Skorstensgaard er dit autoværksted til service & bilreparation

Få tilbud hurtigt

Vi reparerer alle bilmærker. Få et tilbud her, på blot 2 klik

I denne artikel har vi samlet en række af de typiske ”underlige lyde fra bilen”, oversat dem til noget der er let at forstå, og vi giver dig også et fingerpeg om, hvad du på forhånd kan gøre for at undgå, at bilen begynder at klage.

Kender du disciplinen bagagerums-tetris? Når man tilstrækkeligt mange gange har prøvet at slå sin egen rekord i mængden af bagage bag i bilen, for så at opdage, at mobiltelefonen eller pungen med Euro-mønterne til motorvejstoiletterne ligger i tasken inderst i bunden, så er det på tide at overveje en ny løsning: Tagboksen.

Det gør nu noget lækkert for enhver bil, at der bliver sat et par lækre alufælge på. Udfordringen er desværre bare ofte, at jo flottere fælgene er, jo sværere er de at rengøre.

Svinghjulet på din bil er ikke et ekstra hjul som du bruger i tilfælde af, at du er nødt til at tage et af de helt store sving. Der er ikke mange, der ved, hvad et svinghjul er på en bil. 

I denne artikel får du alt hvad du skal vide, når du tager på kør selv ferie til Italien i egen bil. Hvad er den bedste rute derned, hvad skal du være opmærksom på undervejs, og hvilke regler gælder for kørsel i Italien, som er anderledes end herhjemme.

Der kan være mange årsager til dårlig lugt i bilen. Den dårlige lugt kan komme fra et barn, der har kastet op. Den kan komme fra hunden, som lige har været en tur i havet eller fra ildelugtende mad, som uheldigvis er kommet på bilens sæder.

Hvornår bliver en bil veteran? Kan det altid betale sig at indregistrere en gammel bil som veteranbil? Hvilke regler gælder for veteranbiler og kørsel i veteranbiler? Kan der spares penge i afgift og hvordan er det lige med syn af veteranbiler?

Flere og flere bilister vælger at have et dashcam i bilen, for at kunne dokumentere eventuelle hændelser eller ulykker. Men hvordan fungerer det, hvilken type skal du vælge… Og hvad er egentlig reglerne på området?

Hvornår må man flytte børnene fra autostolen over på en selepude, og hvornår må børnene sidde uden selepude? Hvilken selepude skal du vælge, både i forhold til lovkrav, sikkerhed og behagelighed? Alt det får du et overblik over her.

Hvordan kan du bedst muligt sikre dine børn, når de kører med i bilen? Lade dem blive hjemme er sjældent en mulighed, selvom det nok vil give en lidt mere stille køretur… Men også knap så sjovt, ikke? Få overblikket over regler og autostole.