31. marts 2023

Skorstensgaard afdelingschef står på skateboard inde på værkstedet

Til daglig er Peter Espersen afdelingschef i Skorstensgaard Skive. Efter fyraften er han formand for det lokale streetsportcenter, hvor han har støttet adskillige unge gennem skatersporten, som Peter selv har dyrket, siden han var dreng. Det er ikke til at tage fejl af – sammenholdet og mennesket er i centrum i alt, hvad Peter foretager sig. Vi går bag om afdelingschefen og skibonitten i dette portræt.

Peter Espersen er 43 år og bor i Skive sammen med sin familie, som udover ham selv består af hans kone og deres to drenge på 11 og 12 år. Lige på nær et kort ophold i Aarhus for mange år siden har Peter boet i Skive by det meste af hans liv og er godt rodfæstet i lokalsamfundet der. Han er nemlig afdelingschef i Skorstensgaard Skive, hvor han har et fantastisk forhold til skibonitterne, hvis han selv skal sige det. Og så er han et kendt ansigt i den lokale klub Hal-A Streetsportcenter i Skive, som blandt andet huser skatere, BMX-racere og el-løbehjulsentusiaster.

 

Skibonitterne er supertilfredse med den lokale Skorstensgaard-afdelingschef

Der er godt gang på Skive-værkstedet fra morgen til fyraften, og Peter har travlt med at tage imod biler i indskrivningen, uddelegere opgaver ude på værkstedet samt alt det administrative, der også findes på et autoværksted. Peter Espersen er uddannet automekaniker med en overbygning som autotekniker og har været en del af staben i Skorstensgaard Skive siden 2019, hvor han startede som værkfører. Sidste år fik Peter muligheden for at overtage stillingen som ny afdelingschef på det store værksted, som rummer hele ti lifte.

 

”Jeg føler, at jeg får en god personlig service af Peter, og der er en konstruktiv dialog omkring fordele/ulemper vedrørende en eventuel reparation, inden den udføres. Det giver en tryghed, der gør, at man også har lyst til at komme igen næste gang.”

- Kundeudsagn fra en meget tilfreds skibonit

 

Det, der gør Skorstensgaard Skive til et specielt autoværksted, er det helt særlige forhold, som Peter og hans ansatte har til lokalsamfundet. Det gælder både kunderne, men også de andre autoværksteder i området, som Peter kalder konkollegaer, fordi de er så gode til at hjælpe hinanden.

- Vi har et supergodt sammenhold med værkstederne her i området. Vi deler for eksempel lokaler med en bilforhandler, som vi er rigtig gode til at hjælpe hinanden med. Min gamle chef Michael, som fik job på et andet værksted her i Skive sidste år, snakker jeg stadig meget med. Vi sparrer med hinanden og er gode konkollegaer, siger Peter Espersen.

Og så er han også utrolig stolt af den høje kundetilfredshed, som Skorstensgaard Skive løbende scorer i koncernens kundetilfredshedsundersøgelser. Det har ifølge ham selv meget at gøre med den personlige betjening, skibonitterne også får på værkstedet udover den kvalitetsservice, de får på deres biler. Der lyder ofte spøg i luften, når kunderne kigger forbi butikken, og Peter har et godt kendskab til mange af kunderne, for de kommer hinanden ved på trods af køber/sælger-forholdet. Kunderne har et lige så godt indblik i hans liv, som han har i deres, fortæller han.

 

Stået på skateboard i mere end tre årtier

Peter Espersen ryster flere spændende hobbyer ud af ærmet, når man spørger ind til hans fritidssysler. Han har for eksempel stået på skateboard meget længere, end han har kørt bil. Han fik nemlig en passion for streetsporten allerede som 8-årig og har ikke givet slip lige siden. Den dag i dag skifter han fire gange om ugen bilen ud med skateboardet og tager en tur forbi streetsportcentret Hal-A i Skive, hvor han er formand.

Ofte tager hans sønner også med, for klubben er et sted, der emmer af god energi især på grund af de mange unge mennesker, der holder af at komme der for at dyrke streetsporten. Som formand har Peter i årenes løb hjulpet et utal af lokale børn og unge i Skive, der har haft brug for vejledning og støtte. Og det er sket takket være skatersporten.

- Skating er ikke bare en sport. Det er en hel livsstil, og personligt fylder det meget i mit eget liv. Det er en helt almindelig klub, vi har herude, men der kommer mange unge til, som vi sammen med klubbens bestyrelse har hjulpet med at finde retning i livet. Det er ekstremt givende for mig at hjælpe de unge til at trives bedre og betragte, hvor meget de udvikler sig i klubben, fortæller Peter Espersen.

Klubben er et fristed for de unge, hvor de ikke bliver set skævt til. Gennem deres fælles passion for skatersporten kommer Peter og de andre voksne i klubben helt ned på deres niveau, og det er ifølge ham selv dét, som gør, at de unge hellere vil lytte til de voksne i klubben end til deres forældre derhjemme.

Peter har også andre bedrifter, og af og til bliver skateboardet skiftet ud med fiskestangen, for lystfiskeri er en anden hobby, den midtjyske afdelingschef nyder at bruge sin fritid på både i sit eget selskab og sammen med sin familie. Han fisker dog oftest med sin yngste søn, der med Peters egne ord er helt vild med at fiske, sådan som han selv blev det som bare 10-årig og uden nogen form for motivation fra andre.

- Ja, jeg er ikke klar over, hvor den vane kommer fra. Jeg har altid boet ved siden af åen, og interessen kom ud af det blå en dag, hvor jeg tog ned for at fiske helt for mig selv. Men efterhånden kom der flere til, så til sidst var vi flere børn fra nabolaget, der fiskede. Det holder jeg den dag i dag meget af at bruge tid på, siger Peter Espersen.

 

Det bedste ved Skorstensgaard er sammenholdet

Inden Peter Espersen kom til Skorstensgaard Skive, havde han taget en pause fra autobranchen som serviceleder i truckbranchen. Det var vores ”iøjnefaldende markedsføring”, som han selv siger, der trak ham tilbage til autoværkstedet, og sidenhen har han værdsat den enorme frihed og det ansvar, man får som afdelingschef på Skorstensgaards værksteder.

Peter arbejder med fire mekanikere, to lærlinge, to fejedrenge og en værkfører under sig. To af mekanikerne har han selv uddannet og ansat her i december, efter de begge bestod svendeprøven med yderst tilfredsstillende resultater. Anders, som bestod prøven med topkarakteren 12, kan vi snart indstille til ML-prisen, Metalindustriens Lærlingepris, som uddeles til de dygtigste lærlinge inden for forskellige brancher.

- Anders og Patrick har været megagode til deres arbejde fra dag 1. De er superdygtige og kører fuldstændig efter Skorstensgaards værdisæt – lige nøjagtig og meget mere end forventet, som en af vores værdier også lyder. De medvirker begge til en fantastisk god stemning på værkstedet, og jeg er rigtig glad for dem som afdelingschef, fortæller en meget tilfreds afdelingschef.

Holdet i Skive fungerer bare generelt rigtig godt, tilføjer Peter også, da han snakker om sine to nyerhvervede mekanikere. Netop sammenholdet og den synergi, der er kollegerne imellem, er det, som Peter sætter mest pris på ved Skorstensgaard. For de to ord gennemsyrer hele værkstedskæden ifølge ham. Derfor er han også rigtig glad for, at alle Skorstensgaard-kollegerne atter har kunnet mødes til julefrokoster, kurser og netværksmøder efter pandemien.

- Her kan man udvikle sig. Når man har så mange gode kollegaer på tværs af flere afdelinger, giver det en rigtig god mulighed for videreudvikling, og man bliver samtidig også udfordret fagligt. Man kan få sparring, lige meget hvornår man får behov for det – også efter arbejdstiden. Der er megagode fyre – og piger – her i koncernen, fortæller Peter Espersen og bider mærke i, at autobranchen ikke kun rummer mænd.

Vi har lært mange ting om afdelingschefen i Skorstensgaard Skive, men én ting står i hvert fald helt klart for os efter samtalen med ham: for Peter Espersen er dét at motivere og hjælpe sine medmennesker en altafgørende drivkraft.

 

Læs også:

Første skoleklasse prøver kræfter hos Skorstensgaard

Skorstensgaard-lærling efter DM i Skills: Det er fedt at være et forbillede

Skorstensgaard uddanner de skarpeste lærlinge