Skorstensgaard er dit autoværksted til service & bilreparation

Få tilbud hurtigt

Vi reparerer alle bilmærker. Få et tilbud her, på blot 2 klik

Fartgrænser er til for din og de øvrige trafikanters sikkerhed. Alene dette er for de fleste nok til at overholde fartgrænserne. Det meste af tiden, i hvert fald. Så er der selvfølgelig de dage, hvor der er medvind. Eller det går ned af bakke. Eller ham dér bagved pressede. Eller du havde lidt for travlt.

Vinteren er den tid på året, hvor flest danske bilister oplever udfordringer med deres bil. Derfor har vi skrevet en artikel, der bringer dig på forkant med de typiske problemer, der kan opstå, når vejret bringer sne, frost og våde veje.

I Danmark har vi en række færdselsovertrædelser, der giver et klip i kørekortet. Disse overtrædelser er af så alvorlig eller farlig karakter, at såfremt du begår flere af denne slags overtrædelser, vurderes det, at du skal have genopfrisket reglerne for det at køre bil og have et kørekort.

Når du sidder i din bil, og træder på speederen for at komme fremad, så skal der komme én lyd. Det er lyden af velsmurt motor, der trækker bilen velvilligt fremad. Ingen skramlen, rumlen, raslen eller rysten. Bare køreglæde og ren nydelse. Nogle gange fungerer tingene dog ikke helt, som vi kan ønske. På de dage, kan bilen lyde mere vrangvillig. Til de dage har vi her lavet en lille guide til at forstå eventuel larm ved acceleration.

Kender du parkeringsreglerne? Har du styr på parkeringsskiltene? Færdselsloven skelner mellem parkering og standsning. Der, hvor du ikke må standse, må du heller ikke parkere. Du må godt standse, der hvor du må parkere. Nogle steder må du dog gerne standse, men ikke parkere. Er du forvirret? Herunder får du en lille guide til reglerne for parkering.

Hvis turen går til et sted i Europa på kør selv ferie, så har vi her samlet en huskeliste, du kan bruge, når du pakker bilen før turen. Vi giver dig også konkrete tips til pakkelisten, afhængigt af, hvilket land i Europa, du skal besøge.

Der har længe været raslet med sablerne omkring en nedlukning af det gamle og kendte FM signal til radioerne. Målet er, at danskerne radioforbrug skal dækkes via netradio og DAB radio senest i 2021. 

Går ferien til Frankrig i bil, skal du være opdateret omkring miljøzoner, miljømærker og vejafgifter. Denne artikel giver dig overblikket, så du kan forberede dig hjemmefra og indtage Frankrig avec confidence.

Når familiens pelsede og logrende familiemedlem skal med på tur, skal det ske på en sikker og forsvarlig måde – ikke bare for hunden, men også for dig og din øvrige familie. I denne artikel får du et overblik over love, regler og gode råd, når du har hund i bilen.

I denne artikel har vi samlet en række af de typiske ”underlige lyde fra bilen”, oversat dem til noget der er let at forstå, og vi giver dig også et fingerpeg om, hvad du på forhånd kan gøre for at undgå, at bilen begynder at klage.