21. oktober 2022

Mekanikerlærling Nicklas fra Skorstensgaard i Kolding er den dygtigste mekaniker-elev i Region Syddanmark

Mekanikerlærling Nicklas fra Skorstensgaard i Kolding er den dygtigste mekaniker-elev i Region Syddanmark. Det blev slået fast ved årets regionsmesterskab for mekanikerlærlinge. Nu er næste skridt DM i Skills 2023, hvor Nicklas vil dyste om danmarksmesterskabet i mekanikerfaget – med Statsministeren som tilskuer.

Nicklas Mouboe Gildhoff på 24 år er en af de mekanikerlærlinge, der fra barnsben har haft en interesse for biler – han ville gerne vide alt om dem. Drømmen var oprindeligt at blive bilsælger, men i løbet af sit sabbatår efter EUX gik det op for ham, at han faktisk var helt vild med at rode og skrue i bilens motorrum. Det førte ham til personvognsmekaniker-uddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, hvor han p.t. er i gang med sit sjette hovedforløb. Og der kan man roligt sige, at han klarer sig fremragende som studerende – for han har lige fået førstepladsen i regionsmesterskabet for personvognsmekanikerlærlinge i går.

Konkurrencen blev afholdt på HANSENBERGs autoværksteder i Kolding. Regionsmesterskabet for personvognsmekanikerlærlinge foregår lidt som en eksamen, hvor alle deltagende lærlinge trækker et emne inden for faget. Derefter går det ud på at løse en række problemer på en bil og/eller på reservedele. Nicklas trak blandt andet et kompliceret emne med opgaver, som bestod af et serviceeftersyn og en motor med indbyggede fejl samt tandremsskift. Takket være sin ihærdighed lokaliserede Nicklas alle de fejl, der var blevet placeret i bilen – han vidste med det samme, hvad der var galt, og hvordan fejlene skulle løses. Han fik repareret samtlige fejl og fægtede sig dermed helt frem til førstepladsen – i nærkamp med en rival fra et mærkeværksted.

 

Autobranchen skriger på unge talenter som Nicklas

Nicklas er en hårdtarbejdende ung mand, der klør på, når han først har taget fat i noget. Og så er han sin egen hårdeste dommer og vil selv sige, at han er et udpræget konkurrencemenneske. Når han står ved en bil og skal finde ud af, hvad der er i vejen med den, eller hvordan han reparerer en skade, giver han ikke op, før han har løst problemet på bedste vis. Det er altså ikke overraskende, at hans underviser fra Syddansk Erhvervsskole, Jesper Leander Hendriksen, der udvælger unge mekanikertalenter til regionsmesterskabet for mekanikerlærlinge, valgte netop ham til at deltage i år. For det var netop disse karaktertræk, der gjorde, at han vandt konkurrencen på HANSENBERG i Kolding i går.

- Vi går efter de elever, der er fagligt og teoretisk stærke. Men det er også vigtigt, at det er elever, der kan holde hovedet koldt under tidspres. Nicklas er en passioneret og rigtig dygtig lærling, der netop har ro over sig, når han arbejder, siger Jesper Leander Hendriksen.

Med denne førsteplads har Nicklas nu sikret sig et sæde i DM i Skills 2023, hvor de dygtigste elever fra alle de danske erhvervsskoler vil dyste om danmarksmesterskabet i deres fag i februar 2023. For bilbranchen er det en rigtig vigtig udvikling, at unge mennesker som Nicklas bliver hædret for deres interesse og dygtighed i mekanikerfaget. Håbet er, at hans succeshistorie vil inspirere andre unge, der måske endnu ikke har valgt en karrierevej, til at blive mekanikere.

 

Elsker at møde ind på Skorstensgaard

Nicklas har været i lære hos Skorstensgaard-værkstedet ved vores hovedkontor i Kolding siden juli 2020. Hos Skorstensgaard beskæftiger vi p.t. godt 70 lærlinge. Alene sidste år ansatte vi 39 nye lærlinge på vores 24 afdelinger. Det var som nævnt Nicklas’ store interesse for biler, der har fulgt ham siden barndommen, som førte ham til Skorstensgaard – og han er helt afklaret med, at det er i mekanikerfaget, han hører hjemme. Om sit lærlingeforløb i Skorstensgaard fortæller Nicklas, at det er fantastisk at være på værkstedet.

- Det fællesskab er helt unikt, og jeg elsker at gå på arbejde. Der er god humor. Svendene hjælper altid, og de er interesseret i, at jeg lærer det. Jeg har fået frihed til at udfolde mig selv, og at jeg får lov til så mange ting – det giver mig så meget værdi. Skorstensgaard har været en kæmpe hjælp i forhold til konkurrencen, hvor jeg brugte det service-flow, jeg har lært hos Skorstensgaard til at løse opgaven. De har virkelig hjulpet mig med at udfolde mig som mekaniker, fortæller Nicklas Mouboe Gildhoff.

Han blev naturligvis også hædret her hos Skorstensgaard, hvor vi synes, at det er helt igennem velfortjent.

- Nicklas er meget lærenem og tager helt naturligt alle kvalitetsprocesserne på Skorstensgaard til sig og gør dem til sine. Vi er superstolte af Nicklas, siger koncerndirektør og grundlægger Martin Skorstensgaard.

I de kommende måneder vil Nicklas forberede sig til DM i Skills 2023 sammen med sin underviser Jesper Leander Hendriksen samtidig med, at han vil fortsætte med at skrabe mere erfaring til sig på Skorstensgaard-værkstedet.

DM i Skills 2023 afholdes af SkillsDenmark og løber allerede af stablen den 2. februar 2023 til og med den 4. februar 2023 i Fredericia, hvor selveste Statsministeren også vil være til stede og overrække præmierne til alle danmarksmestrene.

Læs mere om DM i Skills her.