Overraskende mange bilister har prøvet at tanke forkert. Selvom moderne biler har en sikring indbygget i brændstofdækslet, kan der alligevel godt ske en smutter i ny og næ for selv de bedste. Skulle fejltankning ske for dig, er vores første råd: start IKKE motoren eller sæt tændingen til.

I februar meldte vi ud om vores nye skoleprojekt Faglærte Forbilleder, der skal trække flere unge til uddannelserne inden for mekanikerfaget ved hjælp af værkstedsbesøg for folkeskoleelever. Det første besøg har nu allerede fundet sted i en af vores afdelinger – og det har været intet mindre end en kæmpe succes!

En af tidens største tendenser er, at vi sænker vores forbrug og genanvender så meget, som vi kan genanvende. I autobranchen er noget af det, der genanvendes og genbruges i stor stil, skrottede biler – men hvad genanvendes de til? Det får du at vide i denne artikel, for biler, der skrottes, passer perfekt i en cirkulær økonomi.

Du har måske stået i en situation, hvor din bil skal udskiftes af den ene eller anden årsag. Du søger på nettet og tjekker, hvad der er af brugte biler på markedet lige nu. Men det kan være svært at finde ud af, om bilen er i en ordentlig stand, og om den overhovedet lever op til de forventninger, du har. Vi giver dig her nogle tips, der kan lette situationen for dig.

I sidste uge deltog vores lærling Nicklas Mouboe Gildhoff i årets DM i Skills i faget personvognsmekaniker. Det blev til tre dage spækket med en masse oplevelser og erfaring, der har boostet selvtilliden hos den dygtige mekanikerlærling – også selvom guldmedaljen tilfaldt en af de syv andre mekanikerlærlinge.

Vi har tidligere skrevet en artikel om, hvor vigtigt det er, at din bil er rustbeskyttet, og hvad du selv kan gøre for at skåne bilen mest muligt. Og netop det er der stor enighed om i branchen, at rustbeskyttelse og undervognsbehandling er godt for din bil, når vi har et skiftende klima i Danmark, da det er især fugt og kondens, der giver rust. Her kan du læse hvad der er op og ned på rustbeskyttelse og undervognsbehandling. Der er nemlig nogle ting, som er baseret på myter, hvor andre er helt reelle.

Selvtillid og sceneskræk i ét – vores lærling Nicklas Mouboe Gildhoff fra Skorstensgaard-værkstedet i Kolding skal snart deltage i DM i Skills, danmarksmesterskabet for unge talenter fra erhvervsuddannelserne, hvor H.K.H. Kronprinsen og Statsministeren også er blandt tilskuerne i år. Nicklas er godt i gang med forberedelserne til dagene i februar – for han skal dyste i ikke én men hele tre dage.

Året 2023 er startet, og dermed er der endnu en række nye tiltag for bilisterne. Vi har samlet nogle af de vigtigste informationer for dig som bilejer i 2023. Det er alt lige fra det sidste nye fra færdselspolitiet til miljøzone-regler, leveringstid på nye biler, samt hvordan dit kørselsfradrag kommer til at se ud. Læs bare med her. 

Så nærmer vi os endnu en nytårsaften, og her hos Skorstensgaard bliver vi lidt nostalgiske. 2022 har nemlig budt på lidt af hvert for os i Skorstensgaard, ligesom den uden tvivl også har gjort det for alle andre virksomheder – ikke blot her i kongeriget men i hele verden.

Undersøgelser viser, at forbrugerne holder igen med at bruge penge på nyt på grund af høje priser på mad, el og varme – og ikke mindst brændstof. Priserne i bilbranchen er også steget, hvilket betyder at mange bilejere dropper planerne om at købe en ny, brændstofdrevet bil eller en miljøvenlig elbil og vælger i stedet at beholde deres nuværende bil lidt længere.