Skorstensgaard mekaniker retter på bils nummerplade

I gamle dage - altså dengang farfar var dreng - var det en yndet fritidsbeskæftigelse for mange raske svende, at skrive nummerplader ned i sin notesbog. Den metier holder en særdeles informativ hjemmeside i hævd - for her noteres løbende de nyeste nummerplade-numre.

Har du egentlig styr på, hvilke bogstavkombinationer, der ikke bliver brugt på de danske nummerplader?

Eller ved du, hvor langt vi efterhånden er nået i nummereringen på de hvide nummerplader herhjemme?

Og er du overhovedet klar over, hvilke Krone-nummerplader, der hører til på hvilke af Hoffets mange biler?

Nej, det tænkte vi nok...

 

Ikke flere numre til pladerne

Men så er det jo heldigt, at websitet nrpl.dk eksisterer - for her er der en række personer, som kontinuerligt sørger for at holde øje med det hele, så længe det bare har noget med nummerplader at gøre.

Eksempelvis bliver sitet, der kulørmæssigt er holdt helt ovre i de grønne toner, konstant opdateret med de aktuelt højeste numre.
Der skete jo det i 2009, at man løb tør for bogstav- og talkombinationer på de danske nummerplader - men i stedet for at skabe en ny nummerplade, så valgte man i stedet at tage bogstaverne F, G og W i brug - og det skabte grobund for yderligere kombinationer.

 

Ingen nazist-relaterede numre

Der er også bogstavkombinationer, som ikke bruges - eksempelvis KZ, SS og BH, der kan opfattes krænkende eller nedsættende. KZ og SS relaterer til Den Anden Verdenskrig, mens BH vistnok handler om et kvindeligt beklædningsstykke.
Man benytter heller ikke bogstaverne I og Q, da de kan forveksles med henholdsvis tallet 1 og bogtavet O, ligesom O udelukkende bruges som forreste bogstav.

Det helt store og forkromede forklaring kan man finde her - og selve websitets forside finder du her. Det er ret interessant læsning.


Oversigten over Krone-nummerpladerne kan du se her.