20. december 2023

Teksten Året der gik 2023 sat op i et nytårstema.

Endnu et år er gået på hæld, og vi nærmer os 2024 med hastige skridt. Mens vi gør det, kan vi ikke lade være med at reflektere over alle de milepæle, vi, som koncern, har oplevet i løbet af året. Og hvor har vi oplevet – og skabt – mange positive ting både for os selv og for branchen! I denne artikel finder du en opsummering af årets højdepunkter for Skorstensgaard.

2023 har været et godt år på mange måder her hos Skorstensgaard. Det har stået i nyhedernes tegn, for vi har lanceret nye koncepter og tiltag, og bragt overraskende nyheder om vores koncern. Læs med her, hvor vi ser tilbage på et spændende og givende kalenderår.

Vi ønsker jer alle en god jul og et godt nytår her fra Skorstensgaard!

 

Billedcollage af alle årets 8 højdepunkter.

 

Vores nye franchisetager tredoblede omsætningen på 1 måned

Vi kom ind i 2023 med en imponerende præstation i forbindelse med, at vi bød vores nye franchisetager i Hobro velkommen i Skorstensgaard familien. Den 1. januar overtog den erfarne autotekniker Bjørn Thostrup Jensen Skorstensgaard Hobro på vores nye adresse i byen, og samarbejdet har overgået alle forventninger. Bjørn, der tidligere drev autoværkstedet Bil-Tek Hobro på samme adresse, oplevede i løbet af den første måned som Skorstensgaard-franchisetager en tredobling af sin omsætning sammenlignet med forrige år. Han kunne efter en måned som ny afdelingschef i Skorstensgaard Hobro også berette om en overvældende interesse fra Hobros bilejere, som har vist større engagement og opbakning, end han nogensinde har oplevet i prisbaskermåneden januar, hvor forbrugerne oftest vælger at spare på pengene.

Og den vellykkede integration af Bil-Tek-skiltet med Skorstensgaard-logoet har ikke kun bevaret den lokale forbindelse, som Bjørn har opbygget igennem årene, men også tiltrukket nye kunder – og dét med stor, positiv respons fra samme. Som samarbejdspartner tilbyder vi franchisetagere indgående rådgivning og støtte og ikke mindst markedsføring i både opstartsfasen og senere hen, så værkstederne kan bevare deres lokale identitet og samtidig drage fordel af den styrke, Skorstensgaard-konceptet tilfører dem. Vi glæder os til at byde flere franchisetagere velkomne i vores koncern i 2024 og de kommende år.

 

Vi lancerede et skoleprojekt for flere faglærte i fremtiden

I februar tog vi et vigtigt skridt i retning af at bryde de fordomme, der hersker om erhvervsuddannelser – herunder de autotekniske – gennem lanceringen af vores folkeskoleprojekt Faglærte Forbilleder. Vores mål var klart: At vække børn og unges interesse for værkstedsbranchen og mekanikerfaget igennem workshops allerede i folkeskolen, for vi skal have uddannet langt flere autoteknikere, hvis der også skal være nogen til at tage sig af vores biler i fremtiden.

I marts havde vi den første folkeskoleklasse på besøg hos værkstedet i Skorstensgaard Kolding. Det blev 8.C fra Østerbyskolen i Vejen, hvor eleverne fik hands-on erfaring med personvognsmekanik, karosseriteknik og værkstedsledelse, og fik en uge til at producere et videoprojekt til vores konkurrence i grupper. Vi belønnede vinderholdet i videokonkurrencen med en gavekurv bestående af en god gang godter for deres humoristiske vinkel på værkstedschefens arbejde. Eleverne viste stor entusiasme under forløbet, og vi tror på, at vores projekt vil åbne mange unges øjne for de muligheder, erhvervsuddannelserne rummer.

 

Skorstensgaard fletter fingre med stor dansk bilimportør

I marts gav det genlyd i branchen, da bilgiganten Nic. Christiansen Gruppen løftede sløret for, at de har opkøbt 61% af Skorstensgaard koncernen. Samarbejdet gik for alvor igennem i oktober, hvor konkurrencestyrelsen gav grønt lys med deres godkendelse. Her hos Skorstensgaard blev det fejret med en fællesskål på alle vores 22 afdelinger – det var en stor dag, for vi kunne ikke forestille os et bedre match. Nic. Christiansen Gruppen har en stærk finansiel position og et dygtigt ledelsesteam, der har et stort fokus på vækst og innovation, hvilket netop er grundstenene i vores koncern. Derudover går bilgigantens vision og engagement for kvalitet og kundeservice også hånd i hånd med vores værdier.

Vi har for længst taget arbejdshandskerne på og er ved at lægge en fælles strategi for det spændende samarbejde, og vi ser frem til flere forretningsmuligheder samt Skorstensgaard-lokationer på landkortet i de kommende år.

 

Vi gjorde studielivet lidt nemmere med 15% studierabat

Hos Skorstensgaard ønsker vi at gøre prisen på bilreparationer mere overkommelige. I august lancerede vi derfor et nyt rabatkoncept, som giver studerende 15% rabat på værkstedsregningen. Studierabatten kan benyttes af alle over 18 år, som er indskrevet på en ungdoms- eller videregående uddannelse i Danmark. Den kan benyttes på vores Service efter Bogen-serviceeftersyn samt alle reparationstyper og i alle vores 22 afdelinger i landet.

For et par år siden lancerede vi vores pensionistrabat, som ligeledes giver alle ældre over 65 år 15% rabat på værkstedsregningen. Vi er utrolig glade for at kunne give vores kunder ekstra fordele, så flere bilejere kan drage nytte af kvalitetsreparationer og god service.

 

Vores videoer skaber fællesskab på SoMe

Vi har det seneste snart 1,5 år fokuseret intensivt på at skabe videoindhold til vores sociale medier, hvilket hænger sammen med vores ønske om at skabe et online fællesskab. Gennem fællesskabet giver vi vores følgere mulighed for at stille spørgsmål og interagere med os eller de andre følgere i kommentarsporet. Men det fungerer også som et rum, hvor vi kan dele ud af vores specialistviden og rådgive de danske bilejere om deres biler. Det gør vi blandt andet ved at lave og poste videoer af reparationer og serviceeftersyn samt tips og tricks-videoer, hvor vores mekanikere trin-for-trin viser bilejerne, hvordan de for eksempel selv kan udskifte en vinduesvisker eller tjekke dæktrykket på deres bil.

Vi gør meget ud af at kommunikere i øjenhøjde og skabe transparens og troværdighed om vores kommunikation. Netop derfor er det vores helt egne medarbejdere fra både værkstedet og administrationen, der lægger krop og ansigt til vores videoer. For på den måde kan vores følgere møde de personer, som de overlader en af deres kæreste ejendele til. Mindst lige så vigtigt er det, at de får mulighed for at se, hvordan en hverdag på vores værksteder ser ud. Derfor har vi lavet og fortsætter med at skyde præsentationsvideoer til alle vores 22 afdelinger, så vores publikum kan komme bag om vores værksteder.

Vi har i den grad kunnet måle effekten af vores sociale medie-strategi her i løbet af 2023. Indtil sidste år blev vores Facebook-side ikke vedligeholdt. Men da vi først begyndte at prioritere den, gik det bare fremad – for vores videoer er taget rigtig godt imod af vores følgere. Da vi satte strategien i søen i efteråret 2022, havde vi en målsætning om at nå op på 5000 følgere, inden 2023 var omme. Det tal rundede vi her i oktober 2023, og vi kan roligt sige, at det har været takket være vores indhold, som vi kontinuerligt har lagt ud på sociale medier, og som, vi selv synes, giver vores følgere værdi. Derudover ser vi også langt flere likes på og interaktioner med vores organiske opslag, end vi har gjort tidligere. Det er en milepæl, som vi er stolte af – og der vil komme mere både informativt og kreativt indhold fra os i 2024.

 

Rekordhøj kundetilfredshed og fremragende kundeloyalitet

Året 2023 har også været en milepæl for Skorstensgaard i forbindelse med kundetilfredsheden. Vores kunders vurdering af os som autoværksted er glædeligvis altid højt, men i år har vores utrættelige dedikation til at give de danske bilejere den bedste værkstedsoplevelse ført til en rekord i vores kundetilfredshedshistorik. Vi kan med stolthed fortælle, at vores seneste målinger viser en rating på 9,2 ud af 10, hvad angår kundetilfredsheden på tværs af alle vores 22 afdelinger.

Derudover vidner vores seneste NPS-score på 70, som måler kundeloyaliteten, om en ekstraordinært høj loyalitet, hvor vores kunder ikke blot er tilfredse med os, men også er ivrige efter at anbefale os til venner og bekendte.

Disse målinger er et klart bevis på vores medarbejderes dedikation til deres arbejde og bekræfter os i, at vi som værkstedskæde formår at holde vores løfte om at levere kvalitetsservice og -reparationer til de danske bilejere. Og vi vil fortsætte med at levere landets bedste værkstedsoplevelse i 2024 og mange, mange år frem.

 

Hele 3 nomineringer i Auto Awards 2023

Også i år blev vi nomineret i Auto Awards. Det blev endda til hele tre kategorier, som vi kom med i opløbet til – Årets Markedsføringskampagne, Årets Karosseriværksted og Årets Bæredygtighedspris.

Godt nok vandt vi ikke nogen af de fine priser, men en nominering er allerede en kæmpe anerkendelse af vores markedsføring, vores karosseriværksteder og ikke mindst vores indsatser for mere bæredygtighed i auto- og værkstedsbranchen. I karosseridelen er det i særdeleshed vores evne til altid at være opdateret på de sidste nye innovationer, der står frem. I markedsføringsdelen er det vores geniale kampagne, som vi udgav med vores egen rapsang i hjulskiftesæsonen 2022/2023, der har været fokus på. Og så er det takket være vores ihærdige indsats for at reparere så mange plastkofangere som muligt, at vi – også i år – blev nomineret til Årets Bæredygtighedspris.

 

Skorstensgaard modtager en pris for at hjælpe ledige i arbejde

SammenomJOB-prisen er et initiativ etableret af Kolding Arbejdsmarkedsråd og Social og Arbejdsmarked i Kolding Kommune sidste år med det formål at hylde de virksomheder, som blandt andet arbejder for at skaffe mere arbejdskraft og skabe mangfoldighed på arbejdsmarkedet. I år er Skorstensgaard blevet udvalgt til at modtage prisen.

For at kunne modtage prisen skal man som virksomhed opfylde minimum 3 af følgende 5 kriterier: Skabe jobs til borgere fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholde og forebygge sygemeldinger, skabe jobs til flygtninge og indvandrere, opkvalificering og kompetenceløft samt flere unge i erhvervsuddannelser. Vi er stolte over at kunne fortælle, at Skorstensgaard opfylder alle 5 kriterier, for det er alle sammen områder, som vi arbejder ihærdigt på at bidrage til her hos Skorstensgaard. Vi har blandt andet både fleks- og KLAPjobbere i vores afdelinger, og så går vi meget op i at ansætte så mange lærlinge som muligt samt få en karriere i værkstedsbranchen højere op i befolkningens bevidsthed igennem diverse tiltag – såsom vores folkeskoleprojekt Faglærte Forbilleder.

Tak, fordi du læste med!

 

Læs også:

Året der gik 2022

Fra lærling til leder på én dag

Afdelingschefen fra Skorstensgaard der mestrer tre hatte