Skorstensgaard mekaniker tjekker olie på bil

“Hvilken motorolie kører din bil med?” Svaret er vigtigt at kende, hvis du vil sikre dig, at motoren kan køre, og at bilen i værste fald ikke brænder sammen. Samtidig kører en velsmurt bil også bedre og bruger mindre brændstof.

Hvilken olie din motor skal have, kan du som regel se i bilens instruktionsbog, hvor der ofte også står noteret, hvilke krav og specifikationer, motorens olie skal leve op til. Har du svært ved at tyde, hvilken olie du skal vælge, kan du spørge en professionel mekaniker til råds – for eksempel hos din lokale Skorstensgaard-afdeling.

Det er vigtigt, at du køber den rigtige af slagsen. Bruger du en forkert olie, kan det nemlig resultere i motorskader, og det kan i sidste ende betyde en ny motor. Du bør derfor ikke gribe ud efter den billigste dunk på tanken, hvis det viser sig, at olien slet ikke opfylder de krav, som bilens motor kræver.

 

Sådan finder du den rigtige olie til bilen

For at finde den rigtige olie til bilen skal du se på, hvilken motor din bil er udstyret med. Der er nemlig ikke én motorolie, som passer til alle slags motorer - og kravene fra bilproducenterne er nøje tilpasset til den enkelte motor.

De såkaldte specifikationer finder du i instruktionsbogen og kan for eksempel være koden “ACEA-A3/B3”. ACEA er en forkortelse af navnet på de europæiske bilproducenters forening. Når du har fundet informationen, skal du bagefter undersøge, om den motorolie, som du overvejer at købe, har samme kode.

Vi anbefaler, at du altid har en ekstra dunk med olie i bagagerummet, som opfylder de specifikationer, der er angivet for din bil. På den måde står du ikke pludselig og mangler ny olie.

Uanset hvilken olie, der passer til netop din bil, kan du være sikker på, at vi hos Skorstensgaard udfører olieskift med service helt i top. Vi bruger kun motorolie i topkvalitet fra Q8, fordi kvaliteten spiller en stor rolle for din motors levetid.

Få flere gode råd og tips om biler her.