Datsun Cherry bil

Er man lidt oppe i årene, kan man sagtens huske bilmodeller som Sunny og Cherry, der begge hed Datsun til fornavn. Det ændrede sig siden til Nissan - og nu er det helt slut med at bruge Datsun-navnet. Det skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

Det er lidt ligesom med chokoladebaren Raider, der siden blev til Twix. Sådan var det med Datsun, som i 1970'erne og 1980'erne var et relativt populært bilmærke også på de danske breddegrader. Men i 1986 begyndte Datsun-mærkets nye ejer - Nissan - at udfase Datsun-navnet, og derfor skete der et navneskifte for flere køretøjer.

 

Da Sunny og Cherry skiftede fornavn

Datsun Cherry blev til Nissan Cherry. Og Datsun Sunny blev til Nissan Sunny. Den sidste Datsun-model, der blev introduceret inden det endegyldige farvel, var Datsun Micra - som på de fleste markeder alligevel kom til at hedde Nissan Micra. Ordet endegyldigt viste sig siden at skulle tages med en gran salt - for i 2013 blev Datsun genoplivet på det russiske og det indonesiske marked.

 

Nissan iværksætter redningsplan

Men nu skulle det være slut. Ifølge en artikel fra nyhedsbureauet Reuters har bilgiganten Nissan valgt at skrotte det 88 år gamle bilmærke. Nissan - der gennem flere år har været i koncernfællesskab med Renault - har efter sigende også planer om at skrotte nogle andre Nissan-modeller, der ikke skaber profit. De umiddelbart drastiske tiltag sker som et led i den nye store redningsplan, der har fået navnet Performance Recovery Plan. Den er et forsøg på at klinke skårene efter den tidligere topchef Carlos Ghosn's skandalesager.