Få påfyldning og udskiftning af bremsevæske

 

Få professionel kontrol, skift og påfyldning af bremsevæske i din bil hos Skorstensgaard. Vi har bred viden med mange års erfaring og bruger selvfølgelig altid den bremsevæske der passer til netop din bil. For dig betyder det en tryg og sikker service.

Uanset hvilken bil eller mærke du har, så står vores mekanikere klar til at udføre reparationer og andet service. Skal du have skiftet bremsevæske, har du derfor ikke grund til at være bekymret for, om vi kan hjælpe dig.

Professionel skift af bremsevæske

Vi udfører kontrol af bremsevæske i alle vores afdelinger – find vores værksteder her og få hurtig hjælp.

Book en tid til kontrol, eller skift af bremsevæske i dag. Vores tilbud er både helt uforpligtende og gratis for dig. Har du brug for råd og vejledning, så kan du naturligvis også ringe til os.

Generelt

 

Så ofte bør du skifte bremsevæske

Bremsevæske er en olie, der hjælper din bils bremser med at fungere. Og da bremser er en af de vigtigste dele af bilens sikkerhedssystem, er det derfor vigtigt, at du får tjekket bremsevæsken, så dine bremser fungerer optimalt.

De fleste bilfabrikanter anbefaler, at bremsevæsken bliver skiftet hvert andet år. Når din bil er til serviceeftersyn, bliver bremsevæsken typisk også kontrolleret.

Hvis du kører med for lidt bremsevæske, vil du ofte kunne se en advarselslampe på instrumentbrættet.

Udskiftning af bremsevæske - vi matcher Tyske Værkstedspriser

Rører bremsepedalen næsten gulvet, før bremserne virker? Så er det et tydeligt tegn på, at der er noget galt med bremsesystemet. I disse tilfælde bør du kontrollere, om det er fordi, der mangler bremsevæske på din bil, inden du kører afsted på værksted. Har du brug for hjælp til at tjekke bremsevæsken, kan du ringe til vores værksteder og få hjælp eller finde informationen i din instruktionsbog.

Hos Skorstensgaard kan vi løbende kontrollere for blandt andet utæthed og påfylde ny bremsevæske, så systemet ikke løber tør, og du er sikret den rigtige mængde  bremsevæske i beholderen. Har du et tilbud på udskiftning af bremsevæske fra et tysk værksted så matcher vi tyske værkstedspriser.

Gode råd

 

Derfor er skift af bremsevæske vigtigt

Bremsevæske er en olie, der fungerer som en del af bremsernes hydrauliske system i en bil. Af denne grund bliver bremsevæske også kaldt hydraulisk væske. Men hvordan virker det så? Og hvorfor er det så vigtigt?

Når du trykker på bremsepedalen i en bil, så bliver et stempel aktiveret, som presser bremsevæsken gennem bremserør og til typisk en bremsekaliber. Bremsekaliberen klemmer bremseklodserne mod bremseskiven, og dermed stopper den bilen. 

I friktionen mellem skive og klodser bliver der skabt en varme. Noget af den varme bliver ledt tilbage i systemet og varmer bremsevæsken op. Med tiden vil vandindholdet i bremsevæsken stige, og skifter du ikke bremsevæsken regelmæssigt, vil vandindholdet være nået så højt et niveau, at varmen kan få bremsevæsken til at koge. Når bremsevæsken rammer kogepunktet, kommer der luft i systemet, hvilket betyder, at bilen mister bremsekraft. 

Det er derfor en rigtig god idé at skifte bremsevæske efter to år og løbende holde øje. Har du problemer med bremserne, bør du straks kontakte en mekaniker hos Skorstensgaard, så du kan få tjekket om du eventuelt skal have ny bremsevæske påfyldt. Skal din bil have helt nye bremser, så kan vi naturligvis også hjælpe der.