Her hos Skorstensgaard er vi begyndt at sætte fokus på miljøvenlige tiltag, der kan være med til at rykke samfundet i en grønnere retning. Vi er klar over, at vi som autoværksted genererer meget spild og affald, men det ved vi, at vi også kan drosle ned på – blandt andet ved at reparere beskadigede reservedele i stedet for at udskifte dem.

“Hvilken motorolie kører din bil med?” Svaret er vigtigt at kende, hvis du vil sikre dig, at motoren kan køre, og at bilen i værste fald ikke brænder sammen. Samtidig kører en velsmurt bil også bedre og bruger mindre brændstof.

Vidste du, at størrelsen på bilens dæk spiller en stor rolle for, at du kan køre sikkert? Hvis ikke, så kan det godt betale sig læse op på det, før du køber nye dæk.

Aircondition bakterier, svampe og mikroorganismer

Det er dejligt at kunne tænde for bilens kølesystem når temperaturen er høj og luften i kabinen er tæt af solens varme. Den kolde luft du føler når airconditionanlægget startes opstår fordi der sidder en slags radiator eller fordamper under instrumentpanelet som bliver kold i stedet for varm, og cirkulerer kølig luft rundt i kabinen.

Mand illustrerer at benzin er blevet dyrt

En stigende oliepris betyder at danskerne skal betale mere, når de tanker brændstof på bilen. Men ved at ændre nogle helt simple køre vaner kan du faktisk spare hundredvis af kroner, samtidig med at du passer bedre på miljøet. Det er da win-win. Her får du så vores fem bedste tips til at køre længere på literen og spare på brændstoffet.

Fordele og ulemper ved ny eller brugt bil

Ny bil? Eller en ny brugt bil? Det er et spørgsmål, der er værd at overveje når du går i tankerne om at udskifte din nuværende bil. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din næste bil skal være fabriksny eller tilkørt, så er dette artiklen der giver dig overblikket over fordele og ulemper ved at købe ny vs. købe brugt bil.

Skrottede biler

Synger den gamle skude på sidste vers, og giver det ikke længere mening, at sælge den videre, så er det på tide at sende den til de evige jagtmarker. Eller sælge den til skrot, om du vil. Denne artikel fortæller dig alt det, du skal vide om at skrotte din bil.

Hastighedsbegrænsning skilt 70 km

Fartgrænser er til for din og de øvrige trafikanters sikkerhed. Alene dette er for de fleste nok til at overholde fartgrænserne. Det meste af tiden, i hvert fald. Så er der selvfølgelig de dage, hvor der er medvind. Eller det går ned af bakke. Eller ham dér bagved pressede. Eller du havde lidt for travlt.

Kold bil om vinteren

Vinteren er den tid på året, hvor flest danske bilister oplever udfordringer med deres bil. Derfor har vi skrevet en artikel, der bringer dig på forkant med de typiske problemer, der kan opstå, når vejret bringer sne, frost og våde veje.

Klip i kørekortet

I Danmark har vi en række færdselsovertrædelser, der giver et klip i kørekortet. Disse overtrædelser er af så alvorlig eller farlig karakter, at såfremt du begår flere af denne slags overtrædelser, vurderes det, at du skal have genopfrisket reglerne for det at køre bil og have et kørekort.