22. november 2022

Lærlinge fra Skorstensgaard i Skive

I torsdags blev det endnu engang slået fast – hos Skorstensgaard uddanner vi hamrende dygtige lærlinge! To mekanikerlærlinge fra vores afdeling i Skive bestod nemlig svendeprøven med topkarakterer. De to unge mænd Anders og Patrick afsluttede deres uddannelse på Mercantec tekniske skole i Viborg med henholdsvis 12 og 10.

Det står tydeligt – Skorstensgaard uddanner nogle af de skarpeste lærlinge i mekanikerfaget. Det er vores to nyudklækkede mekanikersvende Anders Grøn og Patrick Zumbusch Kristensen, som lige har bestået deres svendeprøve, levende beviser på. Og det med fremragende resultater. Mens Anders fik scoret topkarakteren 12, har Patrick fået et flot 10-tal for sin præstation til prøven.

Anders og Patrick kom i lære på Skorstensgaard-værkstedet i Skive, hvor de har gået og rodet i biler skulder ved skulder siden juni 2019 og dannet et godt makkerpar, der har støttet hinanden under hele forløbet i de tre år, de har været hos os.

 

Godt rustet til prøven hos Skorstensgaard

Den afsluttende svendeprøve var delt i to forløb og blev afholdt henholdsvis tirsdag og torsdag i uge 46. Patrick og Anders fik hver især 6 timer begge dage til at løse de opgaver, de havde fået. Det var områder, som begge lærlinge havde haft meget erfaring med på Skorstensgaard-værkstedet i Skive, og både Patrick og Anders var færdige langt før tid i de prøver, de kom op i.

Patrick fik blandt andet til opgave at reparere en bil, der ikke kunne starte. Det løste han ved først at dreje nøglen om i tændingslåsen og lytte efter for at få en idé om, hvor i bilen fejlen skulle ligge. Det har han nemlig lært her hos Skorstensgaard, at man skal gøre som det første, når en bil ikke vil starte, da det kan give et fingerpeg om problemet. Derefter var det meget lige til for ham. Han benyttede sig af alle de trin, han har lært under sit læringsforløb hos Skorstensgaard for at få bilen til at køre igen.

- Det var dejligt at få det 10-tal. Jeg følte mig også rimelig sikker til prøven, fordi jeg har fået så meget erfaring hos Skorstensgaard. Hos Skorstensgaard er de rigtig gode til at give os udfordringer, så vi får al den viden og erfaring, der er nødvendig for at få en bil, der ikke kører optimalt, tilbage på vejene, fortæller den nyudlærte mekanikersvend Patrick Zumbusch Kristensen.

Hans medlærling Anders Grøn fortæller, at han følte sig privilegeret i forhold til sine medstuderende på uddannelsen, fordi han fik muligheden for at komme i lære hos Skorstensgaard. En af hans opgaver var at løse en bremsefejl på en bil, hvilket han fik løst ved at udskifte et af bilens bremserør. Med den fremragende præstation han også demonstrerede ved de andre opgaver i svendeprøven – og inden for et langt kortere tidsrum end han blev tildelt – fik Anders topkarakteren i hus.

Afdelingslederen på værkstedet i Skive, Peter Espersen, som er Anders og Patricks kontaktperson i Skorstensgaard, har også været en god støtte under hele deres læreforløb. Peter er ikke blot med på sidelinjen – han har en tæt kontakt til de to lærlinge, og har nærmere været som en far over for dem end en leder, ifølge lærlingene selv. De blev ofte spurgt, hvordan det går på skolen og med prøverne, hvilket de begge sætter stor pris på. Peter har også været meget glad for den indsats, de to unge mænd har ydet på værkstedet i Skive.

- Patrick og Anders tager ansvar og bliver her, indtil tingene er gjort færdige. De gør deres arbejde med stor interesse, og man kan mærke, at de virkelig gerne vil det her. Og så bidrager de også til den gode stemning på værkstedet, fortæller afdelingsleder Peter Espersen om de to nyudlærte mekanikersvende.

 

Til svendeprøve med følgesvenden

Anders og Patrick har fulgtes ad hele vejen på rejsen som mekanikerelever. De begyndte begge på grundforløbet i personvognsmekanikeruddannelsen på den tekniske skole i Skive i sommeren 2018. I 2020 drog de sammen videre til Mercantec tekniske skole i Viborg for at tage hovedforløbet, og kom undervejs i lære på vores værksted i Skive på samme tid. De to svende har været meget glade for at have en nær medlærling på deres læreplads hos os.

- Patrick og jeg har altid spurgt og hjulpet hinanden, inden vi valgte at gå til en mekaniker. Vi har satme også haft det sjovt her. I forhold til hvad jeg har hørt fra andre lærlinge på uddannelsen, så kunne jeg ikke have fået bedre kollegaer eller en bedre læreplads. Hos Skorstensgaard er man en del af holdet, fortæller den nyudlærte mekaniker Anders Grøn.

Hans medlærling og medstuderende Patrick er meget enig og har også været meget glad for den tid, han har tilbragt med Anders hos Skorstensgaard.

- Det har været rigtig rart med en medlærling. Anders og jeg har hjulpet og bakket hinanden op igennem hele forløbet. Derudover er der også altid en hjælpende hånd at finde hos mekanikerne på værkstedet – og en masse værkstedshumor, fortæller mekanikersvend Patrick Kristensen.

For os i Skorstensgaard er det helt afgørende, at de lærlinge, vi får ind på vores værksteder, får al den viden og erfaring, de kan få, så de kan blive blandt de bedste i deres fag. Mekanikerfaget skriger på flere hænder, og vi vil gerne bidrage til autobranchen med kompetente lærlinge. Det understreger vores driftschef Marco Lauridsen også, når han udtrykker, at han har været meget glad for den indsats, de to unge mænd har ydet på Skive-værkstedet.

- Vi er rigtig stolte over, at Anders og Patrick har bestået svendeprøven med 12 og 10. Det er superfedt. Vi har også en lærling, der lige har vundet regionsmesterskabet for personvognsmekanikerlærlinge. Det er vores ambition at uddanne endnu flere, dygtige lærlinge til branchen, fortæller Marco Lauridsen, driftschef i Skorstensgaard.

Vi har nu mulighed for at indstille Anders til ML-prisen, Metalindustriens Lærlingepris, næste år, som uddeles for at hædre de dygtigste lærlinge inden for diverse brancher.

 

Læs også:

Skorstensgaard-lærling kåret som regionsmester