Udskiftning og reparation af støddæmpere

 

Defekte eller slidte støddæmpere går ikke blot ud over din kørekomfort. De udgør også en betydelig sikkerhedsrisiko, da støddæmperne sikrer at dækkene holder kontakt med vejbelægningen under kørslen. Virker de ikke optimalt, kan du få svært ved at styre bilen og undvige, hvis der opstår en farlig situation. Er støddæmperne defekte, har dækkenes egenskaber en meget lille betydning, da vejgrebet vil være dårligt.

 

 

Få tilbud på reparation og udskiftning af støddæmpere

Kontakt dit nærmeste Skorstensgaard, hvis du er i tvivl, om affjedringen er defekt. Vi kan foretage mere præcise tests af støddæmpere, affjedring og styretøj.

Reparation og udskiftning af støddæmpere udføres i alle vores afdelinger til attraktive priser. Få et tilbud fra os og sammenlign vores pris med dit mærkeværksted. Vi har fokus på god service og faglighed, da vi altid er opdaterede på fabrikkernes anbefalinger til affjedringen i din bil.

 

Pris på udskiftning af støddæmpere kan variere meget afhængigt af, hvilken bil du har. Der kan også være forskel på, om det er de bagerste støddæmpere, der er defekte, eller om det er foran. Få et uforpligtende tilbud fra dit nærmeste Skorstensgaard på netop din bilmodel. Vi har afdelinger fordelt i hele landet, og har erfaring med alle bilmærker og årgange.

 

Få et gratis tilbud her

Hvornår bør støddæmperne skiftes?

Tidspunktet for, hvornår støddæmperne skal skiftes, afhænger meget af dit kørselsmønster. Der er således ikke specifikke intervaller, men en tommelfingerregel er typisk for hver 80.000 km. Kører du ofte på ujævne veje, belaster det støddæmperne og slitage opstår hurtigere. 

 

Du kan selv hjælpe til at forlænge levetiden på dine støddæmpere ved at undgå huller i vejen og hårde opbremsninger, og ved at lette lidt på gaspedalen, når du kører rundt i et sving.

 

Af sikkerhedsmæssige hensyn skal en udskiftning altid foretages parvis, så eks. både højre og venstre bagerste støddæmpere skiftes samtidig. På denne måde får man en ensartet reaktion i undervognen, og dermed et bedre vejgreb.

 

Sådan tjekker du selv affjedringen

Bilens støddæmpere og fjedre kontrolleres normalt ved serviceeftersyn, men du kan også selv holde øje med symptomer på slidtage i affjedringen. Vi har tidligere skrevet om emnet her.

Reagerer bilen anderledes end normalt under kørsel, kan du selv lave en hurtig kontrol af støddæmperne ved at lave en såkaldt vippetest:

 

Tryk hårdt ned på hjørnet af bilen og giv slip igen. Hvis bilen hopper eller gynger op og ned mere end en gang, er støddæmperne sandsynligvis defekte.

 

Næste gang du er ude at køre, så prøv også at lægge mærke til, hvordan bilen reagerer når du runder et skarpt sving. Er der tegn på, at noget er galt, kan du få dit Skorstensgaard værksted til at tjekke affjedringen med en såkaldt affjedringstester.

Bilens affjedring og støddæmpere