McLaren Senna-model i lego

Tidligere har vi set forskellige Formel 1-udgaver i fuld 1 til 1-størrelse - og Lego har også prøvet med en Bugatti Chiron og en Chevrolet Silverado. Nu har Lego-ingeniørerne kastet sig over det britiske McLaren-mærke - og det ser godt ud.

En unik McLaren Senna-model har set dagens lys - og som om den lynhurtige supersportsvogn ikke i sig selv er spektakulær nok i sig selv, så er denne udgave udført i Lego-klodser.

For nylig så vi, hvorledes de klodsede ingeniører havde kreeret en flot rød amerikanske pick up truck af fabrikatet Chevrolet, og i efteråret 2018 stod en Lego-udgave af den nærmest vanvittige Bugatti Chiron og lyste op på Paris Motorshow.Men nu er man altså gået i retning af det britiske mærke McLaren, som især har gjort sig inden for motorsport - blandt andet i samarbejdet med Mercedes-Benz.

 

Byggeriet tog 5000 timer

Ifølge McLarens hjemmeside er der nærmest blevet arbejdet i døgndrift for at skabe klods-udgaven af supersportsvognen. Det har taget næsten 5000 timer at samle bilen, som består af cirka en halv million Lego-klodser.Og der er en grund til, at hurtige biler ikke normalt bliver bygget af Lego-klodser, for den "nye" McLaren vejer cirka 500 kilo mere end den oprindelige "metal-udgave", der blev lanceret i 2017. Den blev i øvrigt lynhurtigt udsolgt.Modsat Bugatti Chiron-modellen, der skulle kunne køre cirka 20 kilometer i timen, så kan McLaren Senna ikke køre.

McLaren Senna-model lego

Det er ikke kun klodser

Men den kan inspirere og begejstre fans af både McLaren og Lego - og bilen vil blive vist frem ved forskellige arrangementer over hele verden.

Blandt andet kunne Lego-modellen ses på Goodwood Festival of Speed i britiske Sussex, der foregik i begyndelsen af juli. Følg med på McLarens pressesite for at se, hvor Senna-bilen ellers kan ses.Det er i øvrigt ikke Lego-klodser, det hele. Faktisk er både sædet, pedalerne og rattet originale McLaren Senna-dele, ligesom dækkene er de originale Pirelli-udgaver og altså ikke de velkendte små Lego-hjul.