Montering af anhængertræk

 

Drømmer du om campingferie, skal du flytte, eller mangler der plads i bilen, når du skal på genbrugspladsen? Så kan det være en god idé at få monteret anhængertræk på din bil.

Hos Skorstensgaard kan vi hjælpe dig med både at vælge og få monteret det rette anhængertræk på din eksisterende bil. Naturligvis til en billig pris. Der er dog en række regler, du skal overholde, før du vælger at få monteret et anhængertræk. Læs derfor vores gode tips og vejledning her på siden. 

Er du i tvivl? Så er du velkommen til at kontakte vores erfarne værkfører, som er klar til at hjælpe dig. Du kan også få et gratis og uforpligtende tilbud lige her på siden.

Reglerne

Regler for kørsel med trailer eller campingvogn:

Alle må køre med trailer eller campingvogn i Danmark. Dog er der visse regler for vægt, montering og type af bil, som du bør kende. Ellers risikerer du, at du ikke får godkendt montering af anhængertræk og derfor ikke må bruge den.

Har du for eksempel minimum et kørekort (B), så må du fylde en trailer med en totalvægt på 750 kg. Derudover må din bil og trailer ikke overstige en totalvægt på 3.500 kg. Hvis vægten derfor er højere end dette, og du kun har et kørekort (B), så er montering af anhængertræk nok ikke din bedste løsning.

Er din bil over 8 år gammel?

Så skal bilen også til syn efterfølgende. Det er uanset, om anhængertrækket er monteret af et autoriseret værksted eller ej. Skal bilen alligevel snart til bilsyn, så kan du lige så godt slå to fluer med ét smæk. 

Er du ejer af en af de populære mikrobiler?

Så er det desværre ikke muligt at få godkendelse til montering af anhængertræk til trailer. Det skyldes, at bilerne ikke er bygget til at køre med den ekstra vægt. Til gengæld kan du få monteret en særlig type træk, som du for eksempel kan bruge til transport af cykler. Kontakt os endelig, hvis du vil vide mere om mulighederne for træk på din mikrobil.

Læs mere om reglerne om at køre med campingvogn eller trailer i udlandet.

Vælg rigtigt

Når du vælger et nyt anhængertræk, er der flere vigtige parametre at være opmærksom på. Hvor tung en anhænger giver dit kørekort og bilen dig ret til at trække? Ønsker du at kunne tage dit anhængertræk af og på, når det passer dig? Det er blot nogle af spørgsmålene, du bør stille dig selv. 

Hvilken anhænger skal man vælge?

Den mest anvendte type anhængertræk i Danmark er svanekrogen. Den er oftest et godt valg, og den fås som både som fastmonteret samt aftagelig. Når du skal montere anhængertræk, så skal du desuden vælge mellem 7-polet stik eller et 13-polet stik. Et 7-polet stik er den ”gamle” standard, hvorimod 13-polet stik giver flere muligheder.

Skal du bruge trækket ofte? Så kan en fastmonteret model være en praktisk løsning. Det er nemt at påsætte en anhænger, og bagenden er desuden beskyttet, hvis uheldet skulle være ude. Er trækket fastmonteret, så har du mulighed for montering uden syn, hvis bilen opfylder visse krav. Læs mere om det hos Færdselsstyrelsen.

Hvis du derimod skal bruge anhængertrækket lejlighedsvis, bør du overveje en aftagelig model. Det er et populært valg, da det ser bedre ud på bilen. Til gengæld kan der med tiden opstå risiko for rust, hvis trækket ikke bliver plejet. Desuden skal bilen synes efter montering. Er din bil højst otte år gammel og med en totalvægt på højst 3.500 kg? Så kan du få bilen registreret til synsfri sammenkobling.