Flere danskere beholder lige nu af forskellige årsager deres ældre, brændstofdrevne bil frem for at investere i en nyere og måske mere miljøvenlig bil, selvom de gerne vil leve mere bæredygtigt. Det bringer et spørgsmål på banen: ”er det muligt at mindske sit aftryk på miljøet, når man vælger at holde sin gamle fossilbil kørende?”. Svaret er "ja", for der er faktisk mange ting, du kan gøre for at gøre din kørsel lidt grønnere – vi giver dig 7 råd lige her.

Vil du selv skifte pæren i din bil, så er der nogle informationer, der er gode at have på hånden. Der er nemlig en masse ting, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at skifter pæren i billygten selv. Vi har samlet en masse gode informationer, råd og tips, som du kan benytte dig af, inden du går i gang med at skifte pæren på din bil.

Hos Skorstensgaard sætter vi ambition højt – det er nemlig dét, vi er lavet af! Derfor støtter vi Karlskov-familien i Vejle, der har to sportsudøvende teenagere, med vores støtteprojekt Elitespire Sponsor. Det er de unge talenter Victoria og Caroline, som dyrker karate med en kæmpe passion. Begge søstre forbereder sig nemlig til VM i karate, mens lillesøster Caroline også ser frem til at få det sorte bælte i sommeren 2023.

I torsdags blev det endnu engang slået fast – hos Skorstensgaard uddanner vi hamrende dygtige lærlinge! To mekanikerlærlinge fra vores afdeling i Skive bestod nemlig svendeprøven med topkarakterer. De to unge mænd Anders og Patrick afsluttede deres uddannelse på Mercantec tekniske skole i Viborg med henholdsvis 12 og 10.

Elsker du også at skrabe is eller sne af bilen om vinteren? Eller når kabinen om sommeren næsten er "kogende" at komme ind i, fordi den har holdt ude i solen? Nej, vel. Men har det egentlig nogen betydning for bilen, hvorvidt den kan tåle at holde ude - eller er det bedst, at den holder i læ og tørvejr indenfor? Der er flere faktorer, der spiller ind ift. opbevaring af bil. 

I år kan du stemme på Skorstensgaard til Auto Awards 2022! Juryen i Auto Awards Danmark har nemlig nomineret Skorstensgaard som kandidat til titlen Årets Værkstedskæde 2022. Og det slutter ikke her – Skorstensgaard er foruden titlen som Årets Værkstedskæde desuden nomineret til Årets Bæredygtighedspris, der hædrer tiltag inden for miljø og bæredygtighed i autobranchen.

Et klip i kørekortet og en bøde på 1500 kr. koster det at bruge en håndholdt mobiltelefon samtidig med, at du kører bil. Der er en del regler om, hvad du må og ikke må under kørslen. Og det er ikke kun mobilen, der kan være skyld i en bøde – er du uopmærksom, fordi du er ved at skælde ud på børnene på bagsædet, så kan det også give en bøde. Vi har gode råd, som du kan anvende for at undgå en kedelig bøde.

Mekanikerlærling Nicklas fra Skorstensgaard i Kolding er den dygtigste mekaniker-elev i Region Syddanmark. Det blev slået fast ved årets regionsmesterskab for mekanikerlærlinge. Nu er næste skridt DM i Skills 2023, hvor Nicklas vil dyste om danmarksmesterskabet i mekanikerfaget – med Statsministeren som tilskuer.

Repair2Care, der udfører flere typer indvendige og udvendige kosmetiske behandlinger på biler, som er kommet til skade, er det første autoværksted i Danmark, der udelukkende arbejder efter den revolutionerende SMART Repair-teknik og metode. Skorstensgaard har fået eneretten til at anvende Repair2Care’s specialudstyr i Danmark.

Politiet har fået nye fartlasermålere, og de kan måle bilisters hastighed på endnu større afstande end tidligere. Det kan blandt andet betyde, at din trafikalarm ikke kan nå at advare dig i god tid, hvis du står inde med en ældre model. Men der er flere gode råd, du kan følge for at undgå en kedelig fartbøde.