Skift og påfyldning af bremsevæske

Få professionel kontrol og påfyldning af bremsevæske i din bil hos Skorstensgaard. Vi har bred viden med mange års erfaring og bruger bremsevæske i høj kvalitet. For dig betyder det en tryg og sikker service. Uanset hvilken bil eller mærke du har, så står vores mekanikere klar til at skifte bremsevæske, udføre reparationer eller andet service. 

Professionel påfyldning af bremsevæske

Vi udfører kontrol af bremsevæske i alle vores afdelinger – på den måde behøver du ikke rejse langt, før du kan få hjælp af os.

Book en tid til kontrol eller skift af bremsevæske i dag. Vores tilbud er både helt uforpligtende og gratis for dig. Har du brug for råd og vejledning, så kan du naturligvis også ringe til os.

Skift af bremsevæske bør ske hvert andet år

Bremsevæske er en olie, der hjælper din bils bremser med at fungere. Og da bremser er en af de vigtigste dele af bilens sikkerhedssystem, er det derfor vigtigt, at du får tjekket bremsevæsken, så dine bremser fungerer optimalt.

De fleste bilfabrikanter anbefaler, at bremsevæsken bliver skiftet hvert andet år. Når din bil er til serviceeftersyn, bliver bremsevæsken typisk også kontrolleret. 

Det er dog ikke kun væskens alder, som er afgørende. Antallet af kørte kilometer har også betydning. Du bør derfor jævnligt få kontrolleret bremsevæsken – gerne en gang om måneden. Hvis du kører med for lidt bremsevæske, vil du ofte kunne se en advarselslampe på instrumentbrættet.

Få udskiftning af bremsevæske til god pris

Rører bremsepedalen næsten gulvet, før bremserne virker? Så er det et tydeligt tegn på, at der er noget galt med bremsesystemet. Det er i disse tilfælde vigtigt, at du får påfyldning af bremsevæske eller skiftet bremsevæske på bilen. Ellers risikerer du, at du ikke kan standse bilen. 

Hos Skorstensgaard kan vi løbende kontrollere for blandt andet utæthed og påfylde ny bremsevæske. Alt sammen til tyske værkstedspriser. Så løber systemet ikke tør, og du er sikret ren væske i beholderen.

Hvorfor er skift af bremsevæske vigtigt?

Bremsevæske er en olie, der fungerer som en del af bremsernes hydrauliske system i en bil. Af denne grund bliver bremsevæske også kaldt hydraulisk væske. Men hvordan virker det så?

Når du trykker på bremsepedalen i en bil, så skaber det en friktion, som gør, at bremserne og den hydrauliske væske bliver varmere.  Varmen er med til at skabe nok tryk, så du kan bremse optimalt. Uden at du trykker bremsen helt i bund, eller at den automatisk synker, selvom du ikke har foden på bremsepedalen. På den måde har bremsevæske en stor betydning for din og andre trafikanters sikkerhed.

Desværre bliver bremsevæske med tiden nedbrudt eller defekt af varmen. Der kan også opstå temperatursvingninger, og det giver fugt, som bremsevæske har tendens til at absorbere. Jo mere fugt det absorberer, desto mere bliver det nedbrudt. Samtidig er vand og fugt med til at sænke kogepunktet i bremsevæsken, så du ikke kan skabe nok tryk.

I så fald risikerer du, at bremserne fejler. Det er derfor en rigtig god idé at skifte bremsevæske efter to år og løbende holde øje. Har du problemer med bremserne, bør du straks kontakte en mekaniker hos Skorstensgaard, så du kan få ny bremsevæske. Skal din bil have helt nye bremser, så kan vi naturligvis også hjælpe der.