11. oktober 2023
I denne artikel fortæller tre af vores medarbejdere om deres planer for aktiviteter i efteråret. Alle planer indebærer en tur i bilen, fra den korte køretur til en længere tur til udlandet. Du får råd om babyer og hunde på bagsædet, samt hvordan du forbereder din bil til efterårets vind og vejr. Ikke mindst kan du hente inspiration til aktiviteter, du kan lave i din egen efterårsferie.
Efterårsferien står for døren, og hvad enten du holder fri eller skal arbejde i uge 42, så kan du planlægge at køre ud og nyde efterårets farver eller benytte dig af nogle af sæsonens mange muligheder i weekenderne: Halloween-aktiviteter, efterårsmarkeder, udstillinger på museer, og meget andet. I denne artikel har vi snakket med tre af vores medarbejdere, som har lagt spændende planer for, hvad de skal lave i den hyggelige efterårstid. Måske du kan hente inspiration til din egen efterårsferie- eller weekend?
Vi kommer også med gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du har små børn og hunde på bagsædet, og hvordan du sørger for din egen samt dine medtrafikanters sikkerhed på køreturene i løbet af efteråret, som byder på massevis af regn og ikke mindst glatte løv på vejene.
Halloween-gys med Horror Drive Thru
Kirstine er salgs- og marketingchef og sidder til daglig på vores hovedkontor ved Skorstensgaard Kolding. I år holder hun ikke efterårsferie, men med tre børn på henholdsvis 10, 12 og 14 år står den naturligvis på familieaktiviteter i de fleste weekender, for de skal ikke røves for gode oplevelser – især ikke her i Halloween-måneden. Derfor tager hun sine tre børn med på ”rædselscirkusset” Horror Drive Thru i Fyns Sommerland, når det løber af stablen her i oktober og kan opleves alle dage fra 6. oktober til 29. oktober.
Horror Drive Thru er en 1000 meter lang bane, som man skal køre en tur igennem i egen bil med en fartgrænse på 5 km/t, så man virkelig kan opleve banens rædsler. Det er et brag af et arrangement, hvor der ikke er gået på kompromis med uhyggen, for her kører man ikke blot igennem en uhyggelig kulisse, men man bliver også mødt af omvandrende zombier, spøgelser og det, der er værre. I år skulle der være skruet så meget op for væmmelighederne, at det måske kan være svært at skelne imellem virkelighed og fantasi, da det hele er så professionelt opstillet.
Rædselscirkusset har tilmed sit eget, spooky soundtrack, som man kan tune bilens radio ind på, når man er på kørebanen, så man rigtigt kan komme i stemning. Og hvis man virkelig vil mærke uhyggen helt ind til knoglerne, anbefales det, at man ruller vinduerne ned under hele rædselsturen. Der er tilmed et Halloween-marked, hvor man kan få sig noget at spise og drikke i ”uhyggelige” omgivelser efter turen. Så der er rigtig meget at se frem til, hvis man er en sand gys-elsker.
Prisen for adgang til banen er 499 kroner per bil, og man må være maks. 5 personer i bilen. Man booker sig ind på banen i et bestemt tidsrum, når man køber billetten på arrangementets hjemmeside.
Køb din billet, og find mere information om Horror Drive Thru på Fyn her.
Horror Drive Thru kan også opleves i København. Læs nærmere her.
Marketingchefens råd til Horror Drive Thru:
- Inden man drager på sådan en rædselstur, er det vigtigt at afstemme med alle børnene, om de overhovedet vil med på turen, samt om de tør lade vinduerne stå nedrullede og bilens døre stå ulåste. Hvem vil gerne sidde ved vinduet, og hvem vil helst sidde i midten med lidt afstand til det, der foregår uden for bilen? Det er en god idé at tale med børnene om dette og høre, hvad de foretrækker, så der ikke opstår uenigheder undervejs. Det gælder også for voksne. Det skal være en sjov oplevelse for alle i bilen, siger Kirstine Blak, salgs- og marketingchef i Skorstensgaard.
Køretur til Kongernes Jelling med baby på bagsædet
Vores Content Creator Stine, som også sidder i vores Marketing afdeling, holder 1 uges efterårsferie i oktober. Et af feriens højdepunkter er en køretur til museet Kongernes Jelling sammen med veninden og dennes søn på 4 måneder.
Kongernes Jelling byder på en masse spændende udstillinger og fascinerende artefakter såsom de berømte Jellingesten. Derudover har museet diverse faciliteter, som giver børn såvel som voksne mulighed for at dykke ned i Danmarks historie med interaktive lege. Udover de indendørs udstillinger og aktiviteter, findes et udeareal kaldet ”Monumentområdet” på størrelse med 20 fodboldbaner i skønt, jysk natur, hvor man kan gå på opdagelse blandt kongegrave, runesten og en kirke fra vikingetiden.
Der er gratis adgang for både børn og voksne hele året. Tager du afsted den 31. oktober, kan du høre foredraget ”Historiske Stjernestunder”, hvor Lisbeth Imer, museumsinspektør på Nationalmuseet, fortæller om den nye viden, man lige har opnået om vikingetidens gådefulde runestens oprindelse.
Du kan læse mere om museet Kongernes Jelling samt finde praktiske informationer her.
Content Creatorens råd til baby på bagsædet:
Når det kommer til kørsel med små børn i efteråret, har Stine nogle gode råd. Først og fremmest vil det være smart ikke at lade babyen sidde alene på bagsædet, selvom den er godt spændt fast i en autostol. Med en voksen ved siden af kan babyens behov nemlig afdækkes med det samme. Derfor vil Stine sidde sammen med venindens baby på bagsædet, mens moren sidder i førersædet. Små børn kan dog også sagtens sidde alene i en autostol på bagsædet. I så fald vil det være en god idé at planlægge barnets lur, så det kan sove under det meste af turen, lyder rådet fra Stine.
- I og med vi går en koldere tid i møde her i efteråret, så er vi begyndt at give de små varmt overtøj på. Men det kan gå ud over deres sikkerhed, når de skal med ud at køre i bilen. Har babyen for tykt overtøj på, kan man nemlig ikke spænde den ordentligt fast i autostolen. Så man bør tage overtøjet af, når man sætter barnet i autostolen. Man kan eventuelt lægge et tæppe om babyen, så den kan holde på varmen under køreturen, anbefaler Stine Blank Klingenberg, Content Creator i Skorstensgaard.
Når man tager på køretur med en baby, er det desuden vigtigt at tjekke destinationens faciliteter. Er der pusleplads til babyen? Kan man tage barnevognen med ind? Hvor kan man amme eller give babyen mad? Generelt skal udflugten kunne tilpasses babyens spise- og soverutiner. Således får alle – både forældre og baby – den bedste tur. Det kan man oftest planlægge ved blot at besøge destinationens hjemmeside, hvis den har sådan en.
Du kan læse mere om reglerne omkring autostole og små børn på bagsædet i denne artikel.
Pas på glatte veje og farlige sving:
Køreturen til Jelling foregår via landeveje og nogle af dem har nogle skarpe sving. Lige om lidt bliver vejene dækket af visne blade i områder med mange træer, og hvis ikke man sætter farten ned, kan det føre til en farlig situation.
Derfor er det også en god idé at få skiftet til vinterdæk eller helårsdæk. Så får din bil et sikkert vejgreb, som kan sikre dig forsvarlig kørsel. Du bør i hvert fald sørge for, at dine dæk har en mønsterdybde på minimum 3 millimeter, hvilket FDM også anbefaler. Selvom lovkravet lyder på minimum 1,6 mm, så er det ikke nødvendigvis sikkert i efterårets våde og til tider frosne vejr. Bremselængden bliver nemlig længere, jo mindre mønsterdybden på dækkene er.
Mangler du nye vinterdæk, kan du lige nu og frem til og med fredag den 13. oktober 2023 deltage i vores Facebook-konkurrence om 4 vinterdæk af mærket Hankook.
Lang kør selv-tur med hund på bagsædet
Torben er takseringskonsulent og har sin pind hos Kundeservice på vores hovedkontor. I starten af november kører han og konen en uge til udlandet sammen med deres hund Cæsar. Formålet er dog ikke ferie men en helt anden: Cæsar skal deltage i en hundeudstilling. Han er nemlig en stor og smuk hund af racen Landseer, og i hele 4 ud af sin 5 års levetid har han deltaget i omkring 20 udstillinger, hvor han har vundet flere titler og priser.
Det er første gang, Cæsar skal til hundeudstilling i udlandet. Så familien er spændt på, hvordan det hele kommer til at udfolde sig – især den lange køretur til destinationen.
Takseringskonsulentens råd til hund på bagsædet:
Når man skal have hunden med på bagsædet frem for i bagagerummet, kræver det nogle forberedelser. Som hundeejer har Torben stor erfaring med at have sin firbenede ven med på lange køreture, og derfor har han også gode råd at dele ud af.
- Hvis man skal køre i bil i flere timer, er det en rigtig god idé at tage hunden med på en lang gåtur, inden køreturen starter. Det giver hunden mulighed for at brænde energi af, så den kan slappe af under turen. Det er også vigtigt at holde pauser undervejs, især når hunden begynder at blive urolig. På en køretur, der varer 7-8 timer, vil vi nok holde en 3-4 pauser. Så kan Cæsar lige få tisset af, få noget frisk luft og lidt vand samt bevæge sig, inden vi kører videre, siger Torben Søndergaard Pedersen, takseringskonsulent i Skorstensgaard.
Hav desuden altid et transportbur i bilen med god plads til hunden, eller find en anden mulighed for at spænde hunden fast. I blandt andet Tyskland og Sverige er det faktisk et lovkrav, at hunde skal være fastspændt i bilen. Det er naturligvis for sikkerhedens skyld, idet det kan få alvorlige konsekvenser for både hunden og de andre passagerer i bilen, hvis den ikke er spændt fast under et uheld.
Du kan læse mere om reglerne omkring hunde i bilen samt få gode råd i denne artikel.
Kørsel i efteråret – vær opmærksom på disse ting
Om det er med barn eller hund, kan forberedelserne være mange, når man skal på køretur. Men der er nogle ting, som det er helt afgørende at have styr på, inden du drager med bilen på tur i efteråret. Dem kan du læse om her.
Bremser:
Hvis ikke din bil for nyligt har fået et service med bremseeftersyn, så få gerne tjekket, om dine bremser trænger til et bremserens hos mekanikeren. Både nedslidte og rustne bremser kan påvirke bilens bremseevne, hvilket især er en farlig kombination med efterårets våde og glatte veje. Under et bremserens smøres og renses bremserne, og det er ifølge FDM en god idé at få gjort 1-2 gange årligt. På den måde forlænger du bremsernes levetid, og du øger dermed din egen og dine medtrafikanters sikkerhed på vejene. Du kan læse mere om bremsevedligeholdelse her.
Dæk:
Som allerede nævnt er det vigtigt, at bilens dæk er i orden. Du bør først og fremmest have de rigtige dæk på bilens hjul, når du drager på tur i efteråret og vinterhalvåret generelt. Har du har haft sommerdæk på bilen i løbet af sommeren, er det en god idé at få dem skiftet, inden frosten sætter ind. Vinterdæk er at foretrække, men helårsdæk er lovligt at køre med i Danmark hele året rundt. Vær opmærksom på, at det i visse lande er et lovkrav at køre med vinterdæk i vinterhalvåret, hvilket vil sige, at helårsdæk ikke er tilstrækkelige. Så undersøg altid reglerne i det pågældende land, inden du drager på kør selv-ferie i udlandet.
Dækmønster:
Noget af det vigtigste, du bør huske på, er, at dækmønsteret på bilens dæk overholder loven. Som nævnt tidligere bør du sørge for, at dine vinterdæk eller helårsdæk har en mønsterdybde på minimum 1,6 millimeter, hvis du gerne vil være på forkant med loven. Men hvis du gerne vil være på den helt sikre side, er vores anbefaling som erfarent autoværksted, at du har minimum 3 millimeters mønsterdybde på dine dæk, hvilket FDM også anbefaler. Læs mere om vinterdæk og dækmønster her.
Læs også:
Inspiration til din bilferie fra 3 Skorstensgaard medarbejdere