Grøn Porsche Taycan holder ved vandet

En elektrisk Porsche, en Tesla eller måske en Puma? Syv biler er netop blev stemt ind i finalen ved Car of the Year 2020, der er den europæiske pendant til Årets Bil i Danmark. Vinderbilen bliver afsløret mandag den 2. marts ved Geneva Motorshow.

Siden 1964 har en række motorjournalister fra førende europæiske bil- og automagasiner kåret Årets Bil i Europa - og til foråret gør de det igen.Modeller som Ford S-Max, Renault Clio og Volkswagen Golf er blandt dem, der har hentet den ærefulde titel, og indehaveren af 2019-udgaven hedder Jaguar i-Pace.Årets Bil i Europa - der egentlig hedder Car of the Year - er den europæiske pendant til Årets Bil i Danmark. Vinderen bliver afsløret mandag den 2. marts i forbindelse med åbningen af Geneva Motorshow.

 

En lynhurtig elbil

Præcis som ved den danske kåring, bliver der også ved Car of the Year udvalgt et finalefelt. Det består af syv modeller i modsætning til i Danmark, hvor der som udgangspunkt kun er fem modeller med i finalen.Finalefeltet er netop blevet offentliggjort, og det består af især en iøjnefaldende model, nemlig Porsche Taycan, der er det tyske mærkes første elbil.Porsche har faktisk en enkelt sejr på sit cv. I 1978 vandt Stuttgart-fabrikanten således Car of the Year med deres Porsche 928.

 

Tre biler med chance for dobbeltsejr

Hvis tyskerne skal gentage den sejr, så kræver det, at følgende modeller bliver sendt til tælling:BMW's 1-serie, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio, Tesla Model 3 og Toyota Corolla. Tre af finalisterne - BMW, Peugeot og Tesla - er i øvrigt også med i finalefeltet ved Årets Bil i Danmark, der afgøres onsdag den 27. november.Juryen, der skal stemme på de syv finalister, består af 60 motorjournalister fra 23 lande. Danmark har et enkelt medlem i juryen - det er Søren W. Rasmussen, som er bilteknisk redaktør på FDM Motor.Du kan læse mere om kåringen her.