Udskiftning af kølervæske BYD

Udskiftning af kølervæske er en vital del, når det kommer til kølersystem vedligeholdelse i din BYD elbil. Årsagen er ganske simpel – kølervæskesystemet i nogle BYD-modeller sikrer, at din elbil fungerer optimalt under forskellige forhold, når batteripakken og andre elektroniske komponenter skal opretholde den rette termiske regulering.

Hos Skorstensgaard, autoriseret BYD Servicepartner, har vi specialudstyr og dygtige mekanikere, der sørger for, at din elbil får den helt rigtige kølervæske, og de går systemet grundigt igennem, så du ikke skal tænke på, om din BYD elbil lider overlast grundet mangel på kølervæske. Vi tjekker nemlig kølervæsken, når du får et Service efter Bogen bileftersyn, og vi oplyser, hvis den trænger til en udskiftning.

På en BYD elbil skal kølervæsken dog udskiftes med ca. 3 års intervaller, som er en god idé at få gjort. Skorstensgaard står altid klar til at hjælpe dig med din elbil BYD. 

Kølervæskesystem

 

BYD elbiler bruger kølervæske til at regulere temperaturen

BYD elbilerne er opbygget forskelligt, hvor nogle modeller køler og varmer, afhængigt af årstiden, med airconditionsystemet og andre modeller med kølervæske – alle modeller har begge systemer, hvor der blot er forskel på, hvilket system, der køler de elektroniske komponenter. Og er du i tvivl om, hvilket system, din BYD kører med, skal du endelig bare kontakte en af BYD’s servicecentre hos Skorstensgaard, så kan vi nemt rådgive og hjælpe dig.

Kører din BYD elbil med kølervæske som system til at regulere temperaturen til de elektriske komponenter, kabinen og batteripakken, er det vigtigt, at intervallerne for udskiftning af kølervæsken bliver overholdt. Der kan med tiden ske slid på vitale komponenter, fordi elbilen er i konstant overarbejde, f.eks. hvis elbilbatteriet ikke har den optimale driftstemperatur. Dette vil påvirke rækkevidden på elbilen, fordi den vil skulle bruge mere energi på en ineffektiv køling eller opvarmning fremfor fremdriften.

Overholder du dine serviceeftersyn på din BYD elbil, hvor kontrol af kølervæsken er en del af BYD’s tjekliste, vil vi opdage, hvis der er en fejl eller mangel på kølervæskesystemet, der kræver en reparation. Du vil selvfølgelig få besked, og vi udbedrer fejlen, såfremt du ønsker det.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at få udskiftet kølervæsken - vi gør det professionelt. 

Kølervæske

 

Kølervæske til BYD elbiler

Ligesom det er med brændstofdrevne biler, er der også forskellige kølervæsker til elbiler i forskellige farver. Farverne i sig selv er ikke det, der betyder noget. Det er indholdet i kølervæsken, der er afgørende. BYD elbiler, og generelt elbiler for den sags skyld, anvender særlige typer kølervæsker, der er designet til elbiler.

Fordi BYD elbiler er fyldt med avanceret teknologi med højvoltsspændinger, er det essentielt, at kølervæsken har lave ledende egenskaber, så man ikke risikerer at få stød, når kølervæsken kommer tæt på højvoltsspændingerne.  

Du har måske været vant til selv at efterfylde med kølervæske, når der har været behov for det. Men på nogle af BYD elbilmodellerne kan du ikke selv påfylde kølervæsken, fordi selve beholderen er placeret under plastikdelen i frunken og kan derfor være svær at komme til. Derudover er det vigtigt, at du ved, hvilken kølervæske, der skal på din BYD elbil, da der findes forskellige slags, og det er essentielt, at det er den korrekte væske, du får fyldt på.

Når du får lavet Service efter Bogen på din BYD elbil hos Skorstensgaard, som i øvrigt er efter BYD’s forskrifter, så tjekker vi selvfølgelig, om vi skal efterfylde kølervæsken som en del af servicet. Og vi har en oversigt over, hvilken kølervæske, der netop skal på din BYD elbil. Du er også altid velkommen til at kigge forbi vores BYD servicecentre, hvis du er i tvivl om din BYD bil mangler kølervæske, så hjælper vi dig gerne.

Kølesystem reparation

 

Skorstensgaard følger BYD producentens retningslinjer

Når du kommer til Skorstensgaard for service og vedligeholdelse af din BYD-elbil, kan du være sikker på, at vores BYD servicepartner værksteder har den nødvendige ekspertise og specialudstyr til at håndtere dit kølesystem med omhu og præcision. Vi følger BYD's specifikationer og anbefalinger vedrørende kølervæske for at sikre, at dit kølesystem fungerer optimalt. Dette inkluderer udskiftning af kølervæske med passende intervaller og brug af godkendte produkter, som anbefales af BYD producenten.

Kontakt os i dag for at planlægge din næste udskiftning af kølervæske, og lad os hjælpe dig med at holde din BYD-elbil i perfekt stand.