Biler som er nomineret til Årets Bil i Danmark 2020

Den eftertragtede kåring er gået ind i sin afgørende fase. Onsdag den 27. november bliver Årets Bil i Danmark 2020 kåret, og måske lurer der en gedigen overraskelse? Mange eksperter peger i hvert tilfælde på en elbil som favorit.

For 52. gang bliver der onsdag den 27. november 2019 kåret en Årets Bil i Danmark.Det sker, når Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) træder sammen for at tælles stemmerne på de fem finalebiler op.I årets finale er følgende modeller med: BMW 1-serie, BMW 3-serie, KIA XCeed, Peugeot 208 og Tesla Model 3.

 

Lidt langt mellem overraskelserne

Mange steder bliver den amerikanske elbil udpeget som favorit - men både KIA og Peugeot betegnes som outsidere.At BMW har to kandidater i spil er næppe nogen fordel for at høste mange stemmer - det kunne resultere i kannibalisering for det tyske premiummærke. Der er dog før sket overraskelser ved Årets Bil-kåringen.Sidste år var der dog langt mellem overraskelserne, da Ford Focus kørte en ret sikker sejr hjem fra spids og efterfølgende blev kåret som Årets Bil i Danmark 2019.

 

Stor chance for debutant-sejr

Hvis Peugeot skulle gå hen og vinde med deres storsælgende model, så vil det være femte gang i Årets Bil-historien, at det franske mærke vinder.Det skete senest i 2017, hvor det var 3008-modellen, som kørte hjem med laurbærrene.Hvis den franske model ikke vinder, så vil det til gengæld være tid til at hilse et nyt bilmærke velkommen i flokken, for hverken BMW, KIA eller Tesla har prøvet at vinde tidligere.

 

Fiat og Ford ligger helt i top

Vi skal helt tilbage til 2009 for at finde en debutant-sejr. Det skete, da Honda Jazz hentede førstepladsen.Historisk set er det italienske Fiat, der har landet fleste sejre i den eftertragtede kåring. Hele ni gange er det blevet til sejr til Fiat - vi skal dog helt tilbage til 2000 for at finde den seneste, der var med Fiat Multipla.Ford puster Fiat i nakken med otte sejre, og på en delt tredjeplads kommer Citroën og Opel, der hver har hentet fem sejre. Se alle de tidligere vindere her.Følg med her på hjemmesiden, hvor vi bringer resultatet af Årets Bil i Danmark 2020.