Hvid Maserati

Der har været gang i de helt store fusionsplaner mellem italiensk-amerikanske FCA Group og franske Groupe PSA. De to bilgiganter, som blandt andet står bag mærkerne Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot og Citroën, er blevet enige om at samle kræfterne og skabe verdens fjerdestørste bil-koncern.

To af bilverdenens giganter er blevet enige om en fusionsaftale der betyder, at verdens fjerdestørste bil-koncern snart ser dagens lys. Det er den italiensk-amerikanske FCA Group, som er blevet enige med den franske Groupe PSA, om at fusionere. Hvis forkortelserne FCA og PSA ikke lige får en klokke til at ringe, så er det nok fordi, at det ikke ligefrem er betegnelser, der går igen på selve bilmodellerne.

 

Mange historiske bilmærker

FCA Group er en forkortelse for Fiat Chrysler Automobiles og er faktisk en nyere konstellation mellem italienske Fiat og amerikanske Chrysler. Ud over de to hovedmærker står koncernen bag bilmærker som Jeep, Alfa Romeo, Dodge og Maserati (billedet øverst). Og jo, Ferrari er teknisk set også med i pakken. Groupe PSA er en fransk koncern, som er bygget på fundamentet af Peugeot-koncernen. I dag er både Citroën, DS og Opel en del af samme "butik".

 

Producerer årligt 8.700.000 biler

Ifølge FCA Groups hjemmeside er der indgået en aftale om en 50/50 fordeling af ejerskabet mellem de to koncerner - og den nye samlede koncern resulterer i et konglomerat, der årligt producerer 8,7 millioner biler. Selv om det tal er højt, så er det faktisk ikke nok til at indtage verdensherredømmet i bilverdenen. Både Toyota-, Volkswagen- og Renault/Nissan-koncernerne er større. De tre producenter sælger hver i omegnen af 10 millioner biler. Man kan læse mere om fusionen i MotorMagasinet, lige DR har lavet en større gennemgang af aftalen her