Finalefelt ved Årets bil-kåring

En KIA, en Tesla, en Peugeot og intet mindre end to BMW-modeller fandt hele vejen frem til finalefeltet, da 24 motorjournalister onsdag pegede deres favoritter ud ved den indledende kåring af Årets Bil i Danmark 2020.

Den 52. udgave af Årets Bil i Danmark - en særdeles eftertragtet bilkåring - er så småt ved at køre ind i den afgørende fase.

Tirsdag den 8. og onsdag den 9. oktober har 24 erfarne bilskribenter og testkørere under organisationen Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) været samlet ved Jyllands-Ringen uden for Silkeborg. Her har de gennemtestet 25 forskellige bilmodeller, der alle har det til fælles, at de er helt nye, og er lanceret i indeværende kalenderår på det danske marked.

 

Ingen gentagelse fra Ford

Den nuværende titelindehaver af Ford Focus, men der bliver ikke tale om et gentagelse for Ford, der ellers er det bilmærke, som har vundet kåringen næstflest gange.

Ford er nemlig slet ikke med ved Årets Bil i Danmark 2020 - og heller ikke "all time best"-mærket Fiat, der har landet Årets Bil-titlen hele ni gange, er med. Faktisk er det bare en enkelt af finalebilerne, der har prøvet af vinde kåringen tidligere, og dermed er der stor sandsynlighed for, at det bliver en debutant, der kører med sejren i slutningen af november.

 

Mulighed for debutant som vinder

De fem biler, som er kommet med i finalefeltet ved Årets Bil i Danmark 2020 er:- BMW 1-serie- BMW 3-serie- KIA XCeed- Peugeot 208- Tesla3Hverken BMW, KIA eller Tesla har prøvet at vinde, omend det tidligere har været tæt på for KIA, der med Ceed var ved at gå hele vejen for en halv snes år siden.

Der bliver ikke offentliggjort pointtal for de fem vindere, da det ifølge vedtægterne ville kunne påvirke stemmeafgivelsen ved finalen.

 

25 stemmer fra hvert jurymedlem

Når Motorjournalisternes Klub Danmark træder sammen til finalefestlighederne i slutningen af november, har hvert af de 24 jurymedlemmer 25 stemmer, som skal fordeles blandt de fem biler. Der skal gives point til samtlige biler - der må ikke gives mere end 10 point - og ingen biler må få samme antal point.Sidste år blev Ford Focus en ganske suveræn vinder, mens Peugeot 508 blev nummer to foran Hyundai Kona. 

Vi følger naturligvis op på finalen her på sitet - og indtil da kan du via dette link se de hidtidige vindere samt alle de bilmodeller, der stillede op i år.