Olieskift og nyt oliefilter

 

Du skal jævnligt sørge for et olieskift og nyt oliefilter. På den måde kører motoren i din bil jævnt, miljøbelastningen bliver holdt nede, og du undgår unødvendigt slitage på motoren. 

Motorolien sørger nemlig for, at de bevægelige dele i motoren kan køre gnidningsfrit og dermed holde længe. Desværre kan olien i din bil blive forringet over tid og efter brug. Derfor er der i bilens instruktionsbog opsat intervaller for, hvor tit du har behov for olieskift og nyt oliefilter.

Er du i tvivl? Så er du velkommen til at kontakte vores erfarne værkfører, som er klar til at hjælpe dig.

Generelt

Generelt om olie og oliefilter - Derfor bør du få skiftet olie

Olie til bilen er altafgørende for, at motoren kan køre. Olien sørger nemlig for, at de bevægelige dele i motoren, som for eksempel stempler og aksler, kan bevæge sig gnidningsfrit. Det er på trods af, at delene sidder millimeter tæt på hinanden.

Uden motorolien ville delene kun kunne køre med en meget stor grad af modstand, hvilket ville udvikle en voldsom varme. Denne varme kan i værste konsekvens blive så kraftigt, at det jern, motoren er lavet af, bliver blødgjort og dermed ødelagt.

Hvad er prisen for et olieskift på bil?

Prisen på et olieskift kan svinge mellem alt fra 700-1.500 danske kroner, afhængigt af værkstedet. Skal du skifte olie på automatgearkassen? Så kan prisen være højere end på et normalt olieskift. Dette afhænger dog af modellen.

Hos Skorstensgaard kan du altid regne med god kvalitet til en skarp pris. Vi ved, hvor meget olie din bil har brug for. Samtidig er vi ikke blege for at give dig et godt tilbud på olieskift. Har du fået et skriftligt tilbud fra et mærkeværksted, så giver vi nemlig dig 20% PrisPres-garanti.

Den lave pris og høje service giver dig altså ikke nogen undskyldning for, at du ikke får ny olie og nyt oliefilter på din bil. Find dit lokale Skorstensgaard-værksted her, og book en tid i dag. 

Gode råd

Gode råd om olieskift - Motorolien bliver slidt og brugt

Motorolien bliver slidt ved brug og alder. Det vil sige, at oliens viskositet bliver nedsat. Det gør, at oliens smøreevne falder – sagt på en anden måde: olien bliver tyndere.

På grund af en faldende viskositet bliver risikoen for mere slid også større. Samtidig har alle biler, selv helt nye, et bestemt forbrug af olie.

Motorolie – Sådan kontrollerer du

Motorolien bør blive skiftet inden for fabrikkens fastsatte intervaller. Du bør dog jævnligt kontrollere mængden af olie, da der altid forsvinder lidt med tiden.

Det kan derfor være en god idé at kontrollere oliestanden for hver 1.000 km. Det gør du let og hurtigt ved hjælp af oliepinden i motorrummet.

Få skiftet olie og oliefilter, mens du venter

Hos Skorstensgaard behøver det ikke tage lang tid at skifte olien på en bil. Du kan endda gøre det, mens bilen alligevel er til syn eller service. Så kan du skifte olie, mens du venter. På den måde skal du ikke undvære bilen i særlig lang tid, mens den er på værksted.

Det er ikke kun bilens motorolie, der er vigtig at få skiftet. Dit oliefilter har i den grad også en betydning. Uden den kan den nye olie hurtigt blive snavset, og din bils motor er ikke beskyttet. Med andre ord sørger den for at holde bilen ren, og at din motor har en længere levetid. 

Hvor ofte, du skal have skiftet bilens oliefilter og olie kommer an på, hvordan du bruger din bil. Kører du få kilometer og mange korte ture, så vil olien hurtigere blive slidt og miste sin smøreevne. En god rettesnor er, at du udskifter olien en gang om året.

Snak med din lokale mekaniker hos Skorstensgaard, hvis du har spørgsmål.

Sådan gør vi

Olieskift med motorolie i god kvalitet

Når du skal få skiftet olie, så er vores dygtige mekanikere klar til at hjælpe. Vi bruger kun motorolie i topkvalitet fra Q8, fordi kvaliteten spiller en stor rolle for din motors levetid. 

Olie er nemlig ikke bare olie. Der er mange forskellige typer og tykkelser, som alle har deres egne egenskaber. Hos Skorstensgaard sørger vi for, at dit olieskift er med den rigtige olie.

Skift oliefilter sammen med motorolien

Oliefilteret sørger for at filtrere olien i bilen for snavs og urenheder. Selv det mindste lille korn kan ridse de bevægelige dele, hvilket kan give utætheder eller øget slitage. 

Derfor bliver oliefilteret skiftet sammen med motorolien. Det skyldes både, at du ikke ønsker gamle urenheder i en ny olie, men også fordi olien skal tappes af motoren for at skifte oliefilteret.