Skorstensgaard-lærling til DM i Skills

I sidste uge deltog vores lærling Nicklas Mouboe Gildhoff i årets DM i Skills i faget personvognsmekaniker. Det blev til tre dage spækket med en masse oplevelser og erfaring, der har boostet selvtilliden hos den dygtige mekanikerlærling – også selvom guldmedaljen tilfaldt en af de syv andre mekanikerlærlinge.

Rusten undervogn på bil

Vi har tidligere skrevet en artikel om, hvor vigtigt det er, at din bil er rustbeskyttet, og hvad du selv kan gøre for at skåne bilen mest muligt. Og netop det er der stor enighed om i branchen, at rustbeskyttelse og undervognsbehandling er godt for din bil, når vi har et skiftende klima i Danmark, da det er især fugt og kondens, der giver rust. Her kan du læse hvad der er op og ned på rustbeskyttelse og undervognsbehandling. Der er nemlig nogle ting, som er baseret på myter, hvor andre er helt reelle.

Mekaniker-lærling gør klar til DM i Skills

Selvtillid og sceneskræk i ét – vores lærling Nicklas Mouboe Gildhoff fra Skorstensgaard-værkstedet i Kolding skal snart deltage i DM i Skills, danmarksmesterskabet for unge talenter fra erhvervsuddannelserne, hvor H.K.H. Kronprinsen og Statsministeren også er blandt tilskuerne i år. Nicklas er godt i gang med forberedelserne til dagene i februar – for han skal dyste i ikke én men hele tre dage.

Året 2023 er startet, og dermed er der endnu en række nye tiltag for bilisterne. Vi har samlet nogle af de vigtigste informationer for dig som bilejer i 2023. Det er alt lige fra det sidste nye fra færdselspolitiet til miljøzone-regler, leveringstid på nye biler, samt hvordan dit kørselsfradrag kommer til at se ud. Læs bare med her. 

Værkstedsbillede med tekst på

Så nærmer vi os endnu en nytårsaften, og her hos Skorstensgaard bliver vi lidt nostalgiske. 2022 har nemlig budt på lidt af hvert for os i Skorstensgaard, ligesom den uden tvivl også har gjort det for alle andre virksomheder – ikke blot her i kongeriget men i hele verden.

Glad mand i bil

Undersøgelser viser, at forbrugerne holder igen med at bruge penge på nyt på grund af høje priser på mad, el og varme – og ikke mindst brændstof. Priserne i bilbranchen er også steget, hvilket betyder at mange bilejere dropper planerne om at købe en ny, brændstofdrevet bil eller en miljøvenlig elbil og vælger i stedet at beholde deres nuværende bil lidt længere.

Miljø-billede af bilnøgler

Flere danskere beholder lige nu af forskellige årsager deres ældre, brændstofdrevne bil frem for at investere i en nyere og måske mere miljøvenlig bil, selvom de gerne vil leve mere bæredygtigt. Det bringer et spørgsmål på banen: ”er det muligt at mindske sit aftryk på miljøet, når man vælger at holde sin gamle fossilbil kørende?”. Svaret er "ja", for der er faktisk mange ting, du kan gøre for at gøre din kørsel lidt grønnere – vi giver dig 7 råd lige her.

Nærbillede af forlygte på bil

Vil du selv skifte pæren i din bil, så er der nogle informationer, der er gode at have på hånden. Der er nemlig en masse ting, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at skifter pæren i billygten selv. Vi har samlet en masse gode informationer, råd og tips, som du kan benytte dig af, inden du går i gang med at skifte pæren på din bil.

Passionerede karatesøstre

Hos Skorstensgaard sætter vi ambition højt – det er nemlig dét, vi er lavet af! Derfor støtter vi Karlskov-familien i Vejle, der har to sportsudøvende teenagere, med vores støtteprojekt Elitespire Sponsor. Det er de unge talenter Victoria og Caroline, som dyrker karate med en kæmpe passion. Begge søstre forbereder sig nemlig til VM i karate, mens lillesøster Caroline også ser frem til at få det sorte bælte i sommeren 2023.

Lærlinge fra Skorstensgaard i Skive

I torsdags blev det endnu engang slået fast – hos Skorstensgaard uddanner vi hamrende dygtige lærlinge! To mekanikerlærlinge fra vores afdeling i Skive bestod nemlig svendeprøven med topkarakterer. De to unge mænd Anders og Patrick afsluttede deres uddannelse på Mercantec tekniske skole i Viborg med henholdsvis 12 og 10.