Toyota Land Cruiser biler

Den sælges i cirka 400.000 eksemplarer årligt - og for få uger siden kom det frem, at en af grusvejens og mudderhullernes foretrukne køretøjer nu er blevet produceret i 10 millioner eksemplarer. Og den hårdt prøvede Land Cruiser kører fortsat.

Det kan godt være, at man skal være landmand, skovfoged eller udstationeret for FN for at have haft daglig adgang til en Toyota Land Cruiser. Den store japaner er ikke en vogn for alle og enhver - det indikerer både størrelsen og prisen. Billigste udgave på hvide plader koster 800.000 kroner, så kassekreditten skal have en vis størrelse, inden man kan tillade sig at køre på eventyr i den store Toyota. Og det er bestemt heller ikke salgstallene i Danmark, der har været med til at gøre Land Cruiser til en storsælgende succes på det globale marked.

 

Har ganske gode kår globalt set

Faktisk er der i løbet af de seneste ti år blot solgt 179 eksemplarer af Toyota Land Cruiser på det danske marked - hvoraf er cirka tre fjerdedele varebiler.Men andre steder i verden har den nærmest enorme bil haft bedre kår - og har det fortsat. Og forleden kunne Toyota meddele, at modellen nu er blevet produceret i mere end 10 millioner eksemplarer, siden den første model så dagens lys tilbage i 1955.

 

En vild milepæl er nået

Det var først i løbet af 1970'erne, at salget for alvor begyndte at tage fart, og i 1977 blev der for første gang produceret mere end 100.000 Land Cruiser-modeller i løbet af et år. Det samlede akkumulerede salg rundede en million i 1980, to millioner i 1989 - og fem millioner i 2006. I disse år ligger det årlige salg i omegnen af 400.000 styk - og her i efteråret 2019 er milepælen på 10.000.000 Land Cruiser-enheder altså nået. Man kan læse Toyotas pressemeddelelse her - hvor der også er mulighed for at se en masse billeder samt få mere detaljeret information om de mange forskellige udgaver af Land Cruiser, som er produceret over årene.