Skorstensgaard er dit autoværksted til service & bilreparation

Udskiftning af udstødning til en god pris

 

Er din bil begyndt at larme eller rasle? Men den kører stadig normalt? Så er det sandsynligvis på tide at få skiftet bilens udstødning. Det nødvendige rør er et avanceret system, der har stor betydning for at undgå giftige gasstoffer, og at bilen kører, som den skal.

Her på siden kan du derfor blive klogere på, hvad du bør være opmærksom på ved bilens udstødning. Desuden giver vi dig også gode råd om, hvordan du selv kan forebygge en defekt udstødning. Ønsker du professionel hjælp? Så få et uforpligtende tilbud fra dit nærmeste Skorstensgaard værksted og se, hvor meget du kan spare. 

Få uforpligtende tilbud

 

Vores erfarne mekanikere er opdateret på den nyeste viden, så de kan reparere din bil efter fabrikkens anvisninger. Få derfor tjekket bilen i dag. Vi tilbyder udskiftning af udstødning til en lav pris.

 

Sådan kan du opdage en utæt udstødning

Udstødningssystemet består af flere komponenter, der reducerer støj fra bilen. Samtidig hjælper katalysatoren med at udlede partikler, som er skadelige eller direkte giftige for mennesker og miljø. Er det tid til udskiftning eller reparation af udstødning, så er det altså bare om at komme i gang.

Særligt alvorligt er det, hvis der er tale om et utæt udstødningssystem. Det betyder nemlig, at bilen skal arbejde en del mere for at komme fremad. Det giver dig færre kilometer på literen. Hvis du derfor lægger mærke til, at du skal fylde mere brændstof i, end du plejer, så kan det være på tide at besøge dit lokale autoværksted eller få udskiftet bilens udstødning.

Hvis du hører vibrerende lyde, når du kører, så er det også et dårligt tegn. En defekt lydpotte får nemlig bilen til at larme mere end normalt. Det vil typisk være til stor irritation for dig som fører. Vibrationerne signalerer også, at din motor måske ikke lever op til krav om spidsbelastninger. Få derfor tjekket udstødningsrøret på et værksted med det samme. Så kan du bedre undgå en højere regning.

Hvis din katalysator begynder at svigte, så vil det lyde som at ryste en metalkasse fyldt med mønter. Du hører det som regel, når motoren går i tomgang, eller at dit tændings-lys er tændt. Katalysatoren er den mest kostbare del af dit udstødningssystem, men er også meget omkostningsfuld. Derfor bør du tale med en faglært mekaniker om dine muligheder.

Er der røg fra bilens lydpotte? Så længe det er en tynd, damplignende røg, så behøver du ikke bekymre dig. Dog bør du slå alarm med det samme, hvis det bliver brændt af, og du ser det som en tyk, sort, grå eller blå røg. Det er nemlig et tegn på, der er noget galt med din motor. Book tid til tjek af motorfejl og advarselslamper.

 

Har du brug for rådgivning? Så tag en snak med en af vores dygtige værkførere. Se alle afdelinger her.

 

Hold din udstødningsrør rustfri

En udstødning vil desværre ruste med tiden. Selv om langt de fleste er lavet af rustfrit stål, betyder det blot, at der går længere tid, før rusten tager fat. Det er ikke kun vand og snavs, der er hård ved udstødningen. Mange korte køreture kan også være synderen, da udstødningen ikke når at blive varm nok til at fordampe al dampen fra motoren.

Er der for eksempel gået hul på din udstødning, kan rust være en årsag. Hvis utætheden er opstået ved en samling, er det nogle gange muligt at reparere ved svejsning. Det kræver dog, at det rustne område er begrænset. Samtidig skal du være opmærksom på, at det altid er en midlertidig løsning, hvor udstødningens levetid blot bliver forlænget en rum tid.

Den bedste løsning er derfor altid at udskifte den defekte del. Det sikrer en længere levetid, og du undgår unødige nedbrud samt værkstedsbesøg.

 

Hvad kan jeg selv gøre ved udstødningen?

Du kan heldigvis langt hen ad vejen forhindre begyndende rustpletter, der udvikler sig til et større problem. De velkendte husholdningsråd siger blandt andet:

  • Ståluld og sæbevand er velegnet, hvis der er tale om en lille smule rust på et ikke synligt sted. Stryg overfladen med lette cirkelbevægelser, men vær opmærksom på, at det kan give ridser.

 

  • Hvid eddike kan løsne rusten uden at beskadige udstødningen. Læg en klud i blød i eddiken, og placér den på det rustangrebne område. Efter en rum tid kan du tjekke, om den ønskede effekt er opnået. Fjern herefter kluden, og vask efter med en anden opvredet klud. Husk at bruge beskyttende gummihandsker.

 

  • Stanniol og eddike er et godt alternativ, hvis ovenstående ikke virker. I så fald skal du samle en lille kugle af stanniol og dyppe det i hvid eddike. Gnid herefter på rusten. Endelig er der også mulighed for at bruge Coca-Cola, men behandlingstiden tager op til to dage.

 

Ved at følge disse råd kan udstødningen altså holde længere, før du skal bestille tid til udskiftning af udstødning. Vær dog opmærksom på, at de nævnte metoder kun virker, hvis der er tale om begrænset overfladerust. Ved større rustangreb er løsningen oftest en udskiftning af en eller flere dele. 

Få flere gratis tips og tricks til din bil i vores nyhedsbrev.

 

Bestil udskiftning af udstødning til en god pris

Hos Skorstensgaard er det let at udskifte udstødning til en billig pris. Og det er uden, at vi går på kompromis med høj service. At du kan være tilfreds og tryg er nemlig vigtige krav på alle vores værksteder. Derfor er vores uddannede mekanikere konstant opdateret med den nyeste viden og kvalitet – også når det gælder reparation af udstødning.

Book tid