Snart drager tusindvis af danskere på kør selv-ferie til både nord og syd – det gør mange af vores medarbejdere også. Vi har talt med nogle af de bilfarende sommerturister i huset om, hvor turen går hen, så du kan blive inspireret, hvis du skal samme vej. Og så har vi selvfølgelig hørt vores medarbejdere, der skal på bilferie, om, hvad de anbefaler i forhold til at klargøre bilen og familien til den lange tur.

Når du har købt en ny bil, er det vigtigt at være opmærksom på fabriksgarantien. Der er nemlig en udbredt misforståelse blandt bilejerne om, at man er forpligtet til at bruge mærkeværksteder for at bevare fabriksgarantien. Denne opfattelse er ikke korrekt, da du sagtens kan vælge et frit værksted som Skorstensgaard og samtidig beholde fabriksgarantien. I denne artikel dykker vi ned i, hvad fabriksgaranti indebærer, og hvilke rettigheder du har som bilejer.

Mekaniker, pladesmed, håndværker, lystfisker, bestyrelsesmedlem, lærer og daglig leder – afdelingschefen i Skorstensgaard Roskilde har tilegnet sig mange titler igennem årene. Og det til trods for folkeskolelæreren, der ikke troede på, han ville få sig en uddannelse. I dette portræt møder du Brian Christensen, som har været chef på ikke blot ét men flere Skorstensgaard værksteder – og som med sin historie beviser, at man ikke skal dømme en fisk på dens evne til at klatre i træer.

Både bilens pris, funktioner, design, brændstoføkonomi – og i de seneste år især også miljøøkonomi – samt meget andet spiller en rolle, når bilejerne går på udkig efter en ny bil. Her er der visse bilmærker og bilmodeller, der får pletskud hos de fleste bilejere, og tyske Volkswagen indtager titlen som dansk favorit. Vi har spurgt en af vores mekanikere, hvordan værkstedsbehovet ser ud for en af danskernes mest foretrukne VW-biler.

Nogle trafikuheld forværres yderligere af den måde, ulykken håndteres på af de involverede parter. Det skyldes ofte, at parterne ikke ved, hvordan et trafikuheld bedst håndteres. Det er vigtigt at vide, hvordan man skal reagere, og hvad man skal huske, hvis man er så uheldig at være indblandet i et trafikuheld. Derfor har vi skrevet en kort guide, du kan huske på.

Kørsel på nedslidte dæk er farligt. Det er ikke kun ulovligt, det kan også resultere i alvorlige ulykker. Er dækkene slidt helt ned til ståltråden, kan du risikere, at dækket eksploderer, og du ender i rabatten. Som bilist er det vigtigt at forstå betydningen af korrekt dækvedligeholdelse og -kontrol, for nedslides dine dæk alt for hurtigt, så skyldes det med sikkerhed forkert dæktryk.

Se med, når vi har en flot Ford Mustang Mach-E elbil til service på værkstedet i Odense. Her viser vi, hvordan en elbil håndteres på værkstedet, og sørger for, at den får et grundigt serviceeftersyn. Hør her, hvordan det foregår.

Det går stærkt på motorvejen – så hvad gør du, hvis du ser en forulykket bil længere fremme? Du vil gerne hjælpe, men er det nu også klogt, når vejen vrimler med biler, der suser afsted med op til 130 km/t? I denne artikel fortæller vi dig, hvad du bør gøre. Vi fortæller dig også, hvordan du skal forholde dig, hvis du selv sidder i en bil, der er forulykket eller gået i stå midt på motorvejen.

At holde en bil kørende i lang tid kan virke som en udfordring, men det er faktisk ret simpelt, hvis du tager dig ordentligt af bilen. I denne artikel vil vi undersøge nøglen til at holde en bil kørende i lang tid, når kilometertælleren passerer et sekscifret tal. Vi vil se på vigtige faktorer såsom udvikling, vedligeholdelse, og hvad du skal være opmærksom på ved et gensalg. Det kan også være, at du blot har lyst til at se kilometertælleren runde de 500.000 km.

Til daglig er Peter Espersen afdelingschef i Skorstensgaard Skive. Efter fyraften er han formand for det lokale streetsportcenter, hvor han har støttet adskillige unge gennem skatersporten, som Peter selv har dyrket, siden han var dreng. Det er ikke til at tage fejl af – sammenholdet og mennesket er i centrum i alt, hvad Peter foretager sig. Vi går bag om afdelingschefen og skibonitten i dette portræt.