Udlæsning af fejlkoder
Har du nogensinde prøvet at køre i din bil og lige pludselig er der en lampe der lyser i instrumentbrættet? Så kender du bekymringerne som pludselig pibler frem:
- Skal jeg stoppe helt?
- Kan jeg køre videre?
- Hvad gør jeg nu?
Det rigtige testudstyr gør forskellen
Hos Skorstensgaard har vi det rette udstyr til udlæsning af fejlkoder og som nævnt kompetente teknikere til at foretage udlæsning og eventuelle reparationer. Test og diagnoseudstyr kræver jævnligt opdateringer, da der konstant sker udvikling i viden og teknologi.
Når din bil f.eks. er til service, så bruges testudstyret også til at slukke din servicelampe og indstille nyt serviceinterval. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os og du kan booke en tid på værkstedet lige her.
Sådan gør vi
Skorstensgaard kan udlæse fejlkoder på din bil
Det kan sagtens være, at det der har fået advarselslampen til at lyse har været en mindre eller decideret ubetydelig fejl, men når en lampe har lyst, så har bilens computer registreret en fejlkode. Denne fejlkode fortæller, hvilken fejl der har været og det kan udlæses med det rette udstyr.
Fejlkoden kan som nævnt vise sig at være en ubetydelig fejl, men det kan også være en fejl, der er mere alvorlig. Spørgsmålet er så, om du vil risikere at fejlen på længere sigt kan resultere i en mere alvorlig skade på bilens motor, eller om du vil køre et smut forbi Skorstensgaard og få udlæst fejlen? Vores mekanikere kan udlæse fejlkoden for dig, og på meget kort tid klarlægge om det er en alvorlig eller ubetydelig fejl.
Fejlkodeudlæsning i forbindelse med service
Normalt udlæses bilens fejlkoder i forbindelse med et service. Har du af den ene eller anden årsag valgt ikke at få udført regelmæssige eftersyn af din bil, kan det anbefales at få udlæst fejlkoder ca. hvert andet år, eller naturligvis, hvis du oplever problemer med bilen.
Hvorfor udlæsning af fejlkoder?
Udover at finde ud af hvorfor en given lampe lyste, så hjælper udlæsning af fejlkoder til, at man kan nulstille fejlen, så alle sensorer virker rigtigt. Gør de ikke det, vil din bil måske bruge unødvendige mængder brændstof eller f.eks. køre rundt med et partikelfilter, der ikke fungerer korrekt. Andre motorfejl kan medføre følgeskader på komponenter i bilens motor. Fejlene lagres i bilens computere og kan på længere sigt også påvirke motoren og ødelægge din bil.
Advarselslamper
Advarselslamper lyser - hvad så?
Din moderne bil er fyldt med elektronik, alt denne elektronik overvåger bilens motorstyring, som i bund og grund er en computer. Når computeren registrerer en fejl fortæller den dette ved hjælp af advarselslamper. Det kan blive rigtig dyrt at ignorere en lysende advarselslampe, men ikke alle lamperne er lige alvorlige.
Advarselslamperne i instrumentbrættet kan lyse gul/orange og rød.
Når en af de mange lamper lyser gult/orange, så skal du være opmærksom på en mulig fejl og gerne holde ind og undersøge fejlen, hvis muligt. Du kan formentlig godt køre videre og blot sørge for at komme på værksted indenfor nærmeste fremtid.
Lyser lampen derimod rødt, skal du holde ind til siden med det samme, slukke bilen og evt. tilkalde vejhjælp.
Læs mere i vores artikel omkring advarselslamper.
Andre har set på