Børn krydser fodgængerfelt ved skolevej

Sommerferien nærmer sig sin afslutning - i hvert fald for skolebørnene, der starter i skole i uge 32 og 33. Hvis du har nydt den mindre trafik på skolevejene de seneste måneder, vil du snart kunne mærke forskellen, for både børn og politi vil være tilstede på vejen, når skolerne åbner. Vi har derfor samlet syv gode råd, så både bilister og skolebørn kommer sikkert frem i trafikken – og uden en ubehagelig hilsen fra politiet.

Vred bilist og cyklist

Det må formodes, at både cyklister og bilister kender færdselsloven godt nok til at vide, hvordan de skal agere, når de støder på hinanden i trafikken. Alligevel er der en ongoing debat om trafikregler mellem de to trafikanter, når de skal deles om vejen. Hvem har ret og ikke ret?  Læs med her og bliv klogere på problematikken og den gældende lovgivning. 

Kort med seværdigheder i Kolding

Skal du tilbringe en del af din sommerferie i Kolding? Eller skal du bare et smut forbi den jyske by? Så læs med her, for vi har besluttet at samle nogle af Kolding bys bedste sommerseværdigheder og -lokationer til dig, fordi Kolding også er Skorstensgaards hjemstavn. Så, er du til strand, smuk natur eller historiske steder, får du her 3 bud på spændende aktiviteter, du kan lave i Kolding i din sommerferie.

Biler kører forbi vejarbejde

I de kommende år står Danmark over for en masse vejarbejde, og det kan få betydning for dig som bilist. Du kan opleve, at det vil tage længere tid at komme fra A til B i områder hvor der er nedsat hastighed på grund af vejarbejde. Kører du samtidig for hurtigt på en strækning med vejarbejde bliver det en dobbelt så bekostelig affære fremover.

Bil kører stærkt igennem tunnel

Er du bekendt med den konkrete lovgivning om vanvidsbilisme? De fleste af os er højst sandsynligt bekendt med reglerne om, hvornår kørsel betragtes som vanvidsbilisme. Men der er mange detaljer, der kan være en smule komplicerede, især når det kommer til situationer, hvor vanvidsbilisme begås i egen bil, og man ikke var klar over det som bilens ejer.

Medarbejder fra Skorstensgaard Skive

Anders Grøn, som er mekanikersvend i Skorstensgaard Skive, bestod sin svendeprøve med topkarakteren 12 i november sidste år og fik dermed muligheden for at komme i betragtning til ML-Prisen – Metalindustriens Lærlingepris 2023. Og selvom det kun er et halvt år siden, han bestod sit svendestykke, er den ambitiøse Anders allerede klar til at vejlede og inspirere andre unge.

Skorstensgaard medarbejdere står foran deres biler

Snart drager tusindvis af danskere på kør selv-ferie mod både nord og syd – det gør mange af vores medarbejdere også. Vi har talt med nogle af de bilfarende sommerturister i huset om, hvor turen går hen, så du kan blive inspireret, hvis du skal samme vej. Og så har vi selvfølgelig hørt vores medarbejdere, der skal på bilferie, om, hvad de anbefaler i forhold til at klargøre bilen og familien til den lange tur.

Skorstensgaard mekaniker laver service på bil

Når du har købt en ny bil, er det vigtigt at være opmærksom på fabriksgarantien. Der er nemlig en udbredt misforståelse blandt bilejerne om, at man er forpligtet til at bruge mærkeværksteder for at bevare fabriksgarantien. Denne opfattelse er ikke korrekt, da du sagtens kan vælge et frit værksted som Skorstensgaard og samtidig beholde fabriksgarantien. I denne artikel dykker vi ned i, hvad fabriksgaranti indebærer, og hvilke rettigheder du har som bilejer.

Brian fra Roskilde er lystfisker i fritiden

Mekaniker, pladesmed, håndværker, lystfisker, bestyrelsesmedlem, lærer og daglig leder – afdelingschefen i Skorstensgaard Roskilde har tilegnet sig mange titler igennem årene. Og det til trods for folkeskolelæreren, der ikke troede på, han ville få sig en uddannelse. I dette portræt møder du Brian Christensen, som har været chef på ikke blot ét men flere Skorstensgaard værksteder – og som med sin historie beviser, at man ikke skal dømme en fisk på dens evne til at klatre i træer.

VW passat bil til udstilling

Både bilens pris, funktioner, design, brændstoføkonomi – og i de seneste år især også miljøøkonomi – samt meget andet spiller en rolle, når bilejerne går på udkig efter en ny bil. Her er der visse bilmærker og bilmodeller, der får pletskud hos de fleste bilejere, og tyske Volkswagen indtager titlen som dansk favorit. Vi har spurgt en af vores mekanikere, hvordan værkstedsbehovet ser ud for en af danskernes mest foretrukne VW-biler.