Volkswagen biler i rød og hvid

KLUMME: Min bedste ven var engang den lykkelige ejer af en Volkswagen T2 – altså et rugbrød fra den tid, da tv-aviserne var sort/hvide og taxa-chaufførerne reelt steg ud af hyrevognen for at håndtere kundens kuffert.

Det var en fantastisk bil, der sjældent kørte mere end 70 kilometer i timen, men til gengæld var der så meget karma og “feel good”-stemning i den halvt lysegrønne og halvt cremehvide vogn, så det i så rigelig grad gjorde hver enkelt køretur til en oplevelse. Det var selvfølgelig også altid en oplevelse, om den 60 hestekræfter ”stærke” hækmotor endnu engang formåede at bringe køretøjet helt til destinationen – men det er en ganske anden historie. Og vi nåede jo nok det meste dengang.

Noget af det, som jeg bed mærke i, når min ven og jeg tog på tur, var den her ufravigelige tendens til at vinke eller hilse på modkørende trafikanter, der kom i et køretøj af samme kaliber.
Og dengang i midten af 1990′ erne var det ikke så få aldrende Volkswagen Rugbrød, der stadig eksisterede. 

 

Buschaufførerne hilser hele tiden

Det med at hilse på hinanden går igen inden på mange niveauer. Når de gule bybusser passerer hinanden på Vesterbrogade, så bliver der vinket flittigt chauffør og chauffør imellem, selv om jeg forestiller mig, at de samme buschauffører således hilser på de samme kolleger ret mange gange i løbet af en dag.

Land Rover Defender-ejere føler sig også meldt ind i en særlig klub, og derfor hilser de med største selvfølgelighed, når de møder en ligesindet i trafikken – altså en anden Defender-kører.
Og det samme gælder Berlingo-ejere, lastvognschauffører og en række andre folkeslag, der på asfalt har det med at danne grupperinger.

 

Herlig tradition på to hjul

Allermest gælder den her hilse-trang jo for motorcyklister, der udgør en ganske stor og synlig flok på landevejen. Her hilser alle på alle – og jeg har ofte oplevet, hvorledes motorcykelbetjente også løfte højre hånd til hilsen. Selv de hårdkogte Hells Angels-rockere kan finde på at hilse - og så er det ikke så relevant, hvor de henter deres hyre, for det her handler om, at vi alle er i samme båd. Altså på to hjul.

Så husk at hils derude - det luner. Og det er der ikke noget i vejen med.
--
Bemærk: Klummen er udtryk for skribentens holdning.