

Arbejdende værkfører Victor fra Skorstensgaard Aalborg sidder ved sit arbejdsbord.

Et job i værkstedsbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske, inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores medarbejder Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Frossen bil

Vinteren er ikke kun ensbetydende med frost og sne men også med udfordringer for din trofaste bil. Når morgenen begynder med en bil, der nærmest har overnattet i en fryser, tænker de fleste på at få isen af og at få skruet op for varmen. Dog påvirker kulden faktisk både bilen og din kørsel på flere måder. Lad os dykke ned i nogle tips og gode råd, så du kan sikre både dig selv og din bil før og under kørslen.