Fod træder på speeder i bilen

Når du sidder i din bil, og træder på speederen for at komme fremad, så skal der komme én lyd. Det er lyden af velsmurt motor, der trækker bilen velvilligt fremad. Ingen skramlen, rumlen, raslen eller rysten. Bare køreglæde og ren nydelse. Nogle gange fungerer tingene dog ikke helt, som vi kan ønske. På de dage, kan bilen lyde mere vrangvillig. Til de dage har vi her lavet en lille guide til at forstå eventuel larm ved acceleration.

Kender du parkeringsreglerne

Kender du parkeringsreglerne? Har du styr på parkeringsskiltene? Færdselsloven skelner mellem parkering og standsning. Der, hvor du ikke må standse, må du heller ikke parkere. Du må godt standse, der hvor du må parkere. Nogle steder må du dog gerne standse, men ikke parkere. Er du forvirret? Herunder får du en lille guide til reglerne for parkering.

Børn kigger ud af ruden i bilen om sommeren

Hvis turen går til et sted i Europa på kør selv ferie, så har vi her samlet en huskeliste, du kan bruge, når du pakker bilen før turen. Vi giver dig også konkrete tips til pakkelisten - afhængigt af hvilket land i Europa du skal besøge.

DAB radio i bilen

Der har længe været raslet med sablerne omkring en nedlukning af det gamle og kendte FM signal til radioerne. Målet er, at danskerne radioforbrug skal dækkes via netradio og DAB radio senest i 2021. 

Bil med campingvogn i Frankrig

Går ferien til Frankrig i bil, skal du være opdateret omkring miljøzoner, miljømærker og vejafgifter. Denne artikel giver dig overblikket, så du kan forberede dig hjemmefra og indtage Frankrig avec confidence.

Lille hund på bagsædet i bilen

Når familiens pelsede og logrende familiemedlem skal med på tur, skal det ske på en sikker og forsvarlig måde – ikke bare for hunden, men også for dig og din øvrige familie. I denne artikel får du et overblik over love, regler og gode råd, når du har hund i bilen.

Bilen siger mærkelige lyde

I denne artikel har vi samlet en række af de typiske ”underlige lyde fra bilen”, oversat dem til noget der er let at forstå, og vi giver dig også et fingerpeg om, hvad du på forhånd kan gøre for at undgå, at bilen begynder at klage.

Tagboks montering på bilen

Kender du disciplinen bagagerums-tetris? Når man tilstrækkeligt mange gange har prøvet at slå sin egen rekord i mængden af bagage bag i bilen, for så at opdage, at mobiltelefonen eller pungen med Euro-mønterne til motorvejstoiletterne ligger i tasken inderst i bunden, så er det på tide at overveje en ny løsning: Tagboksen.

Rengøring af bilens alufælge

Det gør nu noget lækkert for enhver bil, at der bliver sat et par lækre alufælge på. Udfordringen er desværre bare ofte, at jo flottere fælgene er, jo sværere er de at rengøre.

svinghjul bil

Svinghjulet på din bil er ikke et ekstra hjul som du bruger i tilfælde af, at du er nødt til at tage et af de helt store sving. Der er ikke mange, der ved, hvad et svinghjul er på en bil.