Skorstensgaard Esbjerg afdeling

Store forventninger til fremtiden

Udvendigt ligner Stenhuggervej 11 i Esbjerg bare en stor lagerbygning. Og det har det da også været. Men i løbet af de seneste par måneder har bygningen fået en ordentlig omgang indvendig med etablering af kontorfaciliteter, personalekøkken, et venterum til kunder, 15 lifte – og hvad der ellers skal til, for at man kan drive et topmoderne værksted.

- Det skal være effektivt, men ikke prangende. Det er den røde tråd i vores koncept og årsagen til at vi netop kan tilbyde prisniveauet nede til gavn for kunderne. Vi lader andre om at vælge de dyre adresser og de store, flotte huse med glasfacaderne, siger administrerende direktør Anders Skorstensgaard, der sammen med tvillingebroderen Martin lægger navn til kæden, der med afdelingen i Esbjerg når op på syv værksteder rundt om i landet. Han har store forventninger til fremtiden i Esbjerg.

- Vi har haft kig på Esbjerg længe. Det er Danmarks femtestørste by og vi ser et enormt potentiale for vores virksomhed her. Med hovedafdelingen i Kolding, så er der allerede en del der kender os og vi har også haft en stigende efterspørgsel på etablering af et værksted i Esbjerg. Men vi skulle lige finde det rigtige sted og den rigtige mand, siger Anders Skorstensgaard.

 

Den rigtige mand klar til udfordringen

Den rigtige mand er 32-årige Mikkel Larsen, der har været ansat hos Skorstensgaard i godt fire år.

- Allerede da jeg startede som almindelig mekaniker på værkstedet i Kolding tænkte jeg, at det kunne være fedt at få lov at få mit eget værksted på et tidspunkt og nu er tiden moden. Senest har jeg været med til at løbe et nyt værksted i gang i Vejle og nu er jeg klar og parat til at give den en skalle med mit eget værksted.

For selv om der står Skorstensgaard på bygningerne, så er Mikkel Larsen som partner selv økonomisk medansvarlig og har hånden på kogepladen.

- For mig er det lige meget om der står Larsen eller Skorstensgaard på gavlen. Det der betyder noget for mig er, at det er en sund og ordentlig forretning og det giver Skorstensgaards koncept mig mulighed for. Jeg har jo i et eller andet omfang selv været med til at udvikle det gennem de seneste fire år og det er virkeligt et koncept jeg brænder for. Jeg kan godt lide den ærlighed og gennemsigtighed der er, for det betyder at kunderne kan se alt. Det giver tilfredse kunder, siger Mikkel Larsen.

 

Ikke bare salgssnak

At det ikke bare er salgssnak understøttes af tallene fra de værksteder Skorstensgaard-kæden har åbnet andre steder, fortæller driftsdirektør Martin Skorstensgaard.

- I Odense voksede vi ud af det første værksted vi havde lejet os ind i på et år og i Aarhus og Vejle som er vores seneste to værksteder, der er vækstkurverne også meget stejle. Derfor har vi også denne gang valgt at starte op i en bygning, hvor der er plads til at vækste.

Vi starter med en værkfører og fire mekanikere ud over vores partner Mikkel Larsen, men forventer, at der i løbet af et år vil være mellem 10 og 15 ansatte på værkstedet i Esbjerg. Vores målsætning er, at vi i løbet af et år skal være det største frie autoværksted i Esbjerg, ligesom vi på sigt arbejder målrettet på, at blive landets bedste uafhængige værkstedskæde.

 

6 hurtige om Skorstensgaard

  • Virksomheden Skorstensgaard startede i Fredericia august 2009 med brødrene Skorstensgaard og en ekstra mekaniker.
  • I dag har Skorstensgaard 130 ansatte fordelt på syv afdelinger.
  • Skorstensgaard har hovedkvarter i Kolding – og derudover afdelinger i Odense, Fredericia, Ballerup, Aarhus, Vejle – og nu Esbjerg.
  • Skorstensgaard har en målsætning om at være landsdækkende i 2020.
  • Omsætning samlet i 2009/2010 15,5 mio. kroner. Omsætning i 2016 95 mio. kroner.
  • Indehaverne Martin og Anders Skorstensgaard er enæggede tvillinger.