Mand illustrerer at benzin er blevet dyrt

En stigende oliepris betyder at danskerne skal betale mere, når de tanker brændstof på bilen. Men ved at ændre nogle helt simple køre vaner kan du faktisk spare hundredvis af kroner, samtidig med at du passer bedre på miljøet. Det er da win-win. Her får du så vores fem bedste tips til at køre længere på literen og spare på brændstoffet.

Fordele og ulemper ved ny eller brugt bil

Ny bil? Eller en ny brugt bil? Det er et spørgsmål, der er værd at overveje når du går i tankerne om at udskifte din nuværende bil. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din næste bil skal være fabriksny eller tilkørt, så er dette artiklen der giver dig overblikket over fordele og ulemper ved at købe ny vs. købe brugt bil.

Skrottede biler

Synger den gamle skude på sidste vers, og giver det ikke længere mening, at sælge den videre, så er det på tide at sende den til de evige jagtmarker. Eller sælge den til skrot, om du vil. Denne artikel fortæller dig alt det, du skal vide om at skrotte din bil.

Hastighedsbegrænsning skilt 70 km

Fartgrænser er til for din og de øvrige trafikanters sikkerhed. Alene dette er for de fleste nok til at overholde fartgrænserne. Det meste af tiden, i hvert fald. Så er der selvfølgelig de dage, hvor der er medvind. Eller det går ned af bakke. Eller ham dér bagved pressede. Eller du havde lidt for travlt.

Kold bil om vinteren

Vinteren er den tid på året, hvor flest danske bilister oplever udfordringer med deres bil. Derfor har vi skrevet en artikel, der bringer dig på forkant med de typiske problemer, der kan opstå, når vejret bringer sne, frost og våde veje.

Klip i kørekortet

I Danmark har vi en række færdselsovertrædelser, der giver et klip i kørekortet. Disse overtrædelser er af så alvorlig eller farlig karakter, at såfremt du begår flere af denne slags overtrædelser, vurderes det, at du skal have genopfrisket reglerne for at køre bil og have et kørekort.

Fod træder på speeder i bilen

Når du sidder i din bil, og træder på speederen for at komme fremad, så skal der komme én lyd. Det er lyden af velsmurt motor, der trækker bilen velvilligt fremad. Ingen skramlen, rumlen, raslen eller rysten. Bare køreglæde og ren nydelse. Nogle gange fungerer tingene dog ikke helt, som vi kan ønske. På de dage, kan bilen lyde mere vrangvillig. Til de dage har vi her lavet en lille guide til at forstå eventuel larm ved acceleration.

Kender du parkeringsreglerne

Kender du parkeringsreglerne? Har du styr på parkeringsskiltene? Færdselsloven skelner mellem parkering og standsning. Der, hvor du ikke må standse, må du heller ikke parkere. Du må godt standse, der hvor du må parkere. Nogle steder må du dog gerne standse, men ikke parkere. Er du forvirret? Herunder får du en lille guide til reglerne for parkering.

Børn kigger ud af ruden i bilen om sommeren

Hvis turen går til et sted i Europa på kør selv ferie, så har vi her samlet en huskeliste, du kan bruge, når du pakker bilen før turen. Vi giver dig også konkrete tips til pakkelisten - afhængigt af hvilket land i Europa du skal besøge.

DAB radio i bilen

Der har længe været raslet med sablerne omkring en nedlukning af det gamle og kendte FM signal til radioerne. Målet er, at danskerne radioforbrug skal dækkes via netradio og DAB radio senest i 2021.