VW passat bil til udstilling

Både bilens pris, funktioner, design, brændstoføkonomi – og i de seneste år især også miljøøkonomi – samt meget andet spiller en rolle, når bilejerne går på udkig efter en ny bil. Her er der visse bilmærker og bilmodeller, der får pletskud hos de fleste bilejere, og tyske Volkswagen indtager titlen som dansk favorit. Vi har spurgt en af vores mekanikere, hvordan værkstedsbehovet ser ud for en af danskernes mest foretrukne VW-biler.

Mand og kvinde i sammenstød i trafikken

Nogle trafikuheld forværres yderligere af den måde, ulykken håndteres på af de involverede parter. Det skyldes ofte, at parterne ikke ved, hvordan et trafikuheld bedst håndteres. Det er vigtigt at vide, hvordan man skal reagere, og hvad man skal huske, hvis man er så uheldig at være indblandet i et trafikuheld. Derfor har vi skrevet en kort guide, du kan huske på.

Nedslidte bildæk

Kørsel på nedslidte dæk er farligt. Det er ikke kun ulovligt, det kan også resultere i alvorlige ulykker. Er dækkene slidt helt ned til ståltråden, kan du risikere, at dækket eksploderer, og du ender i rabatten. Som bilist er det vigtigt at forstå betydningen af korrekt dækvedligeholdelse og -kontrol, for nedslides dine dæk alt for hurtigt, så skyldes det med sikkerhed forkert dæktryk.

Skorstensgaard mekaniker i Odense-afdelingen

Se med, når vi har en flot Ford Mustang Mach-E elbil til service på værkstedet i Odense. Her viser vi, hvordan en elbil håndteres på værkstedet, og sørger for, at den får et grundigt serviceeftersyn. Hør her, hvordan det foregår.

SOS-telefon på motorvej

Det går stærkt på motorvejen – så hvad gør du, hvis du ser en forulykket bil længere fremme? Du vil gerne hjælpe, men er det nu også klogt, når vejen vrimler med biler, der suser afsted med op til 130 km/t? I denne artikel fortæller vi dig, hvad du bør gøre. Vi fortæller dig også, hvordan du skal forholde dig, hvis du selv sidder i en bil, der er forulykket eller gået i stå midt på motorvejen.

Kilometertæller i bilens instrumentbræt

At holde en bil kørende i lang tid kan virke som en udfordring, men det er faktisk ret simpelt, hvis du tager dig ordentligt af bilen. I denne artikel vil vi undersøge nøglen til at holde en bil kørende i lang tid, når kilometertælleren passerer et sekscifret tal. Vi vil se på vigtige faktorer såsom udvikling, vedligeholdelse, og hvad du skal være opmærksom på ved et gensalg. Det kan også være, at du blot har lyst til at se kilometertælleren runde de 500.000 km.

Skorstensgaard afdelingschef står på skateboard inde på værkstedet

Til daglig er Peter Espersen afdelingschef i Skorstensgaard Skive. Efter fyraften er han formand for det lokale streetsportcenter, hvor han har støttet adskillige unge gennem skatersporten, som Peter selv har dyrket, siden han var dreng. Det er ikke til at tage fejl af – sammenholdet og mennesket er i centrum i alt, hvad Peter foretager sig. Vi går bag om afdelingschefen og skibonitten i dette portræt.

Fejltankning af bil

Overraskende mange bilister har prøvet at tanke forkert. Selvom moderne biler har en sikring indbygget i brændstofdækslet, kan der alligevel godt ske en smutter i ny og næ for selv de bedste. Skulle fejltankning ske for dig, er vores første råd: start IKKE motoren eller sæt tændingen til.

Faglærte forbilleder på værkstedet i Kolding

I februar meldte vi ud om vores nye skoleprojekt Faglærte Forbilleder, der skal trække flere unge til uddannelserne inden for mekanikerfaget ved hjælp af værkstedsbesøg for folkeskoleelever. Det første besøg har nu allerede fundet sted i en af vores afdelinger – og det har været intet mindre end en kæmpe succes!

Skrottede biler

En af tidens største tendenser er, at vi sænker vores forbrug og genanvender så meget, som vi kan genanvende. I autobranchen er noget af det, der genanvendes og genbruges i stor stil, skrottede biler – men hvad genanvendes de til? Det får du at vide i denne artikel, for biler, der skrottes, passer perfekt i en cirkulær økonomi.