30. oktober 2023

I hjertet af Skorstensgaard Esbjerg står en bemærkelsesværdig skikkelse ved navn Thomas Urth. Han er afdelingschef og mestrer med enestående færdigheder hele tre ansvarsfulde roller i sit liv: afdelingschef, driftskonsulent og dørmand – faktisk fire, hvis man medregner hans rolle som far. Denne artikel præsenterer en værkstedschef, hvis liv er præget af en stor portion engagement i arbejdslivet – og hans drive imponerer alle, der kender ham.

"Der er intet spændende om mig," hævder Thomas Urth, når vi spørger ind til hans liv uden for Skorstensgaard Esbjerg. Men hvis man ser nærmere på hans tredobbelte jobrolle, er det tydeligt, at hans liv er alt andet end kedsommeligt. For mens de fleste af os har en enkel jobtitel – nogle af os måske to, så har Thomas hele tre hatte, han skifter imellem. To af de hatte har han på om dagen i Skorstensgaard-regi som henholdsvis afdelingschef og driftskonsulent. Den tredje har han på om natten som dørmand.

Men hvis man hverken gør det af nød eller pligt, hvad får så en person til at have tre jobs? Svaret er ret simpelt: Thomas Urth er noget af det, man så populært kalder en workaholic.

 

Arbejdet er kilden til energi

Thomas Urth er 38 år og bor i Esbjerg sammen med sin familie, som består af hans kone og deres tre børn. Fritidsinteresser har han ikke nogen af. Årsagen finder man hurtigt ud af, når man hører om hans arbejdsliv. For det hænger sammen med, at han ikke har megen tid rundt om arbejdet. Men det er også helt i orden ifølge afdelingschefen fra Esbjerg, for han elsker at arbejde og være sammen med mennesker hver dag – og helst det meste af dagen.

Som afdelingschef har Thomas en travl hverdag i Skorstensgaard Esbjerg, hvor han leder et stort værksted på hele 19 lifte og otte medarbejdere udover ham selv. Hans søn Rasmus på 14 år er også en del af staben som fejedreng på værkstedet, hvor han går og drømmer om at blive autolakerer en dag. To dage om ugen er Thomas ude af huset, når han som driftskonsulent i Skorstensgaard besigtiger driften i koncernens jyske afdelinger. Noget af det han sætter pris på ved rollen som afdelingschef, der i høj grad kræver færdigheder som at være støttende, motiverende og empatisk, er, at det udvikler ham til at blive endnu mere nærværende over for sine medmennesker. Det er blandt andet også derfor, han har taget en lederuddannelse udover automekanikeruddannelsen.

Som driftskonsulent er hans opgave at motivere og optimere Skorstensgaard koncernens afdelinger. Her bruger han sin erfaring og lederegenskaber til at sparre med afdelingscheferne og skabe synergi inden for organisationen. Det giver ham mulighed for at bruge sin netværksskabende evne på tværs af afdelinger og regioner.

Og så er han booket som dørmand på en lokal bar i Esbjerg hver anden til tredje weekend. Alt det passer ham dog helt fint, for han trives i den travle rytme. Thomas brænder for at due til noget, og for ham er arbejdet kilden til selvrealisering og en vigtig del af det, der giver hans liv mening. Selvom den travle hverdag kan være udmattende til tider – han er vel kun et menneske – er det her, Thomas henter sin energi, mens andre henter energi udenfor arbejdet. Faktisk bryder han sig næsten ikke om at holde ferie.

- Jeg elsker at arbejde, så det hænger fint sammen det hele. Jeg holder for eksempel altid kun højst to ugers sommerferie. Længere end det gider jeg ikke. Jeg har prøvet tre ugers sammenhængende sommerferie, og det, kan jeg godt sige dig, var ikke noget for mig. Jeg var ved at gå til. Så meget fritid bliver sådan en som mig gal af, forklarer Thomas Urth, afdelingschef i Skorstensgaard Esbjerg.

Det hænger nok også sammen med, at han som person er meget udadvendt. Han skal ud at være blandt mennesker, og det kommer han i den grad også til både i sit virke som afdelingschef og driftskonsulent – og ikke mindst som dørmand.

 

Lokal dørmand med unikt netværk

Thomas Urth er et kendt ansigt i Esbjerg, og hans netværk dækker alt fra bilejere til politi og unge som ældre festglade mennesker. Mange esbjergensere kender ham især som dørmanden, man kan se stå vagt ved indgangen til nogle af Esbjergs lokale natklubber. Thomas dedikerer en til to weekender om måneden til nattelivet, og indimellem tager han også en tjans som vagt ved festivaler rundt omkring i Esbjerg og andre byer. Det startede tilfældigt, da han var 26 år, hvor en ven ringede til ham og fortalte, at de manglede ekstra hænder på natklubben. Den tilfældige aften blev til 12 lange år og fortsætter endnu.

Så socialt anlagt som han er, er det, der virkelig driver Thomas i bijobbet som dørmand, at det giver ham mulighed for at møde mennesker med vidt forskellige baggrunde. Og så er det en ekstra motivationsfaktor for ham, at han her har ansvaret for at passe på de mennesker, som besøger natklubberne, og sørge for, at alle kan have en sjov aften uden problemer.

Bijobbet kommer blandt andet også hans virke som værkstedschef til gavn, for netværket har ledt rigtig mange, nye kunder til værkstedet. I årenes løb har han for eksempel fået en del venner i politiet, som også er en del af Skorstensgaard Esbjergs kundeskare. Det er heller ikke overraskende, for nattelivet er ikke altid fest og farver, og jobbet som dørmand har sine ulemper. Thomas har oplevet lidt af hvert på natklubberne i årenes løb. Der kan opstå konflikter imellem natklubbens gæster, og Thomas har flere gange siddet på vidnebænken i retssager om vold.

- Jeg har da også selv fået et par på næsen, når jeg lagde mig imellem i slagsmål. En begivenhed, der står særlig tydeligt i min erindring, er det øjeblik, hvor en bargæst vælger at trække en kniv imod mig. Det var en gut, der blev sur på min kollega, som ville smide ham ud, fordi han havde udøvet vold mod en anden gæst. Vi fik dog afviklet det, uden jeg eller andre kom til skade, fortæller Thomas Urth, afdelingschef i Skorstensgaard Esbjerg.

Alt det tager han dog med en rolig attitude, for selvom det er livsfarlige situationer at være i, er det også noget af det, som har været drivkraften for Thomas i mindst lige så høj grad som det sociale aspekt. Han kan lide risikoen og adrenalinen, ellers ville han heller ikke have holdt så længe i jobbet.

Dog kan han godt mærke, at alderen lige så stille er begyndt at tynge ham. Derfor er han begyndt at tage sit bijob til genovervejelse, selvom han stortrives som dørmand. Han er ikke i slut 20'erne længere, og nattelivet er heller ikke, hvad det engang har været. Der er et meget mere barskt miljø i dag, siger han.

Titlerne som afdelingschef og driftskonsulent i Skorstensgaard har han dog ikke i sinde at lade slippe nogen steder.

 

Vi er en familie her hos Skorstensgaard Esbjerg

Afdelingschefen i Esbjerg er stolt af sit team på værkstedet. Det kollegiale forhold er noget, Thomas lægger stor vægt på. Han betragter sit team som sin anden familie, og de kommer rigtig godt ud af det med hinanden. For ikke så længe siden overraskede han sammen med en mekaniker afdelingens værkfører Mikkel med en kanelfest på værkførerens hjemmeadresse til hans 25-års fødselsdag. Og Thomas’ medarbejdere arbejder også dedikeret og loyalt, selv når de står over for udfordringer.

- De arbejder hårdt uden at stille spørgsmålstegn. Da deres arbejdsvilkår blev ændret for en periode på grund af coronapandemien, tog de utrolig pænt imod det. Det gjorde mig megastolt. Jeg tænkte, at de må virkelig se os som en familie, siden de accepterer det. Og jeg følte, at jeg vist også må have gjort noget rigtigt som deres chef. Så, vi er en familie her i Esbjerg. Jeg ville også gøre alt for dem, fortæller den stolte afdelingschef fra Skorstensgaard Esbjerg.

Selvom Thomas er så glad for sin besætning i Esbjerg, understreger han, at han på ingen måde mener, det gør dem bedre end de andre afdelinger i Skorstensgaard koncernen. Med hans egne ord yder hver afdeling den samme ihærdige indsats. Han tilføjer også, at de har et rigtig godt sammenhold på tværs af hele kæden, og at man føler sig hjemme i alle afdelinger.

Thomas er også tit ude for at hjælpe de andre afdelinger. De sidste to måneder har han blandt andet besøgt Skorstensgaard Ikast en del gange. I fællesskab med teamet på Ikast-værkstedet fik de med små justeringer hævet afdelingens omsætning. Og for ikke så længe siden tog han til Aalborg og opholdt sig i byen i en hel uge, da Skorstensgaard Aalborg fik brug for ekstra hænder på kontoret.  

Derfor kan man sige, at Thomas er et stærkt led i det sammenhold, der kendetegner kollegaskabet her hos Skorstensgaard. Han viger aldrig tilbage, når nogen har brug for hjælp og sparring, for det er en kæmpe motivationsfaktor for ham i hans arbejde. Med hans ihærdige indsats inspirerer og motiverer han i den grad andre til at gå det ekstra mil for at nå vores mål om at blive danskernes foretrukne autoværksted. Vi er superglade for at have en kollega som Thomas på holdet.

 

Læs også: 

Skorstensgaard pladesmed upcycler brugte dele til kunstværker

Gjorde skolelærerens ord til skamme med 3 chefstillinger hos Skorstensgaard

Værkstedschef fra Skive skifter bilen ud med skateboard i fritiden