VW bil holder foran garage

Elsker du også at skrabe is eller sne af bilen om vinteren? Eller når kabinen om sommeren næsten er "kogende" at komme ind i, fordi den har holdt ude i solen? Nej, vel. Men har det egentlig nogen betydning for bilen, hvorvidt den kan tåle at holde ude - eller er det bedst, at den holder i læ og tørvejr indenfor? Der er flere faktorer, der spiller ind ift. opbevaring af bil. 

Auto Awards nominering

I år kan du stemme på Skorstensgaard til Auto Awards 2022! Juryen i Auto Awards Danmark har nemlig nomineret Skorstensgaard som kandidat til titlen Årets Værkstedskæde 2022. Og det slutter ikke her – Skorstensgaard er foruden titlen som Årets Værkstedskæde desuden nomineret til Årets Bæredygtighedspris, der hædrer tiltag inden for miljø og bæredygtighed i autobranchen.

Mand holder mobil inde i bilen

Et klip i kørekortet og en bøde på 1500 kr. koster det at bruge en håndholdt mobiltelefon samtidig med, at du kører bil. Der er en del regler om, hvad du må og ikke må under kørslen. Og det er ikke kun mobilen, der kan være skyld i en bøde – er du uopmærksom, fordi du er ved at skælde ud på børnene på bagsædet, så kan det også give en bøde. Vi har gode råd, som du kan anvende for at undgå en kedelig bøde.

Mekanikerlærling Nicklas fra Skorstensgaard i Kolding er den dygtigste mekaniker-elev i Region Syddanmark

Mekanikerlærling Nicklas fra Skorstensgaard i Kolding er den dygtigste mekaniker-elev i Region Syddanmark. Det blev slået fast ved årets regionsmesterskab for mekanikerlærlinge. Nu er næste skridt DM i Skills 2023, hvor Nicklas vil dyste om danmarksmesterskabet i mekanikerfaget – med Statsministeren som tilskuer.

Nærbillede af skade på bil

Repair2Care, der udfører flere typer indvendige og udvendige kosmetiske behandlinger på biler, som er kommet til skade, er det første autoværksted i Danmark, der udelukkende arbejder efter den revolutionerende SMART Repair-teknik og metode. Skorstensgaard har fået eneretten til at anvende Repair2Care’s specialudstyr i Danmark.

Bil kører stærkt på motorvejen

Politiet har fået nye fartlasermålere, og de kan måle bilisters hastighed på endnu større afstande end tidligere. Det kan blandt andet betyde, at din trafikalarm ikke kan nå at advare dig i god tid, hvis du står inde med en ældre model. Men der er flere gode råd, du kan følge for at undgå en kedelig fartbøde.

Pladesmed skifter kofanger på bil

Her hos Skorstensgaard er vi begyndt at sætte fokus på miljøvenlige tiltag, der kan være med til at rykke samfundet i en grønnere retning. Vi er klar over, at vi som autoværksted genererer meget spild og affald, men det ved vi, at vi også kan drosle ned på – blandt andet ved at reparere beskadigede reservedele i stedet for at udskifte dem.

Skorstensgaard mekaniker tjekker olie på bil

“Hvilken motorolie kører din bil med?” Svaret er vigtigt at kende, hvis du vil sikre dig, at motoren kan køre, og at bilen i værste fald ikke brænder sammen. Samtidig kører en velsmurt bil også bedre og bruger mindre brændstof.

Nærbillede af tallene på dækket

Vidste du, at størrelsen på bilens dæk spiller en stor rolle for, at du kan køre sikkert? Hvis ikke, så kan det godt betale sig læse op på det, før du køber nye dæk.

Aircondition bakterier, svampe og mikroorganismer

Det er dejligt at kunne tænde for bilens kølesystem når temperaturen er høj og luften i kabinen er tæt af solens varme. Den kolde luft du føler når airconditionanlægget startes opstår fordi der sidder en slags radiator eller fordamper under instrumentpanelet som bliver kold i stedet for varm, og cirkulerer kølig luft rundt i kabinen.