Skorstensgaard er dit autoværksted til service & bilreparation

 

Find og bestil dine nye dæk online

Er dine dæk ved at være slidte? Så kan du nemt finde nye dæk til din bil her. Du vælger blot den ønskede dæk-model, så leveres dækkene til dit nærmeste Skorstensgaard værksted. Priserne på bildæk inklusive montering og afbalancering kan ikke kombineres med øvrige rabatter og tilbud.

Vælg de rigtige dæk

Nu kan du i ro og mag finde nye dæk til din bil blandt vores kæmpe udvalg. Vi tilbyder både vinterdæk, sommerdæk og helårsdæk fra anerkendte mærker såsom Bridgestone, Continental, Firestone, Michelin og Sava. Bestiller du dæk online her på siden, er du samtidig sikret 3 års garanti.
Det er nemt at bestille. Vælg blot størrelsen på det dæk du søger og få en oversigt over alle dæk, der passer til netop din bil. Dækkene leveres på blot 1-2 dage.
Når du bestiller dine nye dæk, booker du samtidig tid på dit nærmeste Skorstensgaard værksted. Du får selvfølgelig det hele til fordelagtige priser. Når vi monterer dækkene, sørger vi også for at de afbalanceres. På den måde er du sikret en god og sikker køreoplevelse.
Har du brug for rådgivning omkring hvilke dæk, du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte dit nærmeste Skorstensgaard. 

Sådan finder du den korrekte størrelse

Kigger du på siden af de dæk, der sidder på din personbil, ser du nogle tal i et bestemt format. Læser du fra venstre mod højre, står de for: dækbredde, profilforhold, konstruktion, fælgdiameter, loadindex og fartkode. Er dækket eksempelvis mærket 205/55 R16 91H, skal det forstås på følgende måde:
  • 205 - Bredden er 205 mm.
  • 55 - Profilen, eller dækkets højde i procent i forhold til dækbredden er 55%. Det udregnes ved dækhøjde / dækbredde. Højden for dette dæk er dermed 112,75 mm.
  • R - Radialdæk. De fleste dæk er i dag radialdæk.
  • 16 - Fælgdiameteren er 16 tommer.
  • 91 - Loadindexet er 91. Det er en angivelse for den maksimale tilladte vægt for hvert dæk. Et dæk med loadindex 91 må maksimalt belastes med 615 kg.
  • H - Fartkoden er H. Dækket er maksimalt godkendt til en hastighed på 210 km/t.
Vil du vide, hvilke dækstørrelser, der passer til din bil, kan du tjekke indersiden af fordøren i førersiden. Her er der ofte et mærkat der angiver, hvilke størrelser bilen er godkendt til. Alternativt kan du finde informationerne i bilens instruktionsbog.

Skal jeg vælge vinter- og sommerdæk, eller kan jeg køre på helårsdæk?

Det er et af de mest stillede spørgsmål, vi får omkring dæk. Svaret er desværre ikke entydigt, men vi anbefaler som udgangspunkt at man bruger sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren. Det afhænger dog af dit kørselsmønster- og behov.
Efterhånden laves der udmærkede helårsdæk, hvor egenskaberne fra sommer- og vinterdæk er kombineret. Helårsdæk er kendetegnet ved at køre nogenlunde under forskellige vejrforhold, men excellerer ikke til hverken sommer- eller vinterkørsel. Skal du derfor køre på sne- eller isglatte veje, er vinterdæk det sikre valg. De giver fortsat et bedre vejgreb under vinterlige forhold. Forventer du kun at køre kortere ture på ryddede og saltede veje, kan du overveje helårsdæk.
Selvom der konstant sker en udvikling i teknologien inden for helårsdæk, er der stor forskel på kvalitet og egenskaber. Generelt bør man være varsom med de helt billige helårsdæk. Vi har skrevet mere om emnet her.
I Danmark er vejret velegnet til sommerdæk en stor del af året. Kører du med vinter- og sommerdæk bør du derfor være påpasselig i dit valg af nye sommerdæk. Tag både højde for vejgreb, støjniveau og rullemodstand. Det giver en bedre kørekomfort og brændstoføkonomi. Rådfør dig med dit nærmeste Skorstensgaard, hvis du er i tvivl om valg af dæk.