Udskiftning af kobling

 

Der er mange bevægelige dele i koblingen og de bliver brugt mange gange i løbet af en køretur og dermed slidt. Det betyder, at der, for de fleste bilers vedkommende, vil komme et tidspunkt, hvor det kan være nødvendigt at udskifte enkelte dele eller hele koblingen.
 

Få tilbud på udskiftning af kobling

Du kan bestille et uforpligtende tilbud på udskiftning af din kobling her på siden, ligesom du også har mulighed for at bestille en tid på værkstedet med det samme. Er du i tvivl eller har du brug for råd, så ring og få en snak med vores dygtige værkførere.
 

Skorstensgaard kan hjælpe dig med at få udskiftet disse dele eller hele koblingen, i alle vores afdelinger.

Generelt

Forbindelse til gearkassen

Bilens kobling er helt essentiel for at skåne bilens gearkasse. Den er nemlig forbindelsen mellem motoren og gearkassen, hvilket betyder at den sørger for at trækkraften fra motoren kan formidles videre til hjulene via gearkassen.
 
Hvis koblingen ikke fungerer som den skal, kan der ske skade på gearkassens indre dele. Da gearkassen er omfattende og bekostelig at reparere eller udskifte, kan det godt betale sig at passe på sin kobling.
 

Koblingsskifte er en større reparation

Udskiftningen af en kobling er en større reparation. Når du indhenter et tilbud fra os er det helt og aldeles uforpligtende, så du kan sammenligne med prisen hos dit mærkeværksted.
 
Vi selvfølgelig altid opdateret på fabrikkernes anbefalinger og krav til udskiftning af kobling. Derfor kan vi altid stå inde for vores arbejde. 
 

Gode råd

Hvornår bør du skifte kobling

En kobling er ikke noget man skifter efter et bestemt antal kilometer, ligesom man eksempelvis gør med en tandrem. Hvis pedalen ikke går stramt og din bil kobler godt nok ud og er let at få i gear, så fejler din kobling umiddelbart ikke noget. Hvis koblingen derimod ”børster tænder”, når du skifter gear og pedalen er stram, så er det værd at overveje at få skiftet kobling.
 

Test din kobling

Er du i tvivl om din kobling fungerer som den skal, kan du gennemgå nedenstående punkter, som kan give en indikation af om du bør søge værksted.
 
  1. Start motoren, træk håndbremsen og sæt bilen i frigear, slip kobling og speeder - Hører du ikke en form for brummende lyd, kan du fortsætte til punkt 2.
  2. Træd nu koblingen ca. halvvejs ned - Hører du ikke en tilnærmelsesvis hylende lyd, kan du fortsætte til punkt 3.
  3. Træd nu koblingen helt ned - Hører du ingen fremmede eller mærkelige lyde, kan du fortsætte til punkt 4.
  4. Mærk efter om du føler koblingen glider eller sidder fast.
Hvis du under disse fire trin ikke har hørt unormale lyde eller støj, så er din kobling formentlig OK. Har du derimod hørt lyde og støj, vil det være en god idé at besøge værkstedet og få koblingen tjekket.